• Pytanie do mozarelli Autor: ~Sławek [89.174.230.*]
    Masz jeszcze akcje EPI (no i czy cały pakiet)?
    Bo ja tak i powiem więcej na pewno nie pozbędę się go do wiosny lub lata.
    Wrazie czego więcej , ale na priv :))

P.S.
    Obroty za październik mają mieć większe niż w 2008 r (calym). No i nie tylko....
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~janio8 [89.76.188.*]
    ciekawe jaka jest wartość umowy z Tesco...

na rynku rybnym dużo się dzieje - szykuje się sporo przejęć i wejść na giełdę

Graal zamierza wprowadzić na giełdę swojego Korala i przejąć jakąś spółkę z branży produkcji i dystrybucji ryb wędzonych o przychodach rzędu kilkudziesięciu milionów złotych - ciekawe o kogo chodzi...

z ciekawostek to o ile dobrze rozumuję to Morpol sprzedaje już w Tesco swoje produkty między innymi pod marką LISNER hmmm ciekawe ....

cytat:

"Do największej w kraju sieci Tesco (79 hipermarketów
    istniejących i 3 w budowie) plastrowanego
    łososia wędzonego produkują: Morpol (pod marką
    sieci, pod marką LISNER oraz swoimi markami
    Admiral’s i Lucky Fish)"

w ogóle dużo ciekawych info:

http://www.portalspozywczy.pl/inne/ryby/

i raport o rynku ryb wędzonych:

http://e-ryby.eu/pdf/nr62_wedzone.pdf

co do mozarelli to jeżeli wyszedł to raczej ze stratą bo o ile pamiętam sporo brał po 0,19, 0,20, 0,21 no i mam nadzieję że nie wtopił na anti i pronoxie ;)
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~janio8 [89.76.188.*]
    no i raczej nie wyszedł skoro miał 1,5 mln papiera bo takich obrotów nie było ;)
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    No właśnie.
    Wystarczy skontaktować się z Epigonem, a wiele można się dowiedzieć.
    To, że Morpol sprzedaje m.in. w Tesco i w Realu i TEŻ pod nazwą Lisner, a co to może oznaczać to nawet nie trza wiele myśleć, ale najlepsze jest to, że umowy na sprzeż z tymi hipermarketami ma nie Morpol tylko Epigon. To przez ich ręce od IV kw. będzie przewalał się obrót. Niestety trzeba poczekać będzie na wyniki roczne , a one dopiero na wiosnę, ale ....
    Co się odwlecze, .....
    Mam nadzieję, że na wiosnęnie tylko wyniki Epi zaskoczą, ale wszyscy wiemy, że Angole sprzedają Lisnera , a pod jego marką sprzedaje już .....
    Będzie ciekawie. Trza tylko być cierpliwym.
    Ja tam nic nie sprzedałem , a troche dokupiłem :)))
    Będzie dobrze.
    P.S.
    Można też pogadać z handlowcami ( nowozatrudnieni)
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~pastuszek [85.237.170.*]
    Witajcie,
    Jakim cudem (?) Epigon (czyt. Morpol) może sprzedawać swoje wyroby pod marką Lisnera ? Czy aby nie oznacza to, że Uniq już sprzedał swoją markę Lisner (co najmniej na terenie Polski) ? Jeśli tak faktycznie jest to nie muszę Panowie dodawać co to oznacza dla posiadaczy akcji. A jeśli w późniejszym terminie okaże się oficjalnie, że pod marką Lisner Epigon (=Morpol) będzie sprzedawał również na terenie Niemiec i Holandii, to hohoho. No, chyba, że Epigon robi to łamiąc prawo ? Ale w to nie wierzę.
    Generalnie jest dobrze: są do wyhaczenia akcyjki nawet za 0,17. A będzie super, tak jak Sławek piszesz: czekamy do wiosny w międzyczasie skupując powolutku akcyjki.

Pozdrawiam,
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~mozarells [217.113.225.*]
    Witam chłopaki,
    Epi - dokupuję, na Ant i Pro - nie straciłem. Dokupiłem EEX.
    Zmieniłem trochę taktykę inwestycji tzn. trzymam do założonego zysku pocentowego i sprzedaję, nie skaczę z papiera na papier. Największy kłopot mam z Vision i Liberty, te akcje pewnie potrzymam najdłużej :)
    Oczywiście na bieżąco inwestuje w nowe spółki
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    A co sądzisz o hefalu?
    Ja widzę, że już ma cenę poniżej której nie spada ( biorąc pod uwagę wskaźniki, to jak na NC są b. dobre).
    Trochę ostatnio kupiłem i zostawię sobie nawet na dłuższy czas.
    Swoją drogą też mam mniej czasu na giełdę i obrałem podobna taktykę .
    Kilka papierów i wystarczy. Z tych pieniędzy nie żyję :) to bonus od życia.
    Aczkolwiek nie wiem dlaczego to jestem przekonany, iż na EPI zarobię najlepiej.
    Mogę to potrzymać i z rok ( ale musi dać mi godziwy zysk).
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~mozarella [217.113.225.*]
    Hefal miałem przez chwilę, sprzedałem z kilku% zyskiem. Też mam teraz nieco mniej czasu na giełdę (najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie :) ). Pozdrawiam
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~pogromca debili [95.41.192.*]
    pierdu pierdu poubierane leszcze...
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~mozarella [85.222.71.*]
    pierdu, pierdu goły golec
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~no [87.206.193.*]
    jw
  • Re: Pytanie do mozarelli Autor: ~no [87.206.193.*]
    ciag dalszy trzymania kursu
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?