Hej. Ja mam takie pytanie. Znacie jakieś tzw. groszowe akcje USA (<5USD) z dużym potencjałem odbicia? Niestety ostatnie short squeeze na BYND oraz IRBT mnie ominęło bo byłem zbyt niezdecydowany by zaryzykować
Ja obserwuję (ale jeszce nie kupowałem) sobie takiego śmieciuszka New Fortress Energy (NFE) na skraju bankructwa. Możliwe Short Squeeze. Dziś było pozytywne info (przedłuzyli termin spłaty długu i odrazu podskoczyło z 1.25$ do 1.4$ Tydzień temu zawarli duży kontrakt na export gazu ziemnego do Portoryko (czy gdyby rzeczywiście mieli zbankruytować ktoś by z nimi podpisywał umowy?) Gdzieś są jakieś komentarze że prezes ma podobno jakieś powiązania z Trumpem Pozdrawiam inwestorów
Ja obserwuję akcje DNN (Denison Mines Corp)
Wprawdzie nie USA tylko Kanada (ale dostępbe na giełdzie Nasdaq)
Mają podobno w 2026 r, wznowić wydobycie Uranu.
Taka drobna rada: amerykańskie firmy publikują raporty na stronie sec.gov Wyszukujesz firmę, otwierasz np. najnowszy raport 8-K wklejasz w AI i pytasz "Realistycznie oceń sytuację firmy i akcjonariuszy" Np. raport 8-K z 19 grudnia 2025 dla tego NFE AI oceniło mi jako katastrofalny... Ja się w to nie pakuję bo nie mam kasy, ale rzeczywiście można na takich firmach sporo zarobić i jeszcze więcej stracić :-)