• Promocja na cenie Autor: ~Verso [31.183.184.*]
    Kto korzysta?
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Dawno25 [46.112.212.*]
    Ja zobaczymy jak na tym wyjde
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Obawiam się, że to jest głębsza korekta. Dla cierpliwych. Musi się dokonać, bo rosło za mocno.
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~pepin [185.234.234.*]
    Ja też korzystam, może być odbicie
    Pytanie brzmi, ile jeszcze akcji akcjonariusze chcą wyrzucić w tym roku, aby zdyskontować spore zyski :-/
    Pokusa zgarnięcia zysków przed świętami i nowym rokiem - co roku jest taka sama a po mega wzrostach na tych poziomach większości się opłaca, bo w tym roku zarobili nawet po 100%.
    Dlatego do końca roku może jeszcze pobujać i spaść w okolice 89-91 zł.
    Szkoda, bo krótkookresowo wyłamało silny trend wzrostowy i poszło lokalnie w boczniaka. Jak długo? Nie wiem.

• Re: Promocja na cenie Autor: ~M_ [94.40.116.*]
    Powiedział bym że raczej realizacja zysków rocznych powinna być po nowym roku żeby nie zapłacić podatku
    Racja @M_ tylko to oznacza zapłacenie podatku o rok później a nie brak podatku.
    A może być jeszcze inaczej - że ktoś ma straty na innych spółkach a zyski na NEWAG-u i postanowił teraz zrealizować zyski, aby powetować tamte straty i w ogóle nie zapłacić podatku z zysków na NEWAG-u.
    Tak też może być, prawda?

• Re: Promocja na cenie Autor: ~ASik [83.25.242.*]
    @PPP już tak ma, że od debiuty wypisuje banialuki.
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Pawelmontana [79.184.248.*]
    PPP wierzy w spółkę. Ja też. A manipulowanie kursem bywa i tu i wszędzie by wyleszczyć krótkoterminowych. Taki ekstra bonus...
    ASiku, nie wiem kim jesteś i nie zamierzam tego ustalać. Ale mam nadzieję, że nie jesteś wykastrowanym AS-em, który od stał się ASikiem. Bo tamten AS próbował mnie ośmieszać ciągle, kiedy np. twierdziłem, że spółka jest warta min 25 zł przy kursie 17 zł czy warta jest 42 zł przy kursie 25-29 zł....
    Wtedy pewien AS nazywał mnie "analfabetą ekonomicznym" a ja zwyczajnie widziałem wcześniej i więcej ile jest warta spółka. To nawet nie jest kwestia wiary, co wiedzy o spółce i sposobie jej zarządzania o rynku kolejowym.

Być może się myliłem co do zakresu obecnej korekty. Może chodziło o zwykłe domknięcie luki wzrostowej z 10 listopada?
    Luka została domknięta.
    Jednego jestem pewien. Ta spółka jest warta dużo więcej niż dzisiaj a korekta tylko dobrze jej zrobiła.
    Dlatego w ostatnich dniach też dokupiłem i to sporo, bo zamierzam nadal zarabiać w 2026 roku.

• Re: Promocja na cenie Autor: ~Al [31.0.7.*]
    Poślica uruchomiła gównobórze w komisji sejmowej. Stąd te spadki
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Verso [31.183.184.*]
    Dokładnie. Chociaż korekta uzdrowi kurs a i ja sobie chętnie dobiorę
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Miki1982 [213.77.22.*]
    Doszliśmy do momentu, gdy każdy kurs poniżej 95-100 zł jest promocją. Po wynikach za 2025 r. można spodziewać się rajdu na 125+. Wg mnie za rok zobaczymy 150+ i osobiście mam zamiar trzymać przynajmniej do połowy 2027 r., a do tego czasu regularnie zwiększać pozycję.
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Dawno25 [46.112.212.*]
    Obyś miał rację bo na razie jakąś lipa jest
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~WielkiMiZnawca [46.205.200.*]
    Spokojnie kolego, taka obsuwka kilkudniowa to nic.
    Zaraz odbije. To nic dziwnego. Promocja.
  • Re: Promocja na cenie Autor: ~Fenomenolog [94.75.73.*]
    Promocja coraz głębsza...
[x]
NEWAG -1,25% 111,00 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.