Sygnis bierze również udział w przetargach dla szeroko pojętej edukacji. Przede wszystkim chodzi o wyposażenie laboratoriów szkolnych. Spółka jest przed rozstrzygnięciem jednego z dużych przetargów, ale o szczegółach, jak i wartości ewentualnego zamówienia nie chce jeszcze mówić.
Słabe te espi ja liczyłem na informacje o nowych inwestorach lub że jakieś kontenery dla wojska poszły ( grudzień to czas gdy jednostki wojskowe robią zakupy bez opamietania żeby zamknąć budżety) . To by był dobry znak a tak....
Ten "Duży Przetarg" (pracownie z drukarkami 3D i dłupisami 3D) został już roztrzygnięty https://www.gov.pl/attachment/ba661512-09b0-42ef-8171-71bf0dab252f i nie mam tam ani Sygnis, ani Moje Bambino... A przypadkiem nie miało być umowy na drony do końca roku 2025?
Dopiero w lutym będzie więcej informacji. Jeżeli przejdą pierwszy etap z tego co czytałem będą mieli zamówienie na 30 tyś sztuk. A tych etapów jest chyba 3-4. Także tylko obserwować i czytać informacje z USA. Czy idzie na plus czy minus. Plus jeszcze coś w Europie będą działać. Kupować tanio i trzymać cierpliwie co przyniesie czas.