• Reminder Autor: ~Lu4xigi [195.158.8.*]
    by nie było rozczarowania, po piątkowym wale jaki wam zafundowano. Można powiedzieć że negatywna odp. będzie budująca, po NWZA ufundują wam emisję akcji zwalając na MAP

https://www.pkpcargo.com/oswiadczenie-zarzadu-pkp-cargo-s-a-dotyczace-stanowiska-map-ws-decyzji-weglowej/

Decydujcie sami

https://i.ibb.co/b5JzXqhL/brak2.png
  • Re: Reminder Autor: ~Jo [83.26.191.*]
    Poczekajmy spokojnie nie nakręcajmy ludu
  • Re: Reminder Autor: ~bufmm [85.221.148.*]
    Wiadomo z tą decyzją to czysta lipa. Inna sprawa, że ktoś to ewidentnie akumuluje. Rynek nie czyta usunięcie MW i powołanie nowych do zarządu jako ostateczne zatwierdzenie planu ? Pytanie pozostaje jaka emisja i kiedy? Jaka redukcja zobowiązań? Tu mogą być czynniki które faktycznie mogą popchnąć kurs na północ. Fundamenty i bieżące funkcjonowanie spółki to jedno - nie zawsze idą w parze z notowaniami. Ja oceniam to 50/50 albo będzie wystrzał na północ albo na południe - flauty tu raczej nie będzie. Zauważyłem jedno obecnie handel odbywa sie w dużej mierze za pomocą automatów - tego wcześniej na tym papierze nie było. Tu oprócz ulicy swoją rozgrywkę mają fundusze.
  • Re: Reminder Autor: ~bufmm [85.221.148.*]
    oczywiście miało być "czyta" a nie "nie czyta". Ja póki co zostałem skutecznie po ruchach MW wytrzepany z papiera i póki co bez pozycji na PKPC.
  • Re: Reminder Autor: ~Lu4xigi [195.158.8.*]
    Dnia 2025-12-12 o godz. 15:51 ~bufmm napisał(a):
    > oczywiście miało być "czyta" a nie "nie czyta". Ja póki co zostałem skutecznie po ruchach MW wytrzepany z papiera i póki co bez pozycji na PKPC.

i może zyskałeś coś więcej niż myślisz....

• Re: Reminder Autor: ~Lu4xigi [195.158.8.*]
    Dnia 2025-12-12 o godz. 15:46 ~bufmm napisał(a):
    > Wiadomo z tą decyzją to czysta lipa. Inna sprawa, że ktoś to ewidentnie akumuluje.

to zależy jaki okres w AD badasz, prosta-cka gra pod walne, cyrk z Marcinem W a ja by go inaczej sprawdził ale po co, miało go nie być i nie ma.

To z mej strony szaleństwo wręcz, może sentymen to Elbląga i dalej Zalewu, nawet samego Kopernika ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić że Minister Balczun podważy decyzje Jaworowskiego i wiedząc że może być skrócenie kadencji sejmu będzie dla tych ludzi ryzykował, to to opowiadają i żądają to herzje.

Zmiana nominału jest tu kluczowa, jeśli do niej nie dojdzie to nowy Zarządca zna pr. upadłościowe.....

• Re: Reminder Autor: ~krokus12 [91.150.209.*]
    Dziękuje pisiorku że tak martwisz się o moje środki może masz wyrzuty sumienia że Twoi idole polityczni zniszczyły firmę .
[x]
PKPCARGO -1,37% 15,09 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.