Dlaczego nie zostały zwrócone pożyczone akcje? przecież to miał być game changer dla tych wszystkich których tutaj ubrano lata temu na mega wysokich poziomach. Ci ludzie już nigdy nie odzyskają swoich pieniędzy. To było nieczyste zagranie.
Czekaj na wiatr zjawi się sam:)
teraz jest czas skupu, kto oczywiście ma za co. Taki wieśniak z Raciborza, co tu ślęczy bez kasy może tylko popatrzeć:)
Dnia 2025-12-12 o godz. 13:51 ~odp napisał(a): > Czekaj na wiatr zjawi się sam:) > > teraz jest czas skupu, kto oczywiście ma za co. Taki wieśniak z Raciborza, co tu ślęczy bez kasy może tylko popatrzeć:)
Przeczytaj mój post jeszcze raz ze zrozumieniem i jeśli potrafisz to odpowiedź na zadane pytanie, a jeśli nie potrafisz to lepiej nic nie pisz. Nie interesują mnie tutaj jakieś prywatne porachunki z piaskownicy, tylko sensowna odpowiedź na zadane pytanie. A czy jest czas skupu? Myślę że może to byś jeszcze niżej i jedynie skup przez shorta który się nie odbył mógł trochę podbić kurs.
Dnia 2025-12-13 o godz. 12:36 ~takaPrawda napisał(a): > zauważ że sprzedane zostały wszystkie akcje które były w obiegu.PGF ma tylko akcje pozaobiegowe.
No dobrze ale nie odpowiada to na moje pytanie co z pożyczonymi akcjami, a właściwie z ich zwrotem według umowy? A jeśli jeszcze oze capital sprzeda TechnoEnergy tak jak AgroSteel to co wtedy? Wprawdzie nie mam dużo akcji oze capital ale mimo wszystko nie uważam że tutaj gra się fair.
Dnia 2025-12-14 o godz. 17:45 prawnuk napisał(a): > Akcje były pożyczane na zasadzie MAR 19. > Jeśli ustały przyczyny informowania, to nie ma obowiązku informowania o zwrocie. > > Akcje pozycza np członek rady nadzorczej. > Przestaje być tym czlonkiem, > i już komunikat o zwrocie nie jest konieczny. > > to są naprawdę proste schematy
O wreszcie ktoś próbuje pisać na temat. Nie wiem tego, a Ty wiesz że zostały zwrócone? Zakładam że nie zostały bo nie było jakiegoś wielkiego skupu ( w sumie nie musiało być) Nie było też większej ilości akcji w raporcie za IIIQ25 PGF ( też jeszcze nie musiało być ale powinno się to w takim razie pojawić w raporcie za IVQ25 no chyba że od razu sprzedali komuś następnemu albo znowu pożyczyli. W każdym razie nie było wywindowania kursu które było tutaj wieszczone od lat przez pare użytkowników tego forum. I o to głównie pytam.
moim zdanie te akcje nigdy nie były w obiegu giełdowym /co najwyżej ich część - i to raczej mniejsza/. Były pożyczone i tyle. Po co? Choćby pod zastaw , albo po to by gawiedz nie wiedziała co sie dzieje.
Ale aż tak bardzo tego nie analizowałem, bo nigdy nie miałem tych akcji.
Raczej możesz to sprawdzić w raportach, jeśli spółka przedstawia to jasno.
Z drugiej strony przedłużeniu umowy wymaga tylko formy pisemnej - więc równie dobrze można bylo przedlużyć umowę. Tyle, że jeśli nie chce sie tego przedstawiać w raporcie, to trzeba to podzielić na małe kawalki. więc niekoniecznie po raporcie bedziesz cokolwiek wiedział. spółka ma określony spósób komunikowania z dawcami.
Chodzi o to by było duzo osób, które kupią akcje firmy przy niskich cenach. Bo nawet jak będziesz mieć 1.000.000 akcji, wartych 1 grosz - to dla 10.000 zł nie bedziesz brał prawnika......
Dobry, sprawdzony model boznesowy - kradną - ale jak mówi klasyk Horała - zgodnie z prawem
Chodzi o to by było duzo osób, które kupią akcje firmy przy niskich cenach.Bo nawet jak będziesz mieć 1.000.000 akcji, wartych 1 grosz - to dla 10.000 zł nie bedziesz brał prawnika......
:):) jak widać po cytacie prawnuk raczej nie ma pojęcia o inwestowaniu na gpw.
O samej giełdzie też raczej blade, bo co to są pożyczki " na zasadzie MAR 19:)
Dnia 2025-12-15 o godz. 17:48 ~odp napisał(a): > :):) jak widać po cytacie prawnuk raczej nie ma pojęcia o inwestowaniu na gpw. > > O samej giełdzie też raczej blade, bo co to są pożyczki " na zasadzie MAR 19:)
Tobie już wpadły po 6 zł he he he Kupiłeś po 6 zł oddałeś po 60 groszy. Teraz kupisz za 40 groszy a oddasz za 4 groszy. 5 lat opowiadania bzdur jak to short będzie od ciebie kupował po 16 zł buahahahaha przegrywie. Nawet akcjonim nie wtopił tak jak ty wtopiłeś na oze capital.
Dnia 2025-12-16 o godz. 16:11 ~oze_capital napisał(a): > Dnia 2025-12-16 o godz. 12:45 ~odp napisał(a): > > Wszystko co się miesza od tego etanolu z Dino:), ale w sumie tak ma być. > > > Autor: ~Vincent [185.238.122.*] 2020-10-14 13:29 > Opublikowano przy kursie: 5,00 zł , zmiana od tamtej pory: -92,24% > > > https://www.bankier.pl/forum/temat_spolka-zarabia-14-mln-rocznie-wchodzi-w-oze-a-kapitalizacja-smiech,40889577.html > > > he he he inwestor :)
Przecież Vincent od 5 lat tutaj nagania, nikt normalny go nie bierze na serio.
"Nawet akcjonim nie wtopił tak jak ty wtopiłeś na oze capital"
Kolegów szukasz na na forum? Lalusie od kolorowych szotów powinni ci wystarczyć i wsiooku:)
Prawnuk napisał najbardziej trafny komentarz od dłuższego czasu.Oni pożyczyli większość akcji nie będących w obiegu na giełdzie.Po drugie gdyby był zwrot to na zebraniu wspolnikow to wyszłoby.Cwaniactwo tu wielkie pod patronatem wrony wszyscy akcjonariusze oprócz głównego będą zadzwiobani.