- 9.12 - bardzo dobra sesja, zauważalny wzrost na dość dużych obrotach.
- 10.12 - przepiękna sesja, wysoki wzrost, bardzo duży, ponadprzeciętny wolumen.
- 11.12 - umiarkowane spadki, nie były one głębokie, chwilowo wzrost nawet w stosunku do wczoraj, ostatecznie niewielki, raczej kosmetyczny spadek, moim zdaniem wynikający z realizacji zysków - zwłaszcza, jeśli ktoś wszedł niedawno, ma 10-15% i mu tyle wystarczy.
12.12 - ?
15-16.12 - ?
17.12 - przedsprzedaż lata, teraz wyobraźcie sobie reakcje na wzrost liczby klientów, nie wiem jaki będzie, ale reakcję na wzrost dwucyfrowy sobie wyobrażam.
Czynniki ryzyka: optymalizacje podatkowe za 2025, np. ktoś kupił na górce w maju i chce sobie zmniejszyć podatek.
Podsumowanie: moim zdaniem zmienił się sentyment do spółki, teraz pewnie trochę pokisi w okolicach 140-145, nie wykluczam, że zejdzie poniżej 140 zł, by w razie dobrego ESPI poszybować szybko na 150 zł lub więcej.
Nie misiu, to nie moje. Tak tanio nie zamierzam sprzedawać. Mam jedną zasadę, której się trzymam - wychodzę tylko na takiej sesji, na której jest pompa, stopniowo, małymi kroczkami. Ale nie czas jeszcze na mnie.
Misiu zapomniałeś dodać glowny czynnnik prowzrostowy. W przypadku braku argumentow i bezsilności brak aktywności i ewidentna ucieczka z forum rainbow większości katastroficznych troli spadziowych
Pięknie pojechali z shortem na LPP-tutaj też będzie jazda ciekawa w przyszłym tygodniu,chociaż będą chcieli w pon i wtorek jak najtaniej wyrwać tanich akcji z longa-taki mam scenariusz,a jaki będzie to napewno dobry dla nas.matys.
Do szczytu to jeszcze daleko. Szczyt był 14 maja i wtedy chwilowo poszło jakoś na 176 zł. To jeszcze ponad 30 zł. Osobiście jestem zdania, że będzie gra pod wyniki zimy 25/26 oraz przedsprzedaż lata 26.
Dnia 2025-12-11 o godz. 22:39 ~Misiu31 napisał(a): > > 17.12 - przedsprzedaż lata, teraz wyobraźcie sobie reakcje na wzrost liczby klientów, nie wiem jaki będzie, ale reakcję na wzrost dwucyfrowy sobie wyobrażam.
Dnia 2025-12-22 o godz. 20:24 prof_wiatr napisał(a): > Sunex +2,11% > Rainbow +1,35% > > Tylko na naszej giełdzie jest to możliwe ...
Trudno, nie łapiecie? To tak łopatologicznie Sunex od 2 lat jedzie na stracie, cały majatek zastawiony Rainbow od 2 lat coraz większe zyski , i powiekszenie obszaru działani (Rumunia).\ J A S N Ę ;)
Profesorze zielona cherbatka meliska przed świętami i rozpakowywać prezenty za zarobek z rainbow a tu czytam I widzę stresik jest dobrze a będzie jeszcze lepiej najlepszego z okazji świąt od pozytywnie jak zwykle nastawionego szerszenia dość juz biadolenia marzenia są do spełnienia i ATH do zrobienia