• Moje przemyślenia Autor: ~Misiu31 [37.109.165.*]
    - 9.12 - bardzo dobra sesja, zauważalny wzrost na dość dużych obrotach.
    - 10.12 - przepiękna sesja, wysoki wzrost, bardzo duży, ponadprzeciętny wolumen.
    - 11.12 - umiarkowane spadki, nie były one głębokie, chwilowo wzrost nawet w stosunku do wczoraj, ostatecznie niewielki, raczej kosmetyczny spadek, moim zdaniem wynikający z realizacji zysków - zwłaszcza, jeśli ktoś wszedł niedawno, ma 10-15% i mu tyle wystarczy.
    12.12 - ?
    15-16.12 - ?
    17.12 - przedsprzedaż lata, teraz wyobraźcie sobie reakcje na wzrost liczby klientów, nie wiem jaki będzie, ale reakcję na wzrost dwucyfrowy sobie wyobrażam.

Czynniki ryzyka: optymalizacje podatkowe za 2025, np. ktoś kupił na górce w maju i chce sobie zmniejszyć podatek.

Podsumowanie: moim zdaniem zmienił się sentyment do spółki, teraz pewnie trochę pokisi w okolicach 140-145, nie wykluczam, że zejdzie poniżej 140 zł, by w razie dobrego ESPI poszybować szybko na 150 zł lub więcej.

Czego sobie i Wam życzę.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~RangeRover [193.19.204.*]
    Spektakularne kółka ,to raczej historia na tym papierze.Powoli do przodu.Jeszcze tym razem szybkie 30-40% ,jak ktoś dobrze wszedł.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Kolargol [176.227.241.*]
    Te 6 tys. papieru wystawione to twoje misiaczku?
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Misiu31 [37.109.165.*]
    Nie misiu, to nie moje. Tak tanio nie zamierzam sprzedawać. Mam jedną zasadę, której się trzymam - wychodzę tylko na takiej sesji, na której jest pompa, stopniowo, małymi kroczkami. Ale nie czas jeszcze na mnie.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Po mojemu jeszcze nie czas ale małymi kroczkami w tym nastepnym tygodniu będzie się zbliżać parę oczek do przodu na rainbow
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Misiu zapomniałeś dodać glowny czynnnik prowzrostowy. W przypadku braku argumentow i bezsilności brak aktywności i ewidentna ucieczka z forum rainbow większości katastroficznych troli spadziowych
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Maniek [193.19.204.*]
    Pięknie pojechali z shortem na LPP-tutaj też będzie jazda ciekawa w przyszłym tygodniu,chociaż będą chcieli w pon i wtorek jak najtaniej wyrwać tanich akcji z longa-taki mam scenariusz,a jaki będzie to napewno dobry dla nas.matys.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Normalny [31.61.252.*]
    Misiaczki , 19 -piatek wygasają kontrakty.
    Wiem ... że na RBW ich nie ma
    Ale...jest Ma...ll.
    Może być ciekawie ?
    Faktycznie. Ostatnio jakby ucichli.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Gregor [178.43.242.*]
    Jesteśmy pod oporem szczytów z maja i sierpnia. Ciekawe jak sie to potoczy dalej...bo czasu coraz mniej.
    Do szczytu to jeszcze daleko. Szczyt był 14 maja i wtedy chwilowo poszło jakoś na 176 zł. To jeszcze ponad 30 zł. Osobiście jestem zdania, że będzie gra pod wyniki zimy 25/26 oraz przedsprzedaż lata 26.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Gregor [5.184.194.*]
    Rośniemy, ale potrzebne potwierdzenie w obrotach.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Szerszen [164.127.227.*]
    Szort gniecie ale odpusci tak mi się wydaje
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Gregor [178.43.242.*]
    Obrót nawet nawet, jeszcze pasowałoby się zamknąć blisko maxów.

• Re: Moje przemyślenia Autor: ~krazinski [83.27.138.*]
    Dnia 2025-12-11 o godz. 22:39 ~Misiu31 napisał(a):
    > > 17.12 - przedsprzedaż lata, teraz wyobraźcie sobie reakcje na wzrost liczby klientów, nie wiem jaki będzie, ale reakcję na wzrost dwucyfrowy sobie wyobrażam.

Wyobrażaj sobie dalej.
  • Re: Moje przemyślenia. Autor: ~Ira [37.225.81.*]
    Dziś 150+ zł !!!!
  • Re: Moje przemyślenia. Autor: ~Misiu31 [37.109.166.*]
    Tak. Znowu wyszło na moje. Już po raz kolejny w tym roku :)
  • Re: Moje przemyślenia. Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    Jeszcze do jutra,,, dalej- "window dreasing"
    Grubasy chcą dostać premie.
    To normalne. Każdy chce zarobić.
  • Re: prosty przykład: Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    Sunex +2,11%
    Rainbow +1,35%

Tylko na naszej giełdzie jest to możliwe ...
  • Re: prosty przykład: Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    Dnia 2025-12-22 o godz. 20:24 prof_wiatr napisał(a):
    > Sunex +2,11%
    > Rainbow +1,35%
    >
    > Tylko na naszej giełdzie jest to możliwe ...

Trudno, nie łapiecie?
    To tak łopatologicznie
    Sunex od 2 lat jedzie na stracie, cały majatek zastawiony
    Rainbow od 2 lat coraz większe zyski , i powiekszenie obszaru działani (Rumunia).\
    J A S N Ę
    ;)

• Re: prosty przykład: Autor: ~Szerszen [164.127.227.*]
    Profesorze zielona cherbatka meliska przed świętami i rozpakowywać prezenty za zarobek z rainbow a tu czytam I widzę stresik jest dobrze a będzie jeszcze lepiej najlepszego z okazji świąt od pozytywnie jak zwykle nastawionego szerszenia dość juz biadolenia marzenia są do spełnienia i ATH do zrobienia
  • Re: prosty przykład: Autor: ~Mar [185.190.44.*]
    Wiatr optymalizacje zrobił o której wszędzie się rozpisuje i mu kurs uciekł dlatego nerwy. Zamiast zapłacić podatek kolejny rok na zero.
  • Re: prosty przykład: Autor: ~KoszernyKrupniok [37.31.25.*]
    I żeby było jasne raz na zawsze: jak zielona to : cherbatka. Herbatka natomiast w pozostałych przypadkach ( czarna, biała, czerwona ).
  • Re: prosty przykład: Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Weź se z moim słownikiem pogadaj to jego robota a moje przeoczenie xd.
[x]
RAINBOW 2,93% 137,00 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.