Jak akcje mają wzrosnąć jak „ panikujący” sprzedaje akcje za 120??!! Ludzie ogarnijcie się i trzymajcie akcje aby je wzmocnić…sam mam 10 570 akcji i je trzymam…
Dnia 2025-12-11 o godz. 17:16 ~Mat napisał(a): > Dzisiaj sesja w zasadzie pod dyktando sprzedających. Jutro sesja zapewne zacznie sie odrazu poniżej 120zl i lecimy na te 115zl ehh ## Tak głęboka myśl, ze aż wymagała wątku… Jak kreujesz myślami, tak masz.
A może to zwykła sesja korekcyjna na niskim wolumenie po 10 zł wzroście w dwa dni? Pionowo nie poleci, chociaż pewnie mógłby.
No tu jakoś przy spadku ze 140zl na 115zl nie byla potrzeba korekta tylko sobie leciało jak cegła. To moja zwykla obserwacja wczoraj odbicie od 122.60zl dzisiaj przy tej cenie popyt zupełnie zamiera by potem bez problemu lecieć sobie w dół. Realnie dzisiaj powinno byc +5% i przy 130zl ewentualnie zrobić jakąś korektę najlepiej w locie. Obstawiam jutro 50% zaczynamy na minusie I tam zostajemy. Na CCC widać ze ci co wywalają robią to metodycznie i z konkretnym celem. Dlatego na koniec sesji idzie 10tys papiera bo wiedzą po drugiej stronie nikt tego nie złapie lub nie zrobi kontry. Dobrze ze chociaż fix nie zrzucił nas na 118zl.
obrot 1/3 obrotow na wzrostach ,120 zl wybronione i staje sie teraz wsparciem . Gdyby spadek był na 119 zl to zakladalbym powrot do spadkow. Ogolny sentyment w ciagu dnia kiepski - popatrzcie tez na XTB dwie swietne rekomendacje i to powaznych graczy a kurs leci o ponad 2%. Szklany sufit dla XTB to 73 zł czego dowiodla sesja wczoraj. Porownuje sytuacje na CCC z Dino ze wzgledu na wysoki udzial pozyczonych akcji w FF oraz liczbe funduszy szortujących z czego częśc ma krotkie CCC i DNP. DNP - spadek 1,4% ale 39 zł wybronione przy fatalnej informacji o możliwym strajku i sporzez biorowym CCC spadek o 0,6% i wybronione 120 zł . A co dojutra nie interesuje mnie początek ale zakoczenie sesji no i tylko 8 sesji do 3W.