...a tymczasem ktoś akcje podbiera z arkusza! Ciekawe zachowanie kursu jak na taki komunikat, tzn. nawet stosunkowo słaby komunikat nie działa negatywnie na kurs.
Czy was tam moderatorów Bankierka już całkiem pogięło? Zapytałem się tylko, czy było gdzieś podane, do kogo pójdą akcje z programu motywacyjnego. I od razu ban na tego mojego posta. Za co???
Dnia 2025-12-11 o godz. 10:59 ~Góru napisał(a): > ...a tymczasem ktoś akcje podbiera z arkusza! Ciekawe zachowanie kursu jak na taki komunikat, tzn. nawet stosunkowo słaby komunikat nie działa negatywnie na kurs.
Na Captor jest zacny program motywacyjny:-) wiem że to off topic ale pisałem tu w jednym temacie o Captor a to akurat tematycznie pasuje a mam obie spółki, trzeba przyznać że mają uczciwszy program, zarobią dodatkowo jak będzie wyżej niż w IPO. https://www.bankier.pl/forum/temat_cena-wykonania-opcji-172-zl-za-jedna-akcje-spolki-za-3-lata,72193513.html
Szacun, rzadko spotykane podejście https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2025-09/2-Captor-Projekty-uchwal_202509241485012198.pdf
"UZASADNIENIE POWZIĘCIA UCHWAŁY: W spółce ustanowiono w 2019 roku program motywacyjny („Pierwszy Program Motywacyjny”). Zasadą Pierwszego Programu Motywacyjnego było przyznawanie uczestnikom możliwości nabycia nowych akcji po przepracowaniu jednego, dwóch, trzech i czterech lat w spółce. Program mógł trwać dłużej niż zakładano, ponieważ część uczestników nie przepracowała wymaganego okresu, a dostępna pula akcji została dodatkowo zwiększona dzięki akcjom przekazanym Spółce przez Michała Walczaka. Możliwości związane z Pierwszym Programem Motywacyjnym zostały jednak w praktyce wyczerpane. Uczestnicy nowego programu („Drugi Program Motywacyjny”) będą mogli wykonać opcje realizując zysk tylko jeżeli zysk osiągną także ci inwestorzy, którzy kupili akcje w IPO. Spółka uważa, że 172 zł jest ceną możliwą do przekroczenia w ciągu trzech lat, biorąc pod uwagę wartość projektów prowadzonych przez Captor Therapeutics. Zmiana Statutu ma zagwarantować wykonanie Drugiego Programu Motywacyjnego, jeżeli miałby on zostać zrealizowany w formie objęcia przez uprawnionych nowo wyemitowanych akcji."