Z moich obserwacji wynika, że przy niższej średniej ocen, bez promocji w Top Sellers, JDM sprzedawał się w przedziale 1400–1600 kopii dziennie. Obecnie jest to 900–1200 kopii.
W TA przybywa średnio 8–20 graczy dziennie. Po aktualizacji danych mój model szacuje, że na jednego gracza TA przypada 10–15 sprzedanych kopii. Oznacza to, że bez promocji do spółki wpada kilka tysięcy dolarów dziennie.
Przed nami jeszcze kilka ciekawych wydarzeń. Trzymam pozycję i czekam.
Ostateczny horyzont decyzji to maj — dopiero wtedy rozważę sprzedaż ze stratą, jeśli założenia się nie spełnią.
Moje kluczowe założenia to 6 mln zł zysku w 2025 roku oraz wystarczająca gotówka na kolejny projekt w 2027 roku.
Cel inwestycyjny: 2028–2029.
No właśnie jak na grudzień bez promocji i przy tak małym peaku to nawet ładnie trzyma te okolice 1000miejsca w top sellerach. Jak wejdzie multi to jeszcze sporo się tego sprzeda a jak wejdą większe promocje to już w ogóle. Gra jest po prostu za droga.
Tak, dałem poprawić komentarz chatu, nie przeczytałem dokładnie i wyszło gówno z tego komentarza. Pisze chaotycznie więc chciałem by to ładniej napisał xD trzeba uważać.