Wygląda na to że jest coraz lepiej, do tej pory spółka była drenowania po przez koszty obce. Wiele do życzenia ma też komunikacja z akcjonariuszami oraz brak jasnej i klarownej polityki dywidędowej.
Zarząd Spółki Sevenet S.A._Emitent_, z siedzibą w Gdańsku, przekazuje do publicznej wiadomości, że powziął informację o otrzymaniu zamówienia w ramach realizacji umowy ramowej na sukcesywne dostawy urządzeń sieciowych i licencji oprogramowania Cisco z klientem z sektora energetycznego. Wartość zamówienia przekroczyła: 8,5 mln PLN netto. Powodem podania informacji do wiadomości publicznej, jest fakt, iż w ocenie Zarządu zamówienie będzie miało istotny wpływ na przychody finansowe Emitenta.
Ładnie ktoś pilnuje kursu, żeby nie urosło:) "Nagle" pojawiły się pakiety na S, może po to, aby ten ktoś zebrał towar pod dywidendę, do przyszłego wtorku ma czas na takie "wygibasy".
Kilka lat temu była mała emisja akcji celem przydziału ich pracownikom. Być może część z nich próbuje sprzedać. Jak ktoś dostaje akcje za darmo to zbytnio go nie obchodzi czekanie na wyższą cenę.
Szukałem spółki z perspektywami i przyglądałem się tej spółce od kilku miesięcy, liczyłem na zakup po 2,0 ale nie wyszło więc zacząłem zakupy od 2,55, liczę także na dokupienie sporego pakietu jeszcze przed świętami . Pojawiają się nowe kontrakty więc nadchodzący rok powinien zaowocować stabilnym wzrostem kursu już od stycznia.
Patrząc co się dzieje na Passus to chyba 8-10zl za akcję a nie 3…
Tam rajd robi wrażenie, a trzeba pamiętać że Sevenet ma wyższe przychody. Jeśli poprawi marżę to nie zdziwi mnie absolutnie rajd do 10zl.
Łapy pod dupę!
Śladem Pasusa, codziennie 25% i do przodu :) przez chwilę zniknęły zlecenia sprzedaży i 30.12 było 3,7pln ale to chyba pokończyły się zlecenia ustawione na zeszły rok. Teraz cierpliwość. Zobaczymy jak Q2 zamknięty i potem co nowego się pojawi i jak generalnie szeroki rynek będzie wyglądał.