Fontanna wytlumacz mi jedno. Nie masz akcji a siedzisz na forum non stop. Cieszysz sie ze spadkow, a przeciez to czyjas tragedia. W jakim celu? Jesteś emerytka? Nie masz hobby? Los Ciebie skrzywdził?
No jeszcze parę lat mi brakuje do wieku emerytalnego :) spadki to czyjaś tragedia ? No nie to okazja dla kogoś by kupił albo zredukował zysk i zapłacił mniejszy podatek. A w celu żeby poczekać na sygnał kupna kupić zrobić kółko złapać parę/perenascie procent. Moje hobby to moje dzieci :) a giełda to już blisko 30% rocznych dochodów. Los mnie oszczędził dał śliczne dzieci, zdrowie i okazje żeby kolejny rok z rzędu płacić podatek od zysków kapitałowych.
Widzisz. Nawet gdybym sprzedał dzisiaj z dużą strata, a pewnie tak zrobię przed końcem grudnia, to zmniejszenie podatek od zaledwie 10%. Ale są tutaj też tacy co władowali w te spółkę wszystko. Żywisz sie ich tragedia a to nie jest normalne.
Niech zapomną o giełdzie. Jak można pakować wszystko w jedną spółkę i nawet nie ustawiać stop lossow. Chcecie hazard uprawiać to idźcie na maszyny dawcy kapitału.
Każda spółka ma szansę na wzrosty i spadki ważne żeby poczekać na wzrost i się do niego dołączyć. Tu masz ciągłe spadki więc jak masz akcji zamykaj jak nie masz czekaj.
Żebyś potem nie płakał jak konto wyzeruje. Zdecydowanie nie polecam, lepiej franc na 5-7 spółkach 2/3 zamknąć na stację a 4/5 na zysku to moja rekomdacja jako standard.
spokojnie, jak każdy rok bedzie jak ten to będzie pięknie
mam też inną strategię na poczatku roku jak nie mam zysku i inną w drugiej połowie, która zależy od już osiągniętego zysku, ewentualnie straty- bo kiedyś i takie były
jak mam duży zysk, to gram ryzykownie - duże ryzyko to duże potencjalne zyski lub straty (ewentua;nie starta podatkowa)
ale na pewno po 1 zł można było 1 pakiet próbny wziąć
dla mnie to spółka mocno ryzykowna, ale i dlatego potencjalnie zyskowna
nie chciałem wcześniej pisać, o powrocie do 1 zł, bo nie chciałem straszyć, choć tak zakładałem = teraz pewnie ktoś napisze, analiza wsteczna zawsze skuteczna