Baltazar napisz coś może od siebie merytorycznego,chętnie poczytam, bo jak na razie,to tylko krytykujesz każdy wpis który się tobie nie podoba.Olej głupie wpisy innych....napisz coś mądrego od siebie.
Staram się po prostu dopasować poziomem do innych! 90% tutejszych wpisów to zwykły badziew nastawiony na konkretne cele, głównie wystraszenia i sprowokowania wyprzedaży akcji! Osobiście uważam, iż szukanie poziomu równowagi dla kursu w tym momencie mija się z celem, bo jest zbyt wiele niewiadomych, których rozwiązanie może pójść w różnych kierunkach. Każdy powinien osobiście wyważyć prawdopodobieństwa zajścia niektórych zdarzeń, bez oglądania się na teksty publikowane na tym forum! Ryzyko jest - ale przy spełnieniu określonych warunków premia może być solidna! Tak pewnie zakładają MW i PW systematycznie powiększając swój portfel!
No tak lepiej przelewać na monitor swoje zyczeniowe myślenie, bez k0nkretnhc katów czy argumentów. Coś właśnie w stylu ,, to gigant w skali europejskiej za śmiesznie małe pieniądze"
Tylko w krótkim terminie nie to jest najważniejsze! Najpierw musi się rozwiązać niepewność związana z możliwą emisją akcji a następnie sprawa z zatwierdzeniem planu restrukturyzacji! I nawet jeżeli te dwa czynniki rozwiążą się po myśli posiadaczy akcji, to jest pytanie do jakiego poziomu kursu dojdziemy przed rozstrzygnięciem tych niewiadomych!
Będzie spadać, bo spółka ma wielkie długi i kiepskie dochody z działalności operacyjnej.. perspektywy dobrze marżowych kontraktów, też mgliste.. przecie takie to proste i żadne bajki o żelaznych wilkach i zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni. Z tego "padaka" wyszedłem w tamtym roku, prawie na górce.. taki fart.. od tamtego czasu obserwuję, miałem nawet pomysł żeby wejść krótkoterminowo w okolicach 14, ale po wynikach to nie ma sensu, no chyba, że ktoś lubi łapać dołek i +5 wychodzić. Na giełdzie nie ma sentymentów, sprzedaje się plotki a kupuje fakty.. a tutaj plotki zniechęcają a fakty są takie jakie są.
Przestań opowiadać bajki. Rok temu nie miała długów...?
Po co takie bzdury pisać. . Brawa dla zarządu za tytaniczną pracę. Wszystko jest na dobrej drodze. Oczywiście, że będzie rosnąć.
Powtarzam: olbrzymi wysiłek zarządu zaczyna przynosić owoce , ale to tylko dzięki ich determinacji i nakładowi pracy spółka staje na nogi. Chapeau bas !
a ja się nie śmieję.. choć od przeszło roku nie mam już akcji. Miałem nadzieję, że coś się poprawi.. ale to już zmierza tylko w jednym kierunku. Na dziś można próbować łapać dołek i oddawać na górce.. ale kierunek jest tylko jeden. Coś mi się wydaje, że wyniki za IV kwartał to będzie gwóźdź do trumny. Jedyna szansa na ochronę resztek kapitału to upadłość a wtedy zastanowię się przy wycenach jednocyfrowych wejść czy nie.. na pewno nie teraz.. Odważnym życzę szczęścia.