• Longterm Autor: ~Singh [151.248.35.*]
    Witam, jestem na pokładzie dobrej dywidendowej spółki z solidnym pakietem... perspektywy rozwoju dobre, czekałem na przecenę i się udało... pozdrawiam akcjonariat
  • Re: Longterm Autor: ~Jan [31.0.44.*]
    Nie jestem pewien czy na koniec roku znowu nie zagrają na 20-25, już tak w 2023 zrobili
  • Re: Longterm Autor: ~Singh [151.248.35.*]
    Wszystko jest możliwe...tu jest mała płynność, ale przy dywidendzie +2.5 i realizowanej nowej strategii w przyszłym roku będzie grubo powyżej 30... moim zdaniem to jest spokojna rozwojowa spółka....a jak zrealizują swoje cele/1.3mld/przychodu na 2028r to kurs będzie razy dwa do obecnego i że 4pln dywidendy... pozdrawiam
  • Re: Longterm Autor: ~Jan [31.0.44.*]
    Gdyby tu jakiś łoś wyrzucający co sesje papier skończył to szybko wracamy na 30
  • Re: Longterm Autor: ~Singh [151.248.35.*]
    Z większych akcjonariuszy tu są tylko fundy, pewnie któryś skraca pozycję, może optymalizacja... nie ma to znaczenia ... ktoś to zbiera a cena coraz bardziej atrakcyjna, dla mnie to fajna lokata,stopy spadają a tu perspektywy wzrostu biznesu a wraz z nim dywidend
  • Re: Longterm Autor: ~Jan [84.40.220.*]
    Trochę robi się inwestycja na 1-2 lata. Cena dopasowuje się do tej stopy dywidendy ok.8-10%. Natomiast ta cena nie uwzględnia przyszłego wzrostu organicznego. Otoczenie jest jakie jest, popyt jest jaki jest. Ciekawi mnie, czy Ferro skorzystałoby cokolwiek na otwarciu rynku ukraińskiego , gdyby był boom na wyposażenie.
  • Re: Longterm Autor: ~Singh [151.248.33.*]
    Właśnie... słowo klucz, przyszły rozwój...napewno zyskaliby ale w strategii nie ma nic o Ukrainie więc w razie czego może być jeszcze lepiej... zobaczymy
  • Re: Longterm Autor: ~AniRaZu [31.0.79.*]
    Witam, kupiłem jakiś czas temu pod przyszłe dywidendy. Od czasu do czasu troszkę dobieram.
  • Re: Longterm Autor: ~Jan [31.0.35.*]
    Nudno tu trochę , hossa przemija na spółce.
  • Re: Longterm Autor: ~Singh [151.248.33.*]
    Mam wrażenie że wzrost jeszcze będzie po obecnej stabilizacji,33-34 powinno być do wyników i informacji o wysokości dywidendy...
  • Re: Longterm Autor: ~Xxx [88.156.138.*]
    Ciekaw jestem jak to sie przełoży  pod względem wolumenu dostaw armatury (ceramika, baterie, systemy instalacyjne) na Ukrainę. W 2025 roku udział polskich towarów w tym segmencie wzrósł o 12-15%.
    Dominacja rynkowa: Polskie marki, takie jak Cersanit, Koło czy Ferro, zajmują do 40% ukraińskiego rynku w segmencie średnim (mid-range)
    Przewiduje się dalszy wzrost importu o 8-10%, głównie dzięki lokalizacji magazynów polskich producentów blisko granicy
[x]
FERRO 1,46% 27,80 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.