PIERWSZY PAKIET PO 38.08 !! DO WYDANIA NA TEXT MAM 600 TYS. ZŁ POZDRAWIAM NAGANIACZY NA SPADKI KTÓRYCH TUTAJ JEST WYJĄTKOWO DUŻO DZIĘKI WAM MOGŁEM TANIO KUPIĆ . DOBRA ROBOTA NASTĘPNY PAKIET 37 ZŁ .
Były tu kiedyś przed spadkiem fajne rozmowy odnośnie spółki, teraz zrobił się śmietni. Ale chce poinformować tych zawiedzionych że jutro dokupię pakiet. Nie będę pisał jaki bo trole znów ożyją i będą martwić się o nie swoje pieniądze
Dnia 2025-12-14 o godz. 12:08 ~pliszka napisał(a): > Dnia 2025-12-08 o godz. 16:18 ~PREZES napisał(a): > > PIERWSZY PAKIET PO 38.08 !! DO WYDANIA NA TEXT MAM 600 TYS. ZŁ ... > > apartament sprzedałeś?
Z tego co wiem to tylko sprzedał samochód, apartament dalej ma. A tak serio poważnie interesuje ciebie skąd ma i ile ma ?
po dywidendzie nastepny zjazd 10 zł, a przed info o utracie klientow i zmniejszeniu zysków - pewnie dlatego zarząd nie chce sie wypowiadać bo musiałby powiedziec to juz dzis. to juz norma na bananie
Tu nie chodzi o jakiś tam spadek ilości klientów tylko o to czy firma przetrwa ze swoją usługą w erze AI gdzie wdrażane lmmy i ich klientów są dla nich bezposrednia konkurencją.
Dopóki nie pokażą promyka nadziei choćby w tym że zainteresowanie ich produktem jest w jakimś większym czy mniejszym stopniu , ale jest to nie spodziewam się fajerwerków. Zarząd tam coś majaczy bo jak powiedział takmyśle nie ma się czym pochwalić. Dolar na minus , cen nie chcą podnosić za usługę bo boją się straty kolejnych klientów i tak wszystko na to wskazuje że gra toczy się o być albo nie być . Jeśli nowy model biznesowy wyjdzie to może być i wycena 200 zł za rok , jeśli nie to obawiam się że spółka spadnie na złotówki a po czasie zdejmą to z giełdy za psi ch..
Nie popadajmy w skrajności (wycena 3 cyfrowa/upadłość lub buyout). Jeśli staną się tzw. spółkę ex-growth z utrzymującymi się lub stopniowo malejącymi przychodami/zyskami to będą się bujać w okolicach 5 C/Z. Nie wiem skąd info, że nie chcą podnosić cen za usługi. Jest nowy pricing, który podnosi ceny jeśli chodzi o usługi api, wprowadzający płatności pay per usage. Uderza głównie w małe firemki, powodując nieopłacalność korzystania z livechat w najniższym abonamencie, oddzielnie jest płatny chatbot. Stąd nominalnie jest duży churn w tym segmencie (kluczowe jest otworzenie ,,lejka sprzedażowego'' w segmencie enterprise, bo tu jeden klient odpowiada przychodowi ze 100-1000 małych). Uważam, że należy pochwalić zarząd, który nie wykonuje gwałtownych ruchów w myśl powiedzenia: ,,jak siedzisz po szyję w bagnie to się nie szarp'' i planuje utrzymywać równolegle pojedyncze produkty oraz text app zachowując poziomo przychodów, nie przymusza również do migracji na suite dotychczasowych klientów (tylko na zasadzie dobrowolności).Oczywiście nowi mają wchodzić na suite.