No faktycznie. Nie mają już czego wymyślać, bo zostali zignorowani, to piszą za kogoś innego, kto już dawno milczy, aby nie dawać im chorej satysfakcji. Potem jeszcze komentują te wpisy, jakby pochodziły od tego użytkownika. Normalnie ruska propaganda mogłaby się wzorować! Tfu, tfu!
Super! Jak łatwo zagonić Ciebie w kozi róg. Niech reszta użytkowników oceni czy ja w moim wpisie Ciebie o coś oskarżyłem. A kto się pierwszy odezwał? Skończyłem.
Ty to łączysz te kropki xD W którym miejscu napisałem, że to o mnie chodzi? Stwierdziłem tylko dwa znane fakty. Weź ty się nad sobą zastanów, ale tak porządnie xD
I to jest przerażajace właśnie..
Wyścig zbrojeń sytuacja analogiczna do tej sprzed drugiej wojny światowej..
Coż z tego że być może zarobimy na tym jak oni to wszystko rozwalą w drobny mak gdy pójdą w wojnę ..ech..
Rozwieję Twoje obawy.
Patrzysz na mały wycinek dużo większej całości dlatego możesz tego nie rozumieć.
Powiem skrótem i potem trochę rozwinę : nie będzie żadnej wojny.
Jesteśmy teraz na etapie wciągania Niemców w zbrojenia ale nie takie które mogłyby komukolwiek zagrozić lecz takie które mają ich pozbawić rodowych sreber bo jak wiadomo pieniędzy u nich coraz mniej. Żeby zrozumieć to co napisałem postaw sobie pytanie jak to się stało że w Niemczech teraz jest kryzys a Rosja ma swoją wojnę. Jak to się stało że z chwilą kiedy Trump przekroczył próg Białego Domu upadły rządy we Francji i w Niemczech. Prawie dokładnie w tym momencie. Było tak? Było.Kim jest Trump dowiedzieliśmy się od naszego premiera Tuska który chyba pierwszy raz w życiu powiedział coś prawdziwego na polskiej scenie politycznej według zasady : "najciemniej jest pod latarnią". Niemcy byli rozpędzeni do wzmacniania Rosji żeby budowała armię w celu zjednoczenia wszystkich exkomunistycznych krajów i jednocześnie pozyskiwania taniej energii (deal idealny) aż tu nagle wysadzili im te rurociągi. Na czyje polecenie? Po co Niemcom reaktywacja Związku Radzieckiego? Oczywiście w innej formie.Żeby go docelowo połączyć w jedną całość z Unią Europejską.Żeby stworzyć supermocarstwo od Lizbony do Władywostoku (o którym wielokrotnie publicznie mówi Putin) i nim później kierować. Zawsze mieli takie ambicje i nigdy z nich nie zrezygnowali bo myślą w perspektywie stuleci a nie 10-leci. Dlaczego migranci zostali zaproszeni do Niemiec przez panią Merkel? Bo chcą budować potężną elektrownię słoneczną na Saharze a kandydaci do bojówek którzy są tu wożeni mogliby temu zagrozić o czym Siemens i 10 innych firm w 2010 zakomunikowali pani Merkel nazywając region "niestabilnym politycznie".
Obecny kanclerz jest prawie od kołyski wychowywany przez Waszyngton gdzie zaczął bywać jeszcze za czasów Reagana. To jest polityk z trzeciego szeregu którego Merkel wielokrotnie upokarzała. Jest jeszcze wiele szczegółów o której by długo pisać. Na przykład jak doszło to pozbawienia Niemców zarabiania z motoryzacji i do spławiania jej oceanami. Albo po co słup rządu amerykańskiego Musk rozwinął Teslę a potem przyłączyli się też do tego Chińczycy którzy rozwinęli się na technologiach amerykańskich.
A więc konfliktu zbrojnego nie będzie, ale warunkiem jest też to żebyśmy my byli uzbrojeni po zęby i tak się stanie. Rosja i Niemcy muszą być osłabione a my wzmocnieni i to da ten złoty balans w naszym regionie. Lubawa będzie rosła bo ma dużo pracy ale na razie musi zostać ukończona korekta do 6 o której piszę od dawna. Będę to powtarzał jak mantrę bo to musi się odbyć z powodu który sam sobie dopowiedz.
Nic nie musi bo..
Za dużo Gądki jest o tych sześciu złocisty
Gruby nie są.mikolaj prezentów robić nie będzie..
Od siódemki zbudują formacje która się pokaże na tygodniowe
Sam podebrales przy 7.3 i czekasz na9 z hakiem wtedy korekcyjne może poleci 10 procentów bo ósemke betonują jako wsparcie
Wszystko zależy jak kto widzi piątke dzisiaj..
Potwierdzam, za dużo kurzu wokół 6...ale za góra dwa tygodnie opadnie, bo widzę że reszta towarzystwa skumała i temat będzie wygaszany. Myślę że za jakiś czas On będzie się znów mógł zakręcić wokół tej 6-tki jak towarzystwo się odkupi nad "zabetonowanym" 8.
Oczywiście że Gruby nie jest od obsypywania prezentami lecz od sypania po pompie i tanim kupnie.
To rynek jest św.Mikołajem, zawsze był... cały boży rok!
To będzie dłuuugi powrót furmanki na 13, nie mówiąc o 15-tu, a niektórzy tak wieszczą, bo konie głodzone niemiłosierdnie - obydwie strony skąpią owsa i siana... Nic już nie działa, ani rajd "św.Mikołaja" ani magiczny początek nowego roku... Zostały tylko niespełnione obietnice kolegi xd. To znaczy on nie obiecuje, on się z tych obietnic nabija sypiąc tym sarkazem 100 razy na dzień. Ciekawy poprawia że to nieprawda i tak grają w ping ponga miesiącami i latami. Ciekawe co mówią żonom gdy wracają do domu pytanie "co tam dzisiaj w pracy?".
A ja sobie zaczekam na 6 mimo że nie ma być. Dobra i to już było ostatni raz, bo a nóż się przytrafi pompa na 10... "jak wjadą wyniki"...Ech...
Swoją drogą jak się spojrzy na tego niemieckiego tygrysa zbrojeniowego to włosy demba stają
Tak przegrzany że natychmiastowa kąpiel to by mu się zdała ..
Spójrzcie na wskaźniki tak z ciekawości..
Z bodaj 65 na 1950€ w 2 lata ...no perła...ale już przegrzana, ale tylko na teraz.Kto by się tym przejmował jak za kolejne dwa dogoni zyskami przy takiej górze miliardów przeznaczonych na zbrojenia (a potrzebują tego - Merz wczoraj mówił zagatkowo że będą rozmieszczać swoje siły w sąsiednich państwach NATO po wprowadzeniu pokoju na Ukrainie
Kto zawiaduje? Z tylnego siedzenia ci którzy ustanowili te wydatki, wynajęli ludzi do pompowania i kupili te akcje. Myślę że pani Urszula i cała 11-tka (bodaj) jej pociech ma te akcje w swoich portfelach. Póki nie ubiorą rynku w ten papier w nowej cenie "kąpieli" nie będzie. Interes życia dla wielu zabiegliwych a wpływowych. Ale to tylko takie moje przypuszczenia, które pewnie nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.