• WALNE cz.2 Autor: ~Góru [77.87.3.*]
    Widzę że koledzy którzy byli na Walnym utrzymują pełną ciszę w zakresie tego co na nim było. Generalnie mają racje, bo po cóż się mają dzielić. Mam nadzieję jednak że wybaczą mi to jedno wychylenie się przed szereg. A więc łapcie okruchy z Walnego bidoki.
    Otóż padło pytanie o certyfikację FDA na PacePress tzn. czy Spółka będzie uczestniczyła w procesie certyfikacji FDA po sprzedaży urządzenia. Odpowiedź Prezesa że TAK. W związku z tym padło pytanie pomocnicze - czy w związku z tym będą jakieś dodatkowe płatności za tą pomoc i wykonaną pracę. Odp. - NIE. I tu ciekawe - Prezes uzasadnił to tym, że po prostu kwota sprzedaży za PP będzie tak wysoka, że pomogą w wycertyfikowaniu już za darmo. W innym wątku Prezes podał kwotę kilku mln zł (ilu, to nie powiem) za badania FDA dla CC które ponieśli (ścieżka przyspieszona), zaznaczając że to i tak niewysoki koszt bo gros prac wykonali własnym sumptem. Dlatego rodzi się pytanie - jak dużo ma kosztować PP, skoro Prezesa stać na gest rezygnacji z wynagrodzenia za nietanie badania w ramach FDA. Z tym pytaniem Was zostawiam i życzę spokojnego weekendu. Będzie dobrze.

Pozdrawiam
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~PC [37.47.216.*]
    Kiepsko idzie ci to naganianie, napisz coś, czego byśmy nie wiedzieli, zamiast pisać o rzeczach ogólnie dostępnych. Wszyscy wiedzą, że prezes wycenił PacePress między 10 mln PLN a 10 mln USD i w tym przedziale zapewne sprzedadzą tą technologię
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~Góru [77.87.3.*]
    Nie znam takiej wypowiedzi Prezesa w której stwierdzał że sprzedaż PP to cena pomiędzy 10mln zł a 10mln dolarów. Znam tylko 10mln$+, co i tak nie wyjaśnia dlaczego Prezes macha lekko ręką na kilka milionów zł z prac nad FDA dla klienta. Będę natomiast niezmiernie zobowiązany jeśli przytoczysz tą wypowiedź Prezesa z takim przedziałem cenowym jaki podałeś. Z góry dziękuję
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~CalvinK [194.156.16.*]
    Ja dziękuję za informację i chęci podzielenia się wiadomością z walnego poniewaz nie moglem przyjechac, chwilowo nie mam czym a i tak mam kawałek do Warszawy. Pozdrawiam miłego weekendu wsszystkim życzę MEDINICE ! PZU PZU :)
    Wycena o której napisałem wynika z kilku wypowiedzi prezesa. 10 mln PLN padało często z ust prezesa, ale w ostatnim czasie zaczął mówić o 10 mln USD, czyli coś musiało się zmienić na plus. Jeśli faktycznie wiesz coś więcej niż inni, to jako akcjonariuszowi tej spółki powinno zależeć na tym, aby te informacje przekazać, to chyba logiczne
    Słabo zorientowany jesteś w sytuacji Spółki i tym co Prezes podaje albo słabo próbujesz naganiać. Tak czy siak - mieszasz fakty i wybiórczo nimi żąglujesz. Info z Walnego jak najbardziej prawdziwe i z pierwszej ręki. Wyciągajcie sobie z tego wnioski jakie chcecie. Naganianie na wzrosty też nie ma najmniejszego sensu, bo tu fundusze grają grubymi pieniędzmi, a parę zł jakiegoś namówionego bidoka typu PC, który kupiłby 5szt akcji niczego na kursie nie zmieni. Pozostaje cierpliwie wyczekać. Bez odbioru
    Mam większą wiedzę na temat tej spółki, niż ty wiedzę o życiu, znam wszystkie niespełnione obietnice tej spółki, uwierz mi, że chciałbyś być takim bidokiem jak ja. Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, niż jakieś insynuacje, to daruj sobie ten kabaret.
    No to przytocz jedną wypowiedź w której Prezes mówi o widełkach za PP na poziomie 10mln zł a 10mln dolarów! ;D
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~Sonia [83.175.181.*]
    Faktycznie takie widełki podawał w zależności od rynku na jaki sprzedadzą pp. Nie kłóćta sie Panowie. "W przypadku PacePress zawsze zapowiadaliśmy wartości w okolicach 10 milionów złotych, choć może uda się osiągnąć 10 milionów dolarów – rozmowy są obiecujące."https://strefainwestorow.pl/wywiady/sanjeev-choudhary-medinice
    Każdy kto ma trochę oleju w głowie, wie, że ta spółka odniesie ogromny sukces , w sumie to masz rację Sonia , nie ma sensu się spotkać o pierdoły
    *spierać
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~Yohn [37.31.12.*]
    Czy w ramach gentlemens agreement w zakresie ewentualnego dodatkowego finansowania spółki w przyszłości z pzu tfi dopuszczamy również ewentualną możliwość skupu z rynku części akcji celem podniesienia wartości spółki ? Wiem że to dość mocna teoria spiskowa ale zastanawia mnie ta niska cena w tej transakcji .....
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~8844 [5.184.124.*]
    Ale co cię dziwi? To była średnia z 3 miesięcy w momencie podpisania tej umowy inwestycyjnej. A że potem trzymali kurs w ryzach, to było oczywiste. Pytanie teraz tylko o to, jakie i kiedy infa zaczną napływać i kiedy zostanie złamany opór pomiędzy 13/14 PLN.
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~Yohn [37.31.12.*]
    Była średnia, ale nie musiała być. Bo mogła to być klasyczna runda finansowania uwzględniająca obecny punkt położenia spółki. Niską ceną dostali z góry bonus. Getlemans agreement zawiera z pewnością lojalność bo przecież skoro spóła przeżyje to należy zdroworozsądkowo mieć w niej większość. Spółka potrzebuje wyższej wyceny, goodlooking w negocjacjach - niezbędny ...
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~8844 [46.112.228.*]
    Klasyczna runda finansowania? Co to znaczy? Że jakby brali po 12/13 PLN, to byłaby to już mega istotna różnica? Dlaczego tak wielu rozmienia się tu na drobne? Przecież tu wszyscy grają o potencjał stawki kilkuset milionów PLN wpływów do kasy spółki (z komercjalizacji CC + PP), a nie o to, czy ICE w ostatniej emisji wyjęło 11 czy 15 milionów PLN. Tu gra toczy się o to, czy w przyszłości kurs będzie zaliczał np. 100 PLN, a nie o to, czy PZU kupiło po 9.2 PLN i dlaczego np. nie po 12 PLN.
    Nadal wielu nie kuma, o jaką stawkę tu idzie gra i koncentrują się na nieznaczących detalach i różnicach małych PLN na akcji.

Jeszcze raż w przypadku ICE jest pytanie czy kapitalizacja spólki po Dealu z CC dobije np do 900 M Pln, a nie o to czy przejmowanie akcji przez PZU przy wycenie 80 M pln i cenie 9.2 za sztuke bylo Fair Play , bo niektorych Drobnym inwestorom to strasznie nie pasowało że nie było po cenie np 12 pln za akcje.:)
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~Jaqub [172.226.64.*]
    Święte słowa 8844!
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~Dziadzia [46.187.203.*]
    Akurat 3 zł różnicy na akcje w emisji to tak z 1 kwartał finansowania spółki, ale tutaj akcjonariat jest zawsze szczodry i nie ma nic przeciwko rozwadnianiu swojego udziału ze sporym dyskontem xD
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Akurat TYM textem TY wubitnie pokazujesz Jak bardzo nie czaisz o co tuu idzie gra, ze finalnie nie chodzi o pare mln wiecej z emisji , tylko o wynegocjowanie setek MLN pln dla spółki , dzieki miedzy innymi duzego zamoznego i poważnego Inwestowa ktory posiada Znaczacy pakiet akcji.
    Dla Grubasów z branzy nie ma znaczenia ze jest 1000 Janów kowalskich w Medinice , ale ma znaczenie ze taki TFI PZU zainteresował sie ta spółką, który w LONG TERM moze wspierac ICE w jej rozwoju , równiez finansowo jeśliby np Wzroem SCP ( z Bacteromic) chcieli sami wejsc z produktem na rynek jeśli nie bedzie satysfakcjonującej ceny przejecia IP.

Bo nie mam żadnych złudzeń ze SCP dlatego chjce rozwinac swoją Produkcje BacterOmic , ponieważ chce za ten system zgarnac naprawdę GRUBE SETKI MLN $ , a zeby to zrobuic to muszą udowodnić ze BacterOmic nie potrzebuje Poteżnego Patrona żeby mogł sie sprzedawać w Szpitalach i jednostkach medycyny diagnostycznej i hgenerowac przychody i zyski .

CoolCryo jestem przekonany ze też wyrabiałby sobie SAM miejsce w Kardiochirurgii , a wtedy Stawka opzrejecia tego IP drastycznie jeszcze mocniej by rosła. Być moze dlatego w ICE dojrzeli do tego ze pieniadze z PP i wejscie PZU mogą pozwolic im zagrać VA BANK o naprawdę wysoka stawkę i być moze nawet o udział w przychodach ze sprzedazy nawet jesli Ktoś przejmie to IP po osiagnieciu certyfikacji FDA, ponieważ Cool Cryo ma tyle przewag nad obecnymi sustemami , że Pojawienie sie go na KOmercyjnie na rynbku mogłoby zrobic taki SZUM jak pojawiniesie CHINCZYKÓW w Polskich Salonach sprzedaży Samochodowych.
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~Dziadzia [46.187.203.*]
    No tak, nie ważne jest kilka milionów, a za rok może znowu będą finasowania szukać xD
    Zresztą wytłumacz mi, skoro jest tak dobrze i gra idzie o miliony to czemu nie można było przycisnąć funduszu, żeby cena emisji była troszkę bardziej satysfakcjonująca dla akcjonariuszy? Przecież oni też zarobią krocie
  • Re: WALNE cz.2 pytanie do Góru Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Powiedz mi Dlaczego CDR wchodził w 2010 roku Poprzez Optimusa po 1 PLN , a nie zrobił klasycznego wejscia z emisja akcji z ktorej mogliby zgarnać dodatkowo HAJS na swoja działalnosć popzrez IPO ??

Dlatego, ze dla dobrych spółek ważniejszy jest czesto Stabilny akcjonariat np Funduszy niz dorazne zgarniecie Milionów PLN. W 2010 roku CDR był wyceniony na 100 M PLN --W nomenklaturze TWojego MARUDZENIA i YODYODA ---Prezes i Ferajna działali na SWOJA NIEKORZYSĆ i powinni zrezygnowac z FUNKCJI ZARZADZAJACYCH bo znacznie zmniejszyli swoje Procentowo swoje udziuały w spółce na Korzysc tych co mieli akcje Optimusa ( wówczas) --- jednak CDR ze 100 M Kapitalizacji w kolejnych 10 LAt urósł na 45 MILIARDÓW kapitalziacji ( w 2020 roku przed debiutem Cybrerpunka) . ---A Inwestorzy nawet ci DROBNI mieli okazje Zapakowac sie w KWITY po 1 PLN i w LONG TERM zbudowac parawdziwe fortunu ze Stopami zwrotu 400 Razy lub jak kto woli 40000% w 10 lat.

Wielu Drobnych w Giledzie tylko widzi Czysty Pieniadz i to Kto kogo wycycka w krótkim terminie---ale tak naprawdę Istota Giełdy jest Strategiczne długofalowa mozliwosc rozwijania Biznesku ktory z czasem z amłej Firmy moze stać sie Wielkim Graczem, problem w tym ze WIELU DROBNYCH INWESTORÓW ją MEGA KRÓTKOWZOKOWCAMI i potzrebuja załozyc Poteżne Lornetki zeby zauważyc Coś dalej niz CZubek własnego NOSA.

Jescze raz w Medinice gra idzie o potencjał Grubych Setek milionów złotych ktore moga napłynac do Spółki ----( tak jak to było w przypadku CDR w LONG TERM) , a nie o to czy TERAZ PREZES sprzedał PZU swoje pakiety o 3-4 MLN PLN wiecej i póżniej tą kasą zasilił spółkę.

• Re: WALNE cz.2 Autor: ~yodyod [31.0.32.*]
    Jeśli to prawda to jest to bardzo smutna wiadomość i dowód na to że Prezes wpada że skrajności w skrajnośc. Dla akcjonariusza informacja że firma może oddać kilka kilkanaście milionów bo tak, a te kilka milionów właśnie uratowało ja spod stryczka jest czymś przerażającym. Marnotrawstwo pieniędzy właścicieli to chyba oczywisty powód do złożenia wniosku o natychmiastowe dymisję prezesa...
    Ty chyba w ogóle nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi. Weź się lepiej wyśpij albo przeczytaj jeszcze raz. Jeśli ta zapowiedź okaże się prawdą to jest powód by Prezesa uznać za prezesa roku na GPW, a nie do dymisjonowania Go. Przypominam - tu gra idzie o pierwsze z Europy środkowo-wschodniej urządzenia klasy III dopuszczone na rynek amerykański i, daj Boże, sprzedane po dobrych pieniążkach. Dobranoc
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~yodyod [78.10.177.*]
    Ja dokładnie przeczytałem co napisałeś . Prezes jest tak podniecony możliwa sprzedaża urządzenia za kilka mln USD że odda z tego lekką ręką 1 mln USD bo jest w takiej euforii... No czuję się jako akcjonariusz zaszczycony że rządzi spółka taki Midas... To tak przerażające że sam fakt że pozwoliłeś sobie napisać o tym publicznie dodatkowo mnie przeraża. Na szczęście na pewno nikt z negocjatorów po stronie kupujących nie czyta forum bankiera, bo gdyby tak było mogli by wykorzystać stan psychiczny prezesa - obecna faza mania do obniżenia ceny za coolcryo bo skoro lekką ręką oddaje miliony to po co dawać wysoka cenę za coolcryo - on się zadowoli byle czym . Co To za różnica 125 mln USD versus 100????
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~yodyod [78.10.177.*]
    Najlepszym przykładem jak można zrobić drogę od zera do bohatera i z powrotem do zera jest niestety scope. Który z akcjonariuszy mógł dopuścić do siebie taka myśl że scope będzie musiał zrobić emisje by dokończyć bacteromic? Nikt . Ale zaczęło się latanie po internecie zbieranie śmietanki i kasa się skończyła. A tu nie ma nawet najmniejszego sukcesu i już jest hype!!!! To strasznie straszy... Powinno być tak - właśnie uciekliśmy spod topora. Wykorzystamy każdą złotówkę uzyskana od PZU żeby pokazać inwestorom że potrafimy i dowozimy. Każda złotówka będzie oglądana dwa razy przed jej wydaniem. Wiemy co stworzyliśmy i ile jest to warte, ale do czasu komercjalizacji będziemy chronić środki naszych akcjonariuszy do samego końca. Koniec kropka
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~Góru [109.243.222.*]
    Ty się dobrze czujesz? Chyba jasno napisałem że chodzi o badania FDA nad PP po sprzedaży PP. Co Ty w ogóle bredzisz? Weź sobie coś na wstrzymanie, bo że zmądrzejesz to nie ma chyba szans
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~ssss [31.60.239.*]
    Jeśli sprzedadzą PP za 10 mln dolarów, to do kapitalizacji należy dodać 36 mln zł.

Teraz kapitalizacja wynosi równe 100 mln. 36 mln to 36% ze 100 mln - rzecz oczywista.
    A więc kurz po sprzedaży powinien wzrosnąć o 36%.

13*1,36 = 17,68 zł.

Teraz wszystko zależy od tego, co jest zdyskontowane w obecnym kursie.
    Ale tak po prawdzie, sprzedaż PP będzie znaczyć, że spółka dowozi i zaraz dowiezie CC.
    Dlatego nie wykluczam i 20 zł po sprzedaży PP.

Potrzebny tylko trigger.

• Re: WALNE cz.2 Autor: ~Góru [109.243.222.*]
    Hahahaha...właśnie tacy geniusze przekonują mnie do nie czytania bankierka. Szok jakie majstry biorą się za analizy. W riposcie powiem że po sprzedaży PP nawet za 10mln $ kurs pójdzie na trzycyfrowke. Nie dlatego że sprzedaż jest tak duża, ale dlatego że zaczęli dowiezic a prawdziwe konfitury dopiero czekają i będą kusić misie :D
  • Re: WALNE cz.2 Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    @ ssss

Chciałbym tylko Sromnie zaznaczayc ze Taka spółka z Medtechu jak MDG ma po 3 q 10 M straty a ma obecnie 350 M Kapitalizacji . W czasach swietnosci gdy mieli 40 M zysku za 2016 rocznie kapitalizacja spółki wynosiła 1.2 MLD PLN . Wiec warto sie czasami zastanowić nad kwestią porównawczą zanim zacznie sie słodko na forum Pier.dzieć ....:))
[x]
MEDINICE 1,08% 13,14 2025-12-09 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.