• Ale Was wyleszczyli Autor: ~KolorowyPtys [31.61.183.*]
    Gratuluję wszystkim co sprzedawali teraz po 400 i nie mającym pojęcia jakich liczb należy się spodziewać po playtestach. dawno nie widziałem stabilniejszych statystyk dla playtestow, wyglada na to że gra sprzeda się lepiej od oczekiwań. a zgodnie z oczekiwaniami cena akcji powinna chodzić po ponad 500 zł (ostatnie reko od Bossa).

chapeu bas za tę panikę w ostatnich dwóch dniach!
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~uuu [79.184.34.*]
    Po ponad 500? :) Chyba żartujesz - moim zdaniem to zdecydowanie droższe zaraz będzie niż ponad 500. Przy finalnie takich wynikach playtestów jakie mamy (a jakie były lamenty :)) - czyli mega stabilność i wzrosty z dnia na dzień (przy ładnym peaku w pierwszych testach) i widocznym ruchu także na followersach i wishliście obecnie już też, to ten kurs powinien być zdecydowanie wyżej już teraz niż ponad 500.
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~Pff [86.31.0.*]
    A jakich liczb należy się spodziewać po playtestach? Bo ja widzę że wiele gier miało na playtestach 9-15 tysięcy graczy, a nie 4k
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~As [213.134.173.*]
    Rok temu pisali, że gry nie ukończą, należy zrobić odpis i robić GH2. Potem, że gra nudna i szybko zleci sprzedaż, która będzie marna. Teraz pewnie będą pisać, że oczekują w EA peaku 100 tys, a jak nie to rozczarowanie
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~Inwestor [31.61.249.*]
    Oczekiwania peaku w rekomendacji BOŚ są w okolicach 8tys. Taki peak daje sprzedaż 0.62mln. Przy peaku 12tys. mamy wzrost sprzedaży o 50%, ale zysku netto o 100%. Przy peaku 16tys. mamy 2 x wyższą sprzedaż niż w reko na 516 zł i 2.5 x większy zysk netto, czyli wycena powinna wzrosnąć do kwoty ponad 1000zł. Peak 25tys. powinien pozwolić na atak na ATH.
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~Ja [84.40.219.*]
    "A jakich liczb należy się spodziewać po playtestach? Bo ja widzę że wiele gier miało na playtestach 9-15 tysięcy graczy, a nie 4k"
    Możesz podać przykłady? Przyda się do analizy
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~Inwestor [31.61.249.*]
    Dnia 2025-12-06 o godz. 16:16 ~Ja napisał(a):
    > "A jakich liczb należy się spodziewać po playtestach? Bo ja widzę że wiele gier miało na playtestach 9-15 tysięcy graczy, a nie 4k"
    > Możesz podać przykłady? Przyda się do analizy

poda ci góra 2 wyjątkowe przykłady :) Klawiatura przyjmie wszystko. Gier takich nie ma.
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    The Alters 1,5K(17K nie licząc GamePass), Enshrouded 5K(100K), Lies of P miało 15K(19K nie licząc GamePass), Bouncemasters 2: Pengu Throw Demo 1.7K :) Dla SR trzeba założyć 6,5K na single Multi dodał jeszcze 4K większość co grała single i nie ma opcji na multi to nie będzie w demo znowu grać tym bardziej że nie ma żadnej informacji a na steam na pierwszej stronie tego nie ma.. To tak 8K wychodzi jako minimum 5,5K single + 2,5K coop jako peak... ważne też ile dalej się utrzyma.. Generalnie 8K to już jest pewne jak veto Nawrockiego :)
  • Re: Ale Was wyleszczyli Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    ARC Raiders miało playtest w maju 9K-15K i w październiku 180K :)
[x]
CREEPYJAR -4,36% 614,00 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.