Gratuluję wszystkim co sprzedawali teraz po 400 i nie mającym pojęcia jakich liczb należy się spodziewać po playtestach. dawno nie widziałem stabilniejszych statystyk dla playtestow, wyglada na to że gra sprzeda się lepiej od oczekiwań. a zgodnie z oczekiwaniami cena akcji powinna chodzić po ponad 500 zł (ostatnie reko od Bossa).
Po ponad 500? :) Chyba żartujesz - moim zdaniem to zdecydowanie droższe zaraz będzie niż ponad 500. Przy finalnie takich wynikach playtestów jakie mamy (a jakie były lamenty :)) - czyli mega stabilność i wzrosty z dnia na dzień (przy ładnym peaku w pierwszych testach) i widocznym ruchu także na followersach i wishliście obecnie już też, to ten kurs powinien być zdecydowanie wyżej już teraz niż ponad 500.
Rok temu pisali, że gry nie ukończą, należy zrobić odpis i robić GH2. Potem, że gra nudna i szybko zleci sprzedaż, która będzie marna. Teraz pewnie będą pisać, że oczekują w EA peaku 100 tys, a jak nie to rozczarowanie
Oczekiwania peaku w rekomendacji BOŚ są w okolicach 8tys. Taki peak daje sprzedaż 0.62mln. Przy peaku 12tys. mamy wzrost sprzedaży o 50%, ale zysku netto o 100%. Przy peaku 16tys. mamy 2 x wyższą sprzedaż niż w reko na 516 zł i 2.5 x większy zysk netto, czyli wycena powinna wzrosnąć do kwoty ponad 1000zł. Peak 25tys. powinien pozwolić na atak na ATH.
"A jakich liczb należy się spodziewać po playtestach? Bo ja widzę że wiele gier miało na playtestach 9-15 tysięcy graczy, a nie 4k" Możesz podać przykłady? Przyda się do analizy
Dnia 2025-12-06 o godz. 16:16 ~Ja napisał(a): > "A jakich liczb należy się spodziewać po playtestach? Bo ja widzę że wiele gier miało na playtestach 9-15 tysięcy graczy, a nie 4k" > Możesz podać przykłady? Przyda się do analizy
poda ci góra 2 wyjątkowe przykłady :) Klawiatura przyjmie wszystko. Gier takich nie ma.
The Alters 1,5K(17K nie licząc GamePass), Enshrouded 5K(100K), Lies of P miało 15K(19K nie licząc GamePass), Bouncemasters 2: Pengu Throw Demo 1.7K :) Dla SR trzeba założyć 6,5K na single Multi dodał jeszcze 4K większość co grała single i nie ma opcji na multi to nie będzie w demo znowu grać tym bardziej że nie ma żadnej informacji a na steam na pierwszej stronie tego nie ma.. To tak 8K wychodzi jako minimum 5,5K single + 2,5K coop jako peak... ważne też ile dalej się utrzyma.. Generalnie 8K to już jest pewne jak veto Nawrockiego :)