Mało nas bo pachnie lewizna,kto to jest Zieliński ,skąd ma wiedzę jak sprawy się mają w spółce i sądach że wyciąga takie pewne fakty ,dlaczego pozostali akcjonariusze nic nie wiedzą i najważniejsze dlaczego tej petycji nie podpisał przewodniczący pam lub rada pam ,czy czasem nie boją się konsekwencji z tym związanych
Panie Zieliński dobrze Pan przemyślał podpisując się po tym
z zasady staram sie nie odpowiadać takim przyjemniaczkom, ja jestem ciekawy i zapytam skąd takie anonimy jak Rumcajs czy Daniel mają taka wiedzę o sprawach spólki i dlaczego tak twardo działaja na szkode akcjonariuszy? Mam coraz wiekszą nadzieje ze sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan i super że jest wsparcie akcjonariuszy, pewnie że wolałbym żeby było 1000 podpisów, ale tych 200 podpisów to i tak siła! A na koniec odpowiadając na twoje wredne manipulacje, wiedzę na temat spólki zdobyłem od Daniela ;)
Adalbert jestem akcjonariuszem jak i mój znajomy przez którego mam dostęp pośredni do wypocin prezesa,petycje podpisałem z całą rodziną , 6 osób bo uważam że każdy ruch jest dobry i w sumie gratuluję odwagi .
Ale dlaczego prezes tak jak obiecal nie przygotował petycji z wiceprezes jako prawnikiem z konkretnymi danymi i faktami które przekładały by się na wiarygodność tego dokumentu i nie autoryzował swoim podpisem jako przewodniczący pam .
Dlatego tak mało jest właśnie podpisów .
Wiec że prawdopodobnie wszyscy którzy podpisaliśmy ta petycje będziemy wzywani do prokuratury
kto ci powiedział że jak ktos podpisuje petecyje to jest wzywany do prokuratury?, pewnie jeszcze w charkterze podejrzanego ;) dziękuję za podpisy całej rodziny i znajomego, do zobaczenia w prokuraturze
Adalbert nie szarżoj tak,napisałem prawdopodobnie i jako świadek.
Ty się nie boisz ja też ale inni już mają opory ,zwłaszcza jak obserwują poczynania i metody kosciolkowo/uśmiechniętej elyty
Adalbert nie działa jako narzędzie RM jak Johnny, ale przejął jego funkcję jako tzw. pożyteczny id..ota (ktoś kto nie ma świadomości że uczestniczy w manipulacji a nawet ją inicjuje). Już są pierwsze wzorem pierwowzoru obelgi i oskarżenia cyt.: "Rumcajs .... dlaczego tak twardo działaja na szkode akcjonariuszy". Może coś już coś ma obiecane dodatkowo przez RM. A my czekamy na obiecane przez Małeckiego 160 zł/szt
Jestem ciekaw czy:
Zarząd Zarząd złożył zawiadomienie/wiemy tylko o złożeniu przez PAM akcjonariuszy nie Prezesa!/
Do:
●KNF
• istnieje podejrzenie manipulacji, ukrywania informacji, działań na szkodę akcjonariuszy,
• organy spółki mogły łamać przepisy o rynku kapitałowym.
KNF przyjmuje takie zgłoszenia i reaguje, szczególnie gdy dotyczy to potencjalnych nadużyć sprzed delistingu.
Czy została poinformowana Prokuratura / CBA
• działania na szkodę akcjonariuszy,
• celowego doprowadzania spółki do upadłości,
• przejmowania majątku mniejszościowych akcjonariuszy,
• fikcyjnych wycen,
• wykorzystania informacji poufnych.
Czy zostało poinformowane
UOKiK (Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów)
Jeżeli istnieje ryzyko:
• działania zarządu polegające na wywieraniu presji na akcjonariuszy,
• nieuczciwych praktyk rynkowych,
• fuzji/przejęcia, które mogą naruszać interes akcjonariuszy mniejszościowych.
UOKiK często kontroluje transakcje przejęć, również spółek w upadłości.
Sąd upadłościowy / nadzorca sądowy
PRE-PACK
• zgłosić wątpliwości co do uczciwości wyceny przedsiębiorstwa,
• sprzeciwić się wybranemu inwestorowi.
GPW (Giełda Papierów Wartościowych)
GPW NIE ma już jurysdykcji nad spółką po delistingu,
ALE ma obowiązek przyjmować zgłoszenia o możliwych nieprawidłowościach, które wystąpiły przed usunięciem z giełdy.
Możesz zgłosić:
• brak raportów okresowych,
• nieprawdziwe raporty ESPI/EBI,
• manipulację kursową,
• działania zarządu przed delistingiem.
GPW przekazuje takie sprawy dalej do KNF.
KDPW (Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych)
W przypadkach:
• niejasności dot. akcji w rejestrze,
• nieprawidłowego rozliczenia operacji na akcjach.
Czasem KDPW wchodzi w spór przy pre-packach, jeśli dotyczy to praw majątkowych akcjonariuszy.
Rzecznik Akcjonariuszy Mniejszościowych / Rzecznik Praw Obywatelskich
Jeśli masz podejrzenie, że:
• twoje prawa właścicielskie są naruszane,
• jesteś wykluczany z procesu,
• zachodzą wątpliwości konstytucyjne (prawo własności).
Dnia 2025-12-07 o godz. 13:01 ~Rumcajs napisał(a): > Adalbert jestem akcjonariuszem jak i mój znajomy przez którego mam dostęp pośredni do wypocin prezesa,petycję podpisałem z całą rodziną , 6 osób bo uważam że każdy ruch jest dobry i w sumie gratuluję odwagi .
---------------- Rumcajs, jak można uważać tą dziecinną petycję za wiarygodną, (poza treścią proszącą o litość), jeśli może podpisać ją każdy, tj. akcjonariusz=TY + cała Twoja rodzina ? No to te 217 podpisów to 209 zrobił Johnny, 1 adalbert oraz Twoje siedem z Rodziną :-)
Oj widać że petycja bardzo boli naszego niebieskiego francuzika bo wie co go niebawem czeka :))) no nic działamy dalej ostro Akcjonariusze tak aby pentelka jeszcze mocniej i się zaciska na szyi :))
Po co petycja panie Małecki? Wystarczy żebyś zrezygnował ze stanowiska prezesa żeby własnym nazwiskiem nie firmować szwindla, a następnie powiadomić prokuraturę a nie "wszelakie organa państwowe" włącznie z prezydentem :-)
... no i jakim cudem dostał Pan stanowisko prezesa spółki (ostatni wpis KRS), skoro prawnie się panu nie należy, bo NIE zdecydowało o tym ani WZA (nie było), ani RN (nie mają upoważnienia) ani sąd, który też pana do tego nie upoważnił? Czyli pan wszystkim kieruje jak widać. Przypominam, zmienił Pan na tym stołku Bertranda LeGuern.
Oj widać że bardzo boli naszego francuskiego sługusika-prezesika zatkało go bo wie co go niebawem czeka :))) no nic dalej ostro tak aby pentelka jeszcze mocniej się zaciska na szyi naszego fałszywego dobrego wujka :))