• czas Autor: ~czeremcha [89.64.10.*]
    czas juz najwyzszy powrocic do dywidendy
    podejrzewam ze kurs szoruje bo silne dlonie przejmuja papier
    sam staram kupic co sie da bo jak juz sie zaopatrza to wroci dywidenda
    no ale oni maja czas a czas to cierpliwosc czy tez odwrotnie a u mnie idzie 50siatka za dwa lata he he
    i potrzebuje kasy bo nasila sie krysys wieku sredniego
  • Re: czas Autor: ~vbc [188.47.106.*]
    Dnia 2025-12-06 o godz. 09:56 ~czeremcha napisał(a):
    > czas juz najwyzszy powrocic do dywidendy
    > podejrzewam ze kurs szoruje bo silne dlonie przejmuja papier
    > sam staram kupic co sie da bo jak juz sie zaopatrza to wroci dywidenda
    > no ale oni maja czas a czas to cierpliwosc czy tez odwrotnie a u mnie idzie 50siatka za dwa lata he he
    > i potrzebuje kasy bo nasila sie krysys wieku sredniego

hmm,,,też tak miałem 10 lat temu .....)
  • Re: czas Autor: ~leon [91.210.236.*]
    Teoretycznie duża szansa na dywidendę jest , inwestycje prawie na ukończeniu , wyniki niezłe.

• Re: czas Autor: ~Piotr [37.248.183.*]
    Exol jako jedna z nielicznych spółek portfelowych PCC BD generuje stabilne przepływy pieniężne, Zarząd zgodnie z ostatnim raportem nie wskazuje na zapotrzebowanie na dodatkowy kapitał obcy (brak planów emisji obligacji czy zaciągania nowych kredytów inwestycyjnych). Co więcej mówi o przestrzeganiu kowenantów wynikających z wiążących umów kredytowych.
    PCC BD jest finansowane w ramach własnego bilansu ale właściciele nie wykluczają dopłat do kapitału.
    PCC SE ma duże zapotrzebowanie na kapitał - kolejne emisje obligacji ale i nowa inwestycja w USA.
    Rok 2025 będzie lepszy wynikowo aniżeli 2024.

Wiele wskazuje, że Exol wróci do wypłaty dywidendy.

• Re: czas Autor: ~Ij [83.6.72.*]
    Rada nadzorcza się odezwała akcje teraz pewnie w cenie pewnie trochę zawyżone wszystko wróci do normy po kilku latach dobre jaka dywidenda 5 groszy i tak wysoko na ten syf
  • Re: czas Autor: ~rabin [37.248.214.*]
    A gdzie reszta RN? : Polak, Kirkou, Sss, Młody, Max? Wszystko cacy, ale jak w to wejść z większą kasą przy tak niskim FF i wysoko powieszonych covidowych marzycielach.
  • Re: czas Autor: ~max [77.65.83.*]
    Hehe, ja jestem zwykłym szarakiem. Mam średnią 3,0zł więc nie jest tak źle, na haku nie wiszę, raczej nie popełniam aż tak grubych błędów. Po prostu myślę, że koniec końców kurs spółki doczołga się do godziwej wyceny, trochę na tym zarobię i tyle.
    Jestem cierpliwy. Poczekam.
  • Re: czas Autor: ~soho [165.225.207.*]
    Masz racje , co można zrobić tylko czekać że będzie lepiej.
    Czego wszystkim życzeń.
  • Re: czas Autor: ~Ih [83.6.72.*]
    Do końca roku 2,10 jak nie mniej w tym roku było po 2 14 do znaczenia za rok cudu tu nie będzie
[x]
PCCEXOL -0,25% 2,00 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.