"Poprzednia rekomendacja analityczna dla budowlanej spółki została wydana przed ponad dekadą. Spółka wróciła jednak na radary inwestorów, a teraz także analityków." https://www.pb.pl/jest-pierwsza-rekomendacja-dla-polimeksu-kurs-idzie-w-gore-1253150
Vlad policzył potencjalny zasięg swingu wzrostowego na 9,94
Nie wiem jak policzył ale nijak mi to wychodzi. Interwał M1 z dołu fala1 impulsu potem abc i teraz fala3 (jeśli to jest 3 w trójce) z fibo 1.61zniesienia - 18,5zł. 19,2zł.
Dnia 2025-12-05 o godz. 12:53 ~Marco napisał(a): > Nie wiem jak policzył ale nijak mi to wychodzi. Interwał M1 z dołu fala1 impulsu potem abc i teraz fala3 (jeśli to jest 3 w trójce) z fibo 1.61zniesienia - 18,5zł. 19,2zł.
Chyba co innego liczycie, przeklejam z wpisu Vlad "tak na szybko - ostatni swing wzrostowy rozpoczął się ok 28.08 i trwał do 23.09, czyli niecały miesiąc i poniósł kurs o 78% zatem stosując równość wzrostów + 78% od dołka 5,52 to + 4,36 zł kurs docelowy 9,94"
Popatrzcie z dalszej perspektywy bo na wykresie jest orgr na wielomiesięcznym to widać. Zabawa to się dopiero zacznie w przyszłym roku jak będzie super hossa cykl wieloletni. Zobaczymy czy dobrze ulokowaliśmy oszczędność
też tak pisałem prawdziwe wzrosty będą w 26 teraz to zbieranie po jak najniżej cenie robienie kulek przez ryzykantów w następnym roku musza wykorzystać kpo a to będzie ogromny impuls i pod to zbierają ograbili jeden poziom to teraz idą na drugi i licza na wystraszonych
Tak jak pisał Mickiewicz wystawiać po minimum 27.70 by w arkuszu zleceń było widać jak najwięcej wystawionych akcji to short nie będzie mógł pożyczać naszych akcji z biura maklerskiego to będą jak wczoraj po kilka akcji z wora do wora przerzucać jak wiadomo tu spółka ma potężne kontrakty i w 2026 może być tak jak było w latach 2007 - 24 kwiecień myślę że tak może być na to wskazują wszystkie dane wiec wystawiajcie i obserwójcie pozdrawiam
Dnia 2025-12-05 o godz. 13:20 ~Marco napisał(a): > Ale też musi poskrobać Vlad co miał na myśli.
myślałem w krótkim terminie, per analogia do najkrótszego w czasie silnego wzrostu: [28.08 - 23.09 / kurs +78% ] zatem stosując równość wzrostów od dołka 5,52+ 78% (+ 4,36 zł ) = 9,94. Jednak idealne odwzorowania rzadko się zdarzają, ale te okolice (~9 + zł) na koniec roku są możliwe
Dnia 2025-12-05 o godz. 16:20 ~Vlad napisał(a): > Dnia 2025-12-05 o godz. 13:20 ~Marco napisał(a): > > Ale też musi poskrobać Vlad co miał na myśli. > > myślałem w krótkim terminie, per analogia do najkrótszego w czasie silnego wzrostu: > [28.08 - 23.09 / kurs +78% ] > zatem stosując równość wzrostów > od dołka 5,52+ 78% (+ 4,36 zł ) = 9,94. > Jednak idealne odwzorowania rzadko się zdarzają, ale te okolice (~9 + zł) na koniec roku są możliwe
to na wszelki wypadek sprzedam dziś jak ma być po 9 :))
jeśli jesteś zarobiony to dobrze, najważniejsza jest własna strategia i dyscyplina. ;) Ja poczekam na 8-9 zł, choć droga wcale nie musi być prosta. Tam ocenie otoczenie i informacje ze spółki, wówczas albo monetyzacja, albo czekam na 17-20 zł. Pląsy po 2 zł kuszą, ale nie zawsze wychodzą. Po prostu brak czasu. Powodzenia !