Ja również okolo30% lecz przesadziłem trochę z cena 5,1-5,0 jeśli mamy 3 fale wzrostów to korekty nie będzie jeśli jednak ruch się zakończył to przed nowym będzie korekta abc na M1
panowie wystawiać tak jak ja i paru innych akcjonariuszy po 27,70 to short nie będzie mógł pożyczać naszych akcji z biura maklerskiego paczcie co wczoraj robili i po ile akcji sprzedawali i kupowali żenada to było przewalanie z wora do wora a tu myślę i widzę po kontraktach firmy że tu może być powtórzyć z rok 2007- 24 kwiecień i jest to możliwe bo kontrakty mają bardzo duże a wystawianie nic nas nie kosztuje i możemy tym sposobem zyskać bardzo a to bardzo dużo wystawiać i czeka i od 1 stycznia zaś wystawiać pozdrawiam
Cytuję AI
"Tak, banki mogą pożyczać akcje giełdowe, zarówno pożyczając pieniądze na ich zakup (kredyt giełdowy), jak i pożyczając akcje od klientów w ramach programów wypożyczania papierów wartościowych (stock lending), co generuje dla właściciela dodatkowy dochód, choć wiąże się to z ryzykiem i wymaga akceptacji w umowie z domem" Nie przypominam sobie bym coś extra od banku dostał za wypożyczenie moich akcji.
Bo toAI tak jest w USA u nas można bez wiedzy akcjonariusza, z tego co pamiętam do DM może pożyczyć do 70%stanu akcji. Wystawienie powoduje zablokowanie akcji w depozycie, broker nie może dysponować nimi