• Albercik Autor: ~gala [89.151.29.*]
    Może w nowym wątku da się pozbierać emocje po rozmowie u Longterma.

Prezes wypadł całkiem dobrze, nie wszystko było nowością, ale też nie wszystko wiedziałem.
    Plusy:
    - enterprise niedługo
    - uczenie się wdrożeń i prowadzenia rozmów (szybciej i taniej)
    - rozbudowa zespołu (nie mówimy, że każdy handlowiec jest bardzo dobry, tylko że 30% trzeba będzie zwolnić)
    - widać, że Prezes zdaje sobie sprawę, że kolejna emisja wkurzy inwestorów, więc mówi o wzroście (niekoniecznie interesuje ich dodatnia EBITDA) z kolejnych kontraktów
    - nowy szef sprzedaży z tej opowieści, to jednak robotny i ucina tematy, z których nie będzie pieniędzy.
  • Re: Albercik Autor: ~Ederson [88.156.88.*]
    Na pewno na plus za przyznanie się do obszarów, gdzie jest przestrzeń na poprawę ze strony spółki. Ciekaw jestem, którego klienta dotyczy case i jakie efekty przyniesie nowa strategia marketingowy.
  • Re: Albercik Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    Dnia 2025-12-04 o godz. 13:58 ~gala napisał(a):
    > Może w nowym wątku da się pozbierać emocje po rozmowie u Longterma.
    >
    > Prezes wypadł całkiem dobrze, nie wszystko było nowością, ale też nie wszystko wiedziałem.
    > Plusy:
    > - enterprise niedługo
    > - uczenie się wdrożeń i prowadzenia rozmów (szybciej i taniej)
    > - rozbudowa zespołu (nie mówimy, że każdy handlowiec jest bardzo dobry, tylko że 30% trzeba będzie zwolnić)
    > - widać, że Prezes zdaje sobie sprawę, że kolejna emisja wkurzy inwestorów, więc mówi o wzroście (niekoniecznie interesuje ich dodatnia EBITDA) z kolejnych kontraktów
    > - nowy szef sprzedaży z tej opowieści, to jednak robotny i ucina tematy, z których nie będzie pieniędzy.

Wywiad pozytywny, Wieczyński rozluźniony, pewny siebie bez jąkania.
    Najciekawsze co wyłapałem to to że na pytanie o kontrakt enterprise zaczął mówić o ministrach, oknach, budżetach etc. nie spodziewałem się ze enterpise pójdzie do jakiejś administracji na starcie + jakis komercyjny. ( obstawiam 2 w 26r. po tych słowach)
  • Re: Albercik Autor: ~GREG [31.60.230.*]
    Dość często wypowiadał się pozytywnie na temat tego nowego szefa sprzedaży "Pitera" (wieloletnie doświadczenie, sporo kontaktów) nowy "cennik" odebrany pozytywnie przez klientów więc in plus jak dla mnie.
    Z enterprise to rozumiem raczej że to i tak drugi kwartał przyszłego roku.
  • Re: Albercik Autor: michalzkruszyna [83.0.218.*]
    Wywiad spoko, dużo informacji, ale proszę. Dlaczego u Alberta? Dobrze, że nie było tam jeszcze Wapniaka. Nikt poważny nie chciał porozmawiać z prezesem, czy o co chodzi?
    Prezes na plus, wyluzowany i pewny swego, ale chyba nie ma świadomości, co do reputacji Alberta.

• Re: Albercik Autor: alicja1992 [37.31.47.*]
    Liczy na wiernych kibiców Longterma, którzy ruszą kurs pod dalsze obietnice enterprice. A tu chyba odwrót jednak
  • Re: Albercik Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Ostatnia zwyżka, to chyba jednak ruch powrotny tylko.
    Ktoś nie trzyma ciśnienia i puscil dzisiaj PKC pakiet, mały zrzut spowodował zjazd o 4%. Słaba płynność.
  • Re: Albercik Autor: ~Greg [31.60.248.*]
    Można kupować udziały w promocji :) co właśnie zrobiłem
  • Re: Albercik Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    Dnia 2025-12-08 o godz. 11:12 ~Ederson napisał(a):
    > Ktoś nie trzyma ciśnienia i puscil dzisiaj PKC pakiet, mały zrzut spowodował zjazd o 4%. Słaba płynność.

nowe cycki dla kochanki trzeba za coś sfinansować pod choinkę..
    Niemniej wydaje się, że bez nowych informacji to tak bedzie wygladało.
  • Re: Albercik Autor: alicja1992 [37.31.45.*]
    Tak właśnie będzie, takie ruchy są krótkie zazwyczaj, potrzebne paliwo, espi z enterprise. Inaczej to 85zl i niżej
  • Re: Albercik Autor: ~Albert [94.246.142.*]
    Espi enterprise dopiero w 2026, 2-3 kwartał
    Gdyby to miał być trzeci kwartał to byłby pogrom na kursie. Prezes tłumaczy sie procedurami zakupowymi po stronie klienta, ale taka jest prawda, że budżety na tego typu zakupy na przyszły rok są właśnie zamykane w dużych korporacjach, więc może być tak, że po prostu ten enterprise nie jest tak bliski jak przedstawia to prezes. Obiecywanego case'u również brak.
  • Re: Albercik Autor: ~Albert [5.173.20.*]
    To u kogo miał być? Większość „guru finansów” na YT to pseudo ekonomiści tj Inwestomat, Iwuć itp
[x]
DATAWALK -0,02% 92,02 2025-12-12 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.