• wyniki i zmiany Autor: ~adamus [37.30.58.*]
    Wszyscy się skupiliśmy na możliwym dodruku akcji w wysokości 33 mln szt i obniżeniu ceny nominalnej Wyniki schodzą na plan dalszy. Aktualnie mamy cenę jak w II kwartale 2024 12 zł, tylko wtedy mieliśmny minus 350 mln i byliśmy na początku zmian na lepsze. Od tamtego czasu uporządkowaliśmy zatrudnienie, strukturę zarządzania, poradziliśmy sobie z związkami zawodowymi. Przewozy się rozwijają aktualnie 420 składów na torach. Wyniki 2 kwartały na plusie. Ebitda280 mln po III kw. Po porozumieniu z wierzycielami PKP zapowiedziało dokapitalizowanie Cargo ( była mowa o 500 mln), zarząd wspominał o pozwie w sprawie ustawy węglowej 1,5 mld.
  • Re: wyniki i zmiany Autor: ~michałek [109.173.241.*]
    I co z tego, że wyniki są lepsze ... Zarząd poinformował, że kurs jest 3 krotnie za wysoki. 3krotnie !!!! Więc spadki nawet się jeszcze nie zaczęły.
  • Re: wyniki i zmiany Autor: ~CzynnikOz [83.26.213.*]
    Daj spokój. Ja kupiłem po 14 zł i nie żałuję.
    Ta spółka ma przyszłość. To jest gigant i jestem spokojny. Niech se spadnie nawet do 10 zł. I co z tego. Cykory sprzedadzą i będzie ok.
    O jakich Ty 10 złotych Piszesz ? Skąd to sobie wymyśliłeś? Czy zarząd nie napisał, że spółka jest 3 krotnie zawyżona ? Napisał? - napisał !!! Spadki są przed nami.
    Jak napisałem wcześniej. Panika potrwa do jutra najpóźniej. Wszystko w temacie. Dziękuję.
    Musk też odradzał zakup akcji Tesli. Spółka jest przewartościowana około dwustukrotnie. Czy Tesla spada. Nie, nie spada. Więc o czym ty piszesz.
    To co się dzieje w tej chwili , to przykład typowej , bezpodstawnej paniki , o której za tydzień nikt już nie będzie wspominał. Jak z podręcznika dla początkujących inwestorów. Daję słowo...
  • Re: wyniki i zmiany Autor: ~akcjonariusz [46.134.120.*]
    Bo tu działa szajka aby maksymalnie zniżyć cenę a oni to wszystko kupują. To nie kupuje tzw. ulica.
    Ja kupiłem.
  • Re: wyniki i zmiany Autor: ~adamus [37.30.58.*]
    ja również ) plus 30% i kapitał przygotowany na ewentualne spadki. Technicznie brakowało mi tej nogi
    nie zdziwiłbym się gdyby wierzyciele celowo obniżali kurs aby w układzie mieć lepszą pozycję negocjacyjną i wyciągnąć jak najwięcej tanich akcji. Patrzać na proces restrukturyzacji to jesteśmy klika lat przed JSW
    Nie ma żadnych podstaw do tego typu spadków jak wczoraj i dzisiaj. To wszystko to jedna wielka panika , która skończy się najpóźniej jutro. Kto sprzedał , niech żałuje.
    3 razy ale licząc od 50 !!!! ciekawa ta twoja interpretacja
    "Rada Nadzorcza spółki zgodziła się 1 grudnia na zmniejszenie wartości nominalnej wszystkich akcji spółki o kwotę 49,00 zł, tj. z kwoty 50,00 zł do 1,00 zł na każdą akcję." Proszę bardzo, to jest cytat z rzeczpospolitej
  • Re: wyniki i zmiany Autor: ~pp [83.7.17.*]
    KGHM - 10 zł, Orlen - 1,5 zł - cena nominalna za akcję, może się już nie kompromituj
[x]
PKPCARGO 0,52% 15,38 2026-05-26 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.