a dlaczego nie przyszłym tygodniu? Patrząc jak spada można założyć, że jeszcze jeden porządny zrzut i zawita 9 z przodu. Tonie jest ratunek, to jest rzeź.
No niestety przy 55% akcji które posiada ulica, łatwo jest zrzucić kurs na 5zl. Akcjonariat cargo to uliczni inwestorzy. Popatrzcie na inne spolki pepco, kghm, orlen tam ulicy jest garstka. Wiec tutaj z kursem zrobią co beda chcieli az ulica odda.
To nadal drobni gracze. Można wyliczyć ile trzeba do przesypania na 9 zł. 800k akcji tzw. ulicy wystarczy, a to tylko ~8kk zł na lewarze z trapowalnym kontrolowanym zyskiem. W incrementacji wystarczy oczywiście mnie. Obrazująć czy byk czy niedźwiedż o grubszym portfelu spekulacyjnym stawia do stawki ekwiwalent 5-ciu mieszkań na Ursynowie. Spółka nieruchawa, upadająca, łatwy cel :) znakomity kąsek. Takich pewniaków żal byłoby nie wykorzystać. Idzie jak po sznurku w symulacji sprzed 2 tyg. gdzie potwierdziłem, że bez rozwodnienia się nie da.. Są tu inwestorzy z inną optyką i Ci kapitulując zbyt późno zostają dawcami. Czasami akceptacja strat przychodzi po latach. Mam tylko prośbę, nie miejcie żalu do interesariuszy, którzy grają krótko. Oni mają inny punkt widzenia i nie życzą nikomu upadku. Próbują pokazać cel i wyjaśnić koligacje, które są konsekwencją długoletnich zaniedbań w "core" ---- Z ukłonami przednich łapek - Jacek