No i mamy bessę w pełni. Stopa zwrotu za ostatnie 6 m-cy to już -40%. Kurs akcji podąża kanałem spadkowym i codziennie osłabia się. Na razie nie widać żadnej próby obrony. Dokąd zmierza kurs ? Według mnie minimalnym docelowym poziomem spadków może być 115-116 zł, natomiast w pobliżu znajduje się jeszcze nie domknięta luka (102-110 zł), a więc rynek będzie próbował domknąć tę lukę. Mocnym wsparciem (także w znaczeniu psychologicznym) będzie poziom okrągłych 100 zł. Reasumując lepiej jak kurs szybko osiągnie te poziomy, bo być może wtedy uruchomi się popyt i co za tym idzie fundusze grające na krótko zaczną powoli odkupować pożyczone akcje.
Cena akcji nie ma wpływu na kondycję spółki, więc nie rozumiem komentarza. O ile w przeciwną stronę to MOŻE działać, to tu po prostu strzeliłeś ślepakiem.
Dnia 2025-12-03 o godz. 09:26 ~re napisał(a): > pieknie to szorty rozgrywaja. Tak to sie konczy megalomania o otwieranie setek sklepow w takim tempie
Shorty mają pop prostu za dużo do stracenia, żeby teraz odpuścić. Muszą mocno zbić kurs, aby mogły na tym dobrze zarobić. Sprzyja temu skrajny pesymizm wokół CCC. Negatywne rekomendacje wspierane artykułami prasowymi o odpowiednim wydźwięku robią swoje. Ale w końcu kiedyś zła passa się odwróci. Być może szacunki za IV kw. pokażą siłę CCC. Ale to dopiero w lutym.
Wróżysz na poziomie analizy technicznej o jakiejś luce, gdy to jest jedna z najbardziej rozgrywanych spekulacyjnie spółek w Europie? To tak jakbyś liczył prawdopodobieństwo dostania wpr na podstawie ogólnych statystyk policji dotyczącej ilości pobić w mieście, ale rozważałbyś przejście w szaliku przeciwnej drużyny pod stadionem drugiej w dniu meczu xD
Tutaj każdy wie, że kurs jest bity, bo krótkie spodnie zaczęły wychodzić. Kurs może spaść do 115 i do 95, żeby ukraść ulicy akcje. Ale co z tego, jak realnie i tak w przeciągu do roku wróci w okolicę min 200-250, bo spółka ma FUNDAMENTY i przeskalowuje działalność na inny lvl.
ulica nie jest taka głupia żeby sprzedawać teraz akcje. Poza tym nie ma ich aż tyle. Na razie wygląda na to że jeżeli szorty faktycznie odkupują to od szortów. Ale chyba nie bardzo odkupują bo coś nie bardzo oddają. A ci którzy pożyczali powyżej 200 to już by oddali gdyby mieli taką możliwość, bo po co więcej ryzykować przy takim świetnym zarobku? Chyba jest ich po prostu za dużo i mają problem.
Dnia 2025-12-03 o godz. 09:22 ~Pax napisał(a): > No i mamy bessę w pełni. Stopa zwrotu za ostatnie 6 m-cy to już -40%. Kurs akcji podąża kanałem spadkowym i codziennie osłabia się. Na razie nie widać żadnej próby obrony. Dokąd zmierza kurs ? Według mnie minimalnym docelowym poziomem spadków może być 115-116 zł, natomiast w pobliżu znajduje się jeszcze nie domknięta luka (102-110 zł), a więc rynek będzie próbował domknąć tę lukę. Mocnym wsparciem (także w znaczeniu psychologicznym) będzie poziom okrągłych 100 zł. Reasumując lepiej jak kurs szybko osiągnie te poziomy, bo być może wtedy uruchomi się popyt i co za tym idzie fundusze grające na krótko zaczną powoli odkupować pożyczone akcje.
Do piątku spadki i dołek. A od poniedziałku wzrosty ?
Wg mnie, obecne poziomy okolice 120 zł. to bardzo blisko dna. Pewnie optymalizacja podatkowa jeszcze trochę zamiesza na koniec roku, ale już niewiele. W lutym okaże się czy miałem racje.