musze wylac troche lez, mam mega strate na tej spolce trzymalem usrednialem itd nie sprzedalem jeszcze ale nie wiem czy jej nie pogonic z duza strata , trudno ale moze odwinac - w gore jak myslicie , jestem zalamany co mam robic - czy pononic i zapomniec czy trzymac , pytam serio mam w plecy naprawde sporo jak teraz sprzedam ,
Zgadzam się w 100%.
Wmów Sobie że akcje przepadły i kasa stracona i zapomnij o nich.
Wróć za dwa lata i sprzedaj z zyskiem.
Takie rzeczy się dzieją notorycznie
@Mark, nie chcę burzyć Twojej teorii o 40 zł, ale od słynnego czerwca 2024 przez te półtora już ponad roku przewinęło się już tu kilku mędrców, co wróżyli nawet 53zł :-) ale skoro mam Ciebie, to uargumentuj swoją teorię, skąd 40 zł? (lubisz okrągłe liczby? bo 40 zł to kapitalizacja 100 mln zł)
Kurs spółki dołuje od czasu, gdy prezesik sprzedał duży pakiet akcji nieznanemu cwaniaczkowi po 40 PLN. On systematycznie zaniża kurs przerzucając akcje z wora do wora po coraz niższym kursie, aby w odpowiednim momencie je odkupić.
Nie płacz to samo się dzieje na MMS, BBT, DGE, 11B (i słusznie), SIM (też słusznie) i innych, na CIG kup niedługo tam zawsze pod bajeczki 15-20% urośnie z poziomu 2,70 (nie wiem ile kółek już tam zakręciłem w tym roku), Sygnity obserwuj od stycznia.
A teraz wystawił zlecenie sprzedaży 50 sztuk po 9,29 PLN dołączając do istniejącego zlecenia sprzedaży 14 akcji. Poczynania tego cwaniaczka są łatwe do rozszyfrowania. Nie bać się i skubać cwaniaczka!!!
czemu prezio sprzedając w czerwcu 2024 akcjie (rzekomo po 40 zł), nie zrobił transakcji pakietowej przez GPW a zwykłą umową CP? Dzisiaj już wiadomo dlaczego.
By zrealizować transakcję pakietową musisz mieć realny przepływ pieniędzy (przykład jak robiło PLW ABB, miałeś pakietówki wykazane na stronie GPW). Przy umowie CP, nie musi być przepływu pieniędzy, to kwestia umowna stron które dokonują transakcji. Może być odroczenie płatności. Teoria jest taka. W czerwcu 2024 dokonano przepakowania pakietu 4,9% (125-128 tys. akcji, nie pamiętam dokładnej liczby a już mam dość szukania espi i czegokolwiek na temat tej spółki). I od czerwca 2024 tymi akcjami jesteśmy obdarowywani, lub ten pakiet służy do tego co teraz się dzieje, ze ktoś nim wali a jednocześnie coś odbiera.
spokojnie - poniżej wyceny ROAD nie spadnie . Ktoś to kupuje , dywidenda to już 1% , a tak poważnie mnie lekko uspokoiło to ,że jest w kasie ponad 2 mln i ,że nie będzie braku płynności ( tak mi się wydaje ) na dokończenie DDS-3 i RTS-2 ( a to będzie hit - dlatego też mam już spory pakiet ROAD ) dziś też trochę naszej perełki odkupiłem .Cierpliwości jak nie grozi nam bankructwo to spadki muszą wyhamować , nie wiem tylko po co było księgowanie po przychodach 4,5 mln noty którą ( jak nie będzie zapłaty a nie będzie ) skorygować na koniec roku - to jest czysta desperacja
O jakiej dywidendzie piszesz :D? żeby była dywidenda to potrzeba zysku netto. Sam dodatni EBIT, czy EBITDA niestety nie wystarczą. Jak już jesteś takim księgowym, to idź do biegłego rewidenta i wybroń wycenę akcji w księgach Movie dwóch ostatnich tuzów (True i Goat). Przeszacowanie w dół niemal pewne. Dziwię się preziowi, że nie zrobił tego przeszacowania od razu przy okazji Second Chamber, tylko tak będzie nam dawkował emocje. A tak jakby zrobił to teraz, to w przyszły rok wchodzisz wkońcu z czystym kontem, bez odpisów i innych cudów.
o tej dywidendzie , która została w tym roku wypłacona - taki żart może niezbyt udany - narzekaliśmy ,że taka mała a tu już 1% w stosunku do aktualnej wyceny , natomiast wielokrotnie pisałem o kilkunastu milionach przepalonej kasie w spółkach zależnych / stowarzyszonych spokojnie najgorsze za nami .
Czyli prawisz, że dobrze dziś zrobiłem wchodząc w pakiet ??? :D ja tam jeszcze obstawiam spadki, ale z takiej bazy 9 zł uśrednianie to już mogę pomyśleć :)
Nie pękaj.. tutaj już chyba wszyscy siedzą na stracie.. ja np. mam już 65% straty i spokojnie śpię. Cały czas po troszkę dobieram.. Jak coś tak sobie spadło to kiedyś urośnie. Dzisiaj przewaliło się 50K papiera.. ktoś liczy na duże pieniądze, więc sam sobie odpowiesz co robić.
przeciez na tym polegaja cykle , od skrajnego przewartościowania 150 zł do skrajnego niedowartościowania, i to jest właśnie obecnie robione. To teraz jest akcja obdzieranie z akcji najbardziej zrozpaczonych, zapłakanych i zasm... enwestorów, i o zgrozo duża cześc oddaje wlasnie akcje na samym dole i totalnej rozpaczy, tylko po to żeby za kilka miesiecy widzieć ku jeszcze wiekszej rozpaczy wzrosty do cen conajmniej zakupu swoich akcji 111