Muszę przyznać, że prezes z tym zakupem 11.900 akcji po 8,36 to ma niezły timing ;) Jak będzie cierpliwy, a nie sądzę żeby mu się gdziekolwiek śpieszyło to myślę, że po 84 zł może odcinac kupony.
Napewno jak mu się nie będzie spieszyło to za jakieś 20 lat jak nie będzie usredniał to zostanie multimilionerem z samych akcji onde jak mają być po 84 zeta chyba sam zainwestuje z powrotem w onde na starość to dobra lokata kapitału np zamiast emerytury tylko nie wiem czy mnie nie będzie znów kusiło zeby sprzedać np po osiem siedemdziesiąt z rok
Już tłumaczę i nie za bardzo rozumiem gdzie Wam sie tak wszystkim śpieszy?
W przeciągu 5-ciu lat zgarnę conajmniej ok. 20% wartości zakupionych akcji - to jest bardzo konserwatywne założenie. Załóżmy, że liczymy od ceny 8,80 wzrost akcji roczny 60% po roku mamy 14,08 w 2026 kolejny rok 2027 wzrost akcji 50% - kurs 21,12 rok 2028 wzrost 50% - kurs 31,68 rok 2029 wzrost 50% - kurs 47,52 rok 2030 wzrost 50% - kurs 71,28 + do tego wspomniana regularna dywidenda i mamy okolice 80 zł - czyli blisko 1000%
Uważam, że Onde będzie w stanie zwiększyć przychody do ok. 3 mld i w związaku z tym na luzaka mogą mieć zystk netto 150-180 mln. Moim zdaniem jest to wszystko możliwe i w zasięgu możliwości. Myślę, że przejęcie jakiejś ciekawej społki pod planowane inwestycje w sieci elektroenergetyczne i przesyłowe byłoby żyłą złota i dla nich i dla nas, a powyższe obliczenia mogłyby być niedoszacowane ;)
Tak, piszę to od kilku tygodni że ten chłop ma klasę i jest wybitnym managerem.. do siemensa pociotków nie biorą.. tu się wiele ciekawych wątków pojawi na tej spółce i aliasów tylko bądźmy cierpliwi i dajmy im czas na dobrą robote
84 to może nie będzie ale 30-40 czemu nie..ja w poprawej zysków x3-4 to akurat wierzę.. trochę więcej marzy i nowe segmentu więcej wiatru i + wytwórstwo energii
Tu do 11stu jest wg mnie strefa zakupów obarczonych minimalnym ryzykiem. Dno ubite, fundamenty są, wszystko co złe wydaje się być przeszłością, zmiana prawa w drodze, nowe kontrakty w drodze, technicznie akumulacja pełną gębą, jest pod co rosnąć. Tak jak pisałem wcześniej dla szerszenia, w drugim kwartale 2026 będziemy na zupełnie innych poziomach. No i wiadomo każdy robi jak uważa.