Ta wycena to jakiś żart bez kitu , końcówka produkcji Contraband , Road bar cd zaawansowany motel jakiś inny tyłu nie zapowiedziany , ostanie dni jak kolega słusznie zauważył Winter mocno ogrywany na twich sprzedaż wzrasta oceny również , w raporcie nadmienione też o red frost i wycena za takie cudo 23 mln zł ?? Regularne zyski 3 mln zł i takie portfolio gier, poważnie ? Czym wy się ludzie kierujecie sprzedając drago road takich cenach ?
Tu żadnego odpisu na wintera nie będzie , w raporcie jak byk jest napisane że mają 5 lat od daty wydania pełnej wersji na zwrot kosztów a jestem pewien że Winter nie tylko się zwróci ale i też na siebie zarobi , wysrczy śledzić steam , twich i dla zorientowanych widać co tam się dzieje
Tu chyba nikt nie sprzedaje, trzymacze trzymają, ktoś tam przerzuca z konta na konto, ktoś księguje stratę, jest przecież grudzień, jeśli ruszy to od stycznia ale jeszcze powinno dobić do 20zl. W grudniu różne cuda się dzieją. Fakt jest taki że nie ma zainteresowania tą spółka. Jeśli kiedyś przyjdzie to zapewne zobaczymy te maslarzowe 100zl czy więcej ale kiedy ktoś się zainteresuje tym Drago ? Atrakcyjna kobieta bez wzięcia. Dlaczego ?
Winter Survival odbija, mocna spekuła z trollami i do tego Phenomen Games którzy grają na spadki. Najważniejsze jednak Red Frost na małych kosztach z wielkim doświadczeniem z WS, następne gry w trakcie...tutaj tylko zyski, sukces i czekamy na dużo ponad 100zł, dodam nie ma już kto sypać, jedynie im pozostaje przerzucanie między sobą, a i powoli zaczyna się popyt. Spółka zaczyna być czarnym koniem giełdy....
Do końca roku jeszcze spadki, ktoś sukcesywnie i powoli zbija aż do domknięcia luki i być może nawet minimum roczne. Kara za WS ? Celowe zaniżanie ? Fakt jest jeden, brak popytu, wystarczy 100k zl i ktoś kurs mógłby ruszyć ale ... brak chętnych
Dodam jedynie to: spółka zdrowa zyskowna, ostatni raport rewelka, perspektywy świetlane. Dlatego osaczona przez hieny spekulacyjne. Phenomen ( który chce tu zarobić kokosy) kupił spory pakiet akcji. Nie przejmujcie się trollami którzy wypisują bzdety o spadkach....
Eeee gdyby były aż tak świetlane to by kurs powoli rósł, mało i systematycznie. Czy nie ? Tutaj nikt tego potencjału obecnie nie widzi, spółka nie jest modna, grana. Może jej czas przyjdzie
naprawdę winter jest dla was wyznacznikiem? gra w którą gra 100 osób? W GSS po 3 latach gra kilka razy więcej osób i to na samym steam, a sa jeszcze 3 konsole.
Żart? A przeczytałeś raport z pełnym zrozumieniem? To może zacznijmy od podstaw, ponad 1,3 mln straty w przeplywach netto z działalności operacyjnej(dla laików z ich głównej działalności ze sprzedaży gier) Środki pieniężne skurczyły sie z 1,16 mln na początek okresu do raptem 472k stan na teraz. I teraz wisienka na torcie, stan zapasów, obecnie jest uwaga ponad 15 mln. Jestem ciekaw kiedy się tym ktoś zainteresuje. Na koniec list przewodni, który mam wrażenie dotyczy jakiejś alternatywnej gry. Wystarczy spojrzeć na Steam i zobaczyć, że Winter Survival sprzedaje się bardzo kiepsko zważywszy na bliskość premiery pełnej wersji o mieszanych ocenach nie wspominając. Jestem tylko ciekaw kiedy spółka zamierza podać jakiś raport sprzedażowy WS i wkoncu przyznać się jaki był całkowity koszt gry i w jakim stopniu sie zwróciła(stan zapasów mówi wiele). Naprawdę nie mogę uwierzyć jak z dobrze zapowiadającej sie spółki gamingowej doprowadzili do takiego stanu. To jest aż niemożliwe.
Tu masz przypływy netto z dzielności operacyjnej za 2023 rok było -3 mln zł kurs na giełdzie 40-60 zł , ja rozumiem można narzekać na to czy tamto ale jaka wg Ciebie ma być wycena na dziś uwzględniając wszystkie za i przeciw ?
Naprawdę wierzysz w bajki że oni produkują to wszystko na raz? To już trzeba być nieźle odklejonym. Jasne w teorii "produkują" bo nigdy nie zamknęli tych projektów, w praktyce nikt nad tym nie pracuje.