Już ponad 100% w górę. Najpierw mBank typował do wzrostów Captora. Teraz wydali rekomendacje kupuj dla Molecure z ceną docelową 15 zł z ewentualnym podniesieniem ceny docelowej do 33 zł po podpisaniu umowy
Mnie przekonuje to, że spółka otrzymuje gigantyczne granty. Instytucje, które je przyznają posiadają komisje, która wchodzi do spółki sprawdza badania, postęp prac. W skład komisji wchodzą naukowcy z polskich i zagranicznych uniwersytetów. Skoro Molecure dostaje spośród spółek największe granty i dotacje, to instytucje przyznające granty widzą największy potencjał w ich badaniach. Tyle w temacie...
Ja mam dokładnie takie samo zdanie. Widać, że ktoś skumuluje papier, ale z drugiej strony niewielką ilością akcji ktoś sztucznie próbuje gasić wzrosty, by nie rosło zbyt szybko. Też to widzicie?
Inwestorzy z Captora mogą przeskakiwać na spolki przez którymi wzrosty będą się dopiero roztaczaly takie jak Molecure. Trend na spólkach biotechnologicznych jest ewidentnie wzrostowy.
W każdym razie branża biotechnologiczna miała rosnąć bliżej końca roku. Tak mówili analitycy kilka miesięcy temu i sprawdza się to idealnie. Czy Captor, czy Molecure, czy Celon, czy Ryvu mogą być beneficjentami tych zapowiedzi i już się tak dzieje :p