• Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~inwestorbeztalentu [89.250.196.*]
    jw.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~ozor [159.26.110.*]
    Niska. Radzi sprzedać. Tak się sprawy przedstawiają na najbliższy czas. Atak fanbojów za 3,2,1...
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~realista [46.112.101.*]
    Piotr Lopaciuk dal 105zl i sprzedaj
    Zaklada w tym roku ebitde 1,7mld
    Moze trafic z ta ebitda patrzac ze listopad mogl byc pod kreska na lfl.
    Natomiast sama wycena wydaje sie bardzo niska - jak ktos ma konto w pkobp i moglby zarzucic prognozy na przyszly rok ?
    W pkobp bardzo sceptycznie podchodza do wb takze strzelam ze zakladaja jajies problemy w 2026 bo tylko to by moglo tlumaczyc az tak niska cene w ich wycenie
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Bzymbzymk [89.79.144.*]
    Fajni ci anakitycy. Tu damy 225, tu 165, a my 105. Ta sama firma te same dane, a co. Bo bezkarni w tym gadaniu jestesmy. To jest manipulacja w ramach "prawa", prawda? Goofno warci sa i tyle
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~realista [46.112.101.*]
    Rekomendacja mbanku byla na 225 przy prognozie 2,2mld ebitdy, po wynikach oficjalnych za q3 ja zaktualizowali.
    Natomiast ta cena 105 jest bardzo niska, ciekaw jestem uzasadnienia jakby ktos mial tam konto moglby sie podzielic.
    3.12 w Bosiu ma byc nowa cena do ccc. Zobaczymy co tam pani Sylwii wychodzi :)
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Pax [178.43.51.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 14:44 ~realista napisał(a):
    > Rekomendacja mbanku byla na 225 przy prognozie 2,2mld ebitdy, po wynikach oficjalnych za q3 ja zaktualizowali.
    > > Natomiast ta cena 105 jest bardzo niska, ciekaw jestem uzasadnienia jakby ktos mial tam konto moglby sie podzielic.
    > > 3.12 w Bosiu ma byc nowa cena do ccc. Zobaczymy co tam pani Sylwii wychodzi :)

Wygląda to na licytację - kto da niżej ;))
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Antoni [147.161.249.*]
    Analitycy do rekomendacji muszą przyjąć jakieś założenia. O ile przychody w miarę dobrze mogą przewidzieć, to już w przewidywaniu np. marży brutto mogą bardzo się różnić. Konia z rzędem temu, to trafi np. z marżą brutto w HP w 2026 roku. Prawdopodobnie jeden analityk przyjął dalszy spadek marży, a inny mógł przyjąć wzrost marży... może nawet do 60%. I chyba nawet nie wiadomo czym kierują się przewidują trend w marży. W przyszłym roku istotnym czynnikiem w wyniku całej grupy będzie Worldbox... i tutaj kolejna wielka niewiadoma. Na jakiej podstawie analitycy mają ocenić kontrybucję do wyniku całej grupy, jeżeli na tę chwilę brak jest tak naprawdę podstawowych danych. Chyba, że coś się zmieniło... ostatnie dwa tygodnie mam kołowrót w robocie i nawet nie miałem okazji zerknąć do raportu za Q3.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~ka [37.109.157.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 16:49 ~Antoni napisał(a):
    > Analitycy do rekomendacji muszą przyjąć jakieś założenia. O ile przychody w miarę dobrze mogą przewidzieć, to już w przewidywaniu np. marży brutto mogą bardzo się różnić. Konia z rzędem temu, to trafi np. z marżą brutto w HP w 2026 roku. Prawdopodobnie jeden analityk przyjął dalszy spadek marży, a inny mógł przyjąć wzrost marży... może nawet do 60%. I chyba nawet nie wiadomo czym kierują się przewidują trend w marży. W przyszłym roku istotnym czynnikiem w wyniku całej grupy będzie Worldbox... i tutaj kolejna wielka niewiadoma. Na jakiej podstawie analitycy mają ocenić kontrybucję do wyniku całej grupy, jeżeli na tę chwilę brak jest tak naprawdę podstawowych danych. Chyba, że coś się zmieniło... ostatnie dwa tygodnie mam kołowrót w robocie i nawet nie miałem okazji zerknąć do raportu za Q3.

##
    Antoni, przecież oni tyle co z UOKiK dostali zgodę, to jak mają podawać kontrybucję do wyniku całej grupy? :-D

Rekomendacje są fajne, na miedziaku teraz poszła kupuj, na kilka dni przed ATH, gdzie zasuwało tak długo do góry, że zanim pójdzie wyżej, to pewnie wpadnie normalna, zdrowa korekta. Zapomnieli tego małym drukiem dopisać z * :)

Już w tej nowej robocie taki zagoniony?
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Antoni [46.113.0.*]
    ~ka, no właśnie o tym pisałem. Nie mają żadnych danych żeby przewidywać kontrybucję Worldbox do wyniki grupy w 2026. To jest wciąż wielka niewiadoma. Więc jaką wagę mają rekomendacje, skoro nie ma sposobu, by ocenić wpływ Worldbox na wynik.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~ka [37.109.157.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 23:30 ~Antoni napisał(a):
    > ~ka, no właśnie o tym pisałem. Nie mają żadnych danych żeby przewidywać kontrybucję Worldbox do wyniki grupy w 2026. To jest wciąż wielka niewiadoma. Więc jaką wagę mają rekomendacje, skoro nie ma sposobu, by ocenić wpływ Worldbox na wynik.

##
    A, w tym sensie… myślałam, że wymagasz od nich wyliczeń czegoś co nie ma w tej chwili podstaw do wyliczenia.

Serwisy wyliczają średnią z analiz/rekomendacji bankowych. Np. Ortex z 10 analityków przy nieco wyższym kursie podawał Upside TP 73,24%, a teraz tylko 64,14%. Nadal b.wysoko, ale zaniżane rekomendacje spowodują spadki w atrakcyjności przy ss.

Tak wygląda obecnie nasza ‚lista startowa’ w zakładce Short Extremes https://imgur.com/a/RaLfMu2
    Jutro będziemy wyżej, na 7 przynajmniej, bo short score wzrósł dzisiaj do 87,81/100.

Powinni tez poprawić CTB, bo wpisane 2,14% , a rzeczywiste 7,07% , to spora różnica.

My tam mamy stać na pierwszym miejscu i czekać na odpalenie.
    Poza tym wagą takiej reko jest oddanie przez ulicę 100 k akcji - tyle zniknęło dzisiaj z arkusza.

• Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Mat [193.42.98.*]
    Co do przewidywań analityków to ja pamiętam jednego ale to generalnie był głos ogółu gdzie wpływ Edgerunners na sprzedaż i postrzeganie Cyberpunka będzie znikoma czyli bliska zeru. Bo wg niego to była produkcja zupełnie niszowa a problem z cyberpunkiem jest fundamentalny. To tyle jesli chodzi o przewidywania analityków.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Hyugff [31.0.77.*]
    A kto nie manipuluje?, bo przecież mogłeś podać najniższa rekomendacje a o pozostałych powiedzieć że są wzięte z np sufitu?
    A tak na serio, nie ma co się rozpisywać, niech robią to ci którym szorty płacą, ale skoro od dawna wiadomo,że jak wchodzi szort na spółkę to znaczy że będzie dolował kurs.
    To co jeżeli na któraś spółkę wchodzi jednocześnie 10 szortów ?

Inna sprawa, że z szortami jest jak z kozami i pochyłym drzewem, tak uważam
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~Bzymbzymk [188.146.35.*]
    Racja. Odnioslem sie do BOŚ, bo oni za 2 dni walna reko dla ccc. Pko to syf jak caly ten "bank" emerytow
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~x-men [37.47.190.*]
    A kiedy była wydana [dzisiaj , wczoraj ,przedwczoraj , w Październiku ,czy kiedy . Pozdrawiam
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~heheh [89.64.88.*]
    jaka kasa za reko?- taka i reko - niestety banan jest nadal bananem tu nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności moze rekomendowac co chce zgodnie z zamówieniem zamawiajacego
    Tak samo BOŚ BANK powinien mieć zakaz wydawania rekomendacji. Przypominam - rekomendacja chyba z października kupuj cena docelowa 16,50 zł ana l Prokopiuk - PGE. jaki kurs dzisiaj? 9,43...oszusci z zascianka inwestycyjnego. I tyle. Ciekawe co wymysla dla ccc?
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~SzpiegZKrainyDeszczo [31.61.241.*]
    https://www.pb.pl/rekord-ceny-miedzi-ale-analityk-erste-obnizyl-rekomendacje-dla-kghm-1252848. A tu kolejny madry inaczej lityk, za duzo mu uroslo...to trzeba obnizyc, jak w ccc
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    kghm jest idealny do szortowania kiedy szortowac jak nie przy ATH? i stad pojawia sie rekomendacja Erste. No bo przecież nie dlugo będzie sie w Polsce rozypchał na całego. To jest grunt pod szorta i zakładam,że szort na kghm będzie lepszy niz bicie piany przez szorty na spolkach handlu detalicznego ....
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    105 Sprzedaj - potwierdzone.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    dlaczego tak sie ekscytujecie rekomendacjami? co to na tym forum ogloszono Konkurs Miss Rekomendacja?
    Ekscytuja sie ci, co akcji nie maja, a forum sluzy im do leczenia frustracji dnia codziennego. Marnego dnia jak u tego Busterda co w bloku mieszka.
  • Re: Jaka rekomendacja od PKO BP? Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    Kontekst... 10 S nadal, raport Ninja, rewizja, 3q grubo poniżej, brak trading update za 1 miesiąc 4q co zwiastuje - r/r, no i rewizja wycen polskich... a shorty ziewają, nie wychodzą tylko zwiększają... a na + nic, te wy eny ktore były >200 były tym jedynym plusem.
    BusterKeaton jeszcze raz q4 gorszy rdr, to twoje slowa. U ciebie, w czosnkowie, q4 to lipiec-wrzesien, prawda? A ningi to twoja Tora, co?
    165 kupuj mbank. Tez potwierdzone.
[x]
MODIVO 0,64% 78,10 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.