• wydrwigrosze Autor: ~aa [89.64.65.*]
    Tu banda wydrwigroszy wisi na biednych posiadaczach i czyści bez żadnych skrupułów, a zdenerwowani oczekujący fortuny sprzedają , sprzedają....
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Marco1981 [217.28.134.*]
    Firma się pięknie rozwija, zwiększą przychody, zaraz będą zyski, a tu uwalanie kursu za wszelką cenę. Ja dokupiłem 125 szt. po 31,55 zł. Przecież tu każda nowa umowa to będzie już czysty zysk.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Obb [31.0.57.*]
    Szkoda słów…
    Od kilkunastu sesji ktoś pięknie trzyma kurs
    Gdy już ostatni leszcz położy na to lache, sprzeda i pójdzie wtedy zacznie rosnąć. Obserwuję, co się dzieje na świecie i nie widzę lepszej inwestycji niż MDG. Tu można oczekiwać co roku wzrostu kursu o kilkadziesiąt procent. Co najmniej do 2028 zamierzam tu siedzieć i cel minimum to 150 zł za akcję.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Algorytmik [217.119.71.*]
    Też mnie wkurzają ci sypacze. Potem nie dziwne, że nie rośnie, bo po co brać z prawej, skoro zaraz ktoś odda taniej z lewej. Na szczęście już chyba paliwo im się kończy a i zdołować mocniej się nie udało.
    Na tym to polega, że za tydzień, dwa ktoś wystawi na sprzedaż po 33,50 zł, będąc pewnym, że znowu zaraz zleci, tylko tym razem będzie rosło na 35,40 zł.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~załamany [89.229.208.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 11:27 ~Marco1981 napisał(a):
    > Na tym to polega, że za tydzień, dwa ktoś wystawi na sprzedaż po 33,50 zł, będąc pewnym, że znowu zaraz zleci, tylko tym razem będzie rosło na 35,40 zł.

tu nie ma podstaw do wzrostu gruby wychodzi. Co dalej ?
    Od lutego do lipca br. obserwowałem identyczne zagrywki, kurs wtedy też spadł 20-30%, chodził w przedziale 29,50-23 zł. Ja dziś dokupiłem i oczekuję zamknięcia 32,40 zł.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Miki [31.10.137.*]
    Niech trzymaja kurs, dzieki temu jest tanio i nalezy dokupowac. Przeciez swiadomy inwestor zna wartosc tej spolki a i wlasnie dlatego trzymaja kurs krotko. Nie oddawac - trzymac - pusucza szybciej :)
    https://comparic.pl/kurs-akcji-tych-3-spolek-z-gpw-to-perleki-maklerow-rekomendacje-na-2026-roku-mowia-o-nawet-80-wzrostu/

• Re: wydrwigrosze Autor: ~majk [62.133.155.*]
    taka super spółka, że aż wywalają z ukrytego. chyba ktoś z większym pakietem w nią nie wierzy.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Miki [31.10.137.*]
    No dokladnie, zwlaszcza ze zaraz odkupuja. A generalnie sie zgodze z tymi co moga nie wierzyc z wiekszym portfelem, sa rozni inwestorzy na tym swiecie, tak jak rozni ludzie. Jedni widza znacznie wiecej (tych jest zazwyczaj znacznie mniej) niz inni, dlatego wiekszosc na gieldzie traci, a poza tym, niezaleznie od powyzszego, zawsze mozna popelnic blad.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Algorytmik [217.119.71.*]
    Odwieczny dylemat na giełdzie - dlaczego inni sprzedają, kiedy ja kupuję? Czy to ja jestem gupi a oni wiedzą coś więcej, czy jednak odwrotnie? Zawsze jest ryzyko. Gdyby nie było ryzyka to nie byłoby też zarobków.
    Pisząc rzetelnie trzeba przyznać, że w tym roku duzi, grubi inwestorzy wywali MDG na potęgę. Biofund 1,5 mln, OFE PZU minimum 450k akcji. Od Biofund poszły ustalone pakietówki, a OFE bezczelnie sypał w rynek. I dlatego kurs jest 31,70 zł, a nie kilka złotych wyżej.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~Inwestor [80.51.103.*]
    Tak, a za miesiąc będą kupować pakiety na wyścigi. Ot cała "logika" funduszy, którzy obracają nie swoimi pieniędzmi, więc mają gdzieś czy zarabiają, czy tracą.
  • Re: wydrwigrosze Autor: ~cezgol [83.21.94.*]
    Może już jutro będą to robić?
[x]
MEDICALG 1,57% 29,15 2026-03-25 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.