• okazja by dokupić Autor: ~cezjas [89.64.90.*]
    zawsze jak spada
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~KOS [37.248.173.*]
    Nie po tyle . Jeszcze z 5 zeta musi spaść.
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Płacz [31.60.61.*]
    I co? Kupujecie? Czy siedzicie i płaczecie?
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~rabin [31.0.34.*]
    Kupią ze łzami w oczach, znaczy się uśredniają
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Franek [31.61.184.*]
    Aj tam kto chce to dokupi , kto chciał to sprzedał . ważne kiedy w h. przestaną lecieć zarząd się zmienił i tylko to . A na kursie podbicia zdechłego kota .
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Sto [31.60.120.*]
    Sama elektrownia Adamów po oddaniu będzie warta 5razy tyle co dzisiejszy kurs!! A gdzie reszta?? Te akcje powinny kosztować ponad 100zł!! Tutaj wina jest tylko solorza że nie potrafi się z dziećmi dogadać! Jeśli się to ułoży to kurs wystrzeli na 100zł!!
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~rabin [31.0.34.*]
    Trochę przesadziłeś z wyceną, a tak poza tym to trzeba najpierw ten elektrownię wybudować, zrobić rozruch, podłączyć do sieci, cena sprzedaży jest plus minus znana z kontraktu mocowego, a czy firma zabezpieczyła cenę po której kupi gaz? Dodatkowo nie zapominaj o finansowaniu zewnętrznym które będzie do spłaty.
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Aptekarz [81.15.172.*]
    14 .....do zobaczyska,....już niedługo narazicho.
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~HIRURG [85.221.137.*]
    Dnia 2025-12-04 o godz. 18:03 ~Aptekarz napisał(a):
    > 14 .....do zobaczyska,....już niedługo narazicho.

Te aptakarz, dzięki za 2000 tanich akcji heheh papapa
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~rabin [37.248.213.*]
    Możesz brać do woli, na 17.70 i 17.78 stoi po 5000
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~HIRURG [85.221.137.*]
    Dnia 2025-12-05 o godz. 16:26 ~rabin napisał(a):
    > Możesz brać do woli, na 17.70 i 17.78 stoi po 5000

Te rabin dzięki za info, bo nie widzę tych danych, w poniedziałek dokupię te 10 K, bardzo się cieszę, jakby co to dalej mnie informuj o takich kąskach bo chętnie dokupię w tych dobrych cenach dzięki wam..., heheh, papa rabin
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Domik [178.43.100.*]
    Do czasu pozytywnego rozruchu el. Adamów akcje Zepak mają wartość śmieciowa. Uśrednianie nie ma sensu, mrozisz aby kapitał
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Franek [5.184.117.*]
    Od 3 lat mam w portfelu spółkę i jeszcze dobrałem jedyna jaka mi jeszcze nie dała zarobić ,czekam cierpliwie Ale pisanie że akcję bezwartościowe to przesada . Ostatni zrzut to optymalizacja podatkowa . Będzie niżej to się dokupi papiera i tak mało w obrocie, będzie rosło to też się będzie brało w górę .kapitalizacja jest zbyt mała jak na działalność spółki także tylko czekać jak urośnie.
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Tadzio [31.60.123.*]
    Ani chybił zwalą do 14 i jeszcze rower zabiorą:))
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~TK [31.0.77.*]
    Ja się zastanawiam jaka cena byłaby tu atrakcyjna… brak dywidendy… kredyt do 2042r jaki tu zysk dla akcjonariuszy?? Po 10 czy 8pln to może być drogo… rynek liczył, że sprzedadzą gazowke i część kasy pójdzie na dywidendę a pozostała na oze a tu zonk
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Masakra [46.134.88.*]
    OZE powoli się nie opłaca a dywidenda byłaby przejedzona i tyle z tego! A tak będzie elektrownia warta 3miliardy!! Policz sobie ile powinno to wtedy kosztować!! FF to tutaj 9% reszta w rękach wielkich graczy a ci mają czas!! Tutaj sprzedają mali co myśleli szybko zarobią jakiś tysiąc na święta!!
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~TK [31.0.75.*]
    Zapomniałeś dodać, że zarówno koszt jej wybudowania jak i termin oddania nie są zgodne z pierwotnymi założeniami… piszesz, że gazowka będzie warta 3mld ale kredyt na ponad 2mld plus odsetki??
    A do czasu oddania gazowki to zapewne każdy raport ze stratą
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Brawo [178.43.246.*]
    Największe straty były na węglu! Certyfikaty CO2, utrzymywanie kopalni i górników! Gaz wyjdzie dużo taniej i będą zyski! Teraz są inwestycje! A nie zapominaj że zepak to w Polsce największą prywatną grupa energetyczna!! OZE, wodór, biomasa, bio gaz i pełno innych spółek które zarabiają!!
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Jaro [91.94.22.*]
    WŁAŚNIE.OZE,wodór, biomasa i gaz i pełno innych spółek które zarabiają. Tego nie mogłem zrozumieć. Jak mając takie dobrą tak nisko być notowanym. Dlatego już nie mam. Ale kibicuję
  • Re: okazja by dokupić Autor: ~Abc [217.119.77.*]
    Niby szkoda teraz wychodzić, jak zebrali finansowanie. Z drugiej strony właśnie zaciągają 2.3 miliarda PLN długu, licząc konserwatywnie koszt odsetek ok 6%, daje to 130 mln odsetek rocznie. Do tego dochodzi spłata raty kapitałowej, ponad 100mln rocznie i wychoodzi na to ze dywidendy może nie być przez ponad 10 lat. Jak fundusze dojdą do wniosku ze to za długo, na kursie może byc masakra.

Jakby to wywalić, jakie macie pomysły obecnie w co inwestować?
[x]
ZEPAK 4,15% 20,10 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.