Dnia 2025-11-30 o godz. 11:27 ~Ck111 napisał(a): > Jestem zszokowany wywiadem. Szok i niedowierzanie co było powiedziane w kanale zero. Nie mogę w to uwierzyć
Myślę , że w grudniu pojawią się wszystkie dostępne organy upoważnione kontrolować takie podmioty gospodarcze. Pan prezes będzie miał parę nocy nieprzespanych.
Tak jak pisałem dwa posty wyżej! To była naturalna kolej rzeczy. :-) Mniej więcej jestem w stanie przewidzieć przebieg tej rozmowy. Uważam, że prezes zyska na tym. Choć nie wiem, w którą stronę pójdzie, bo jest kilka możliwości. Obstawiam, że utrzyma stanowisko. Myślę, że bez problemu wytłumaczy się z tego telefonu i z większości rzeczy. Największe z czym będzie miał problem, to będzie wyjaśnienie blokowania tych zbiórek ale i to przypuszczam jakie będzie tłumaczenie. Będą mówić, że zbiórki miały finansować działalność na szkodę firmy, więc były blokowane. Nie jest też wykluczone, że pojawi się jakaś propozycja wyjścia z problemu. Na sto procent zostanie mocno zareklamowana spółka. Szczerze mówiąc, to jestem ciekawy tego wywiadu i tego jak się zachowa kurs. Jedno jest pewne. Albo gwóźdź do trumny albo dopompowanie powietrza. Patrzę jako obserwator z boku, bo akcje columbusa i 01cyberaton) miałem chyba z 5 lat temu. Jednak zakłady energetyczne skutecznie zabiły fotowoltaikę. Często jest tak, że jak założysz panele, to płacisz więcej niż przed założeniem. :-)
"Często jest tak, że jak założysz panele, to płacisz więcej niż przed założeniem. :-)"
Czy ty jesteś normalny? Niby jak możesz więcej płacić więcej niż przed założeniem xd Jak świeci to nie płacisz za prąd. A potem jak nie świeci, to pobierasz z sieci tak jak wcześniej. Nawet jeśli niewiele świeci to i tak przez ten czas nie kupujesz prądu, tylko autokonsumujesz za darmo.
Czy ty w ogóle rozumiesz zasady działania polskiego systemu odkupu i sprzedaży wyprodukowanej energii elektrycznej do sieci? Najwięcej produkujesz w południe, kiedy zużycie w domu jest najmniejsze, więc jak nie masz gdzie zmagazynować tej energii to ją odsprzedajesz do sieci, a wieczorem jak zużycie jest większe to ją odkupujesz 3-7 razy drożej. Dlatego ludzie więcej płacą po założeniu paneli niż wcześniej. Nie wszyscy, ale bardzo wielu.