im się płaci konkretnie za wykonaną robotę i jest to dużo tańsze rozwiązanie niż utrzymywanie przerośniętej kadry dlatego też chce redukować zatrudnienie. Chce utrzymać koszty w ryzach żeby kopalnia była rentowna.
nie będzie umarzania sanacji tylko jej klepnięcie. Wierzyciele zgodzą się na gorsze warunki aby domknąć sanację inaczej nie dostaną za wiele z likwidacji. To też jest element brutalnej negocjacji SUTa. Gość jest bezwzględy w egzekwowaniu swoich celów.
oczywiscie ze ma sens, ale taki sam sens ma umorzenie sanacji i likwidacja kopalni- zobowiazan jest na 600 mln pytanie co lepsze dla wierzycieli - zaakceptowac jakis uklad czy odzyskac to co zostanie z wyprzedazy majatku Silesii
Nie płaci się górnikom deputatów 14 Barbórek i innych dodatków jest fakutra za usługę którą można w pełni uwzględnić jako koszt uzyskania przychodu. A teraz weszły tańsze firmy z Ukraicami z Donbasu i oni robią w konkurencyjnych stawkach
Górnik Nie kompromituj się dajżesz już spokój Chłopie od twojego gadania Co zacząłem ciebie obserwować kurs poleciał 15 zł rozumiesz Ty to nadal będziesz bajki opowiadał
Górnik dzięki Tobie , twojemu zaangażowaniu , dostarczanym wiadomością i merytoryką pisaną . Piszę tylko i wyłącznie za siebie dziękuje za wszystko. Jestem świadomym ryzyka na Bumechu. Każdemu życzę mega zarobku. Jeszcze raz dzięki Górnik. Szacunek dla wszystkich.
@Górnik, ja też doceniam co piszesz bo rzeczywiście jesteś jedną z nielicznych osób, które swoje stanowisko popierają jakimiś konkretami czy sensownymi przemyśleniami. Ja tylko żałuję, że jestem już 24 000zł w plecy na tej spółce :( Weekend mam fatalny i tylko odliczam godziny do jutrzejszych notowań żeby zobaczyć co będzie dalej :(