Według mnie w ostatnich kilku tygodniach na wykresie giełdowym Hubtech mieliśmy (mamy) do czynienia z formacją dwóch pułapek. Pierwsza pułapka to wybicie z poziomu ok 27gr aż do 30gr czyli pułapka hossy gdzie inwesotrzy uwierzyli że hossa na tych akcjach właśnie się zaczeła. Podaż jednak uderzyła ze zdwojoną siła a nieco słabsze wyniki kwartalne tylko zwiększyly ten spadkowy efekt. Przelamany zostal poziom 26gr który pomyłkowo był uznawany za silne wsparcie. Teraz broni się wsparcie na 25gr. Na wykresie tygodniowym utworzyły się dwie czarne świece z tym że druga krótsza ze sporym dolnym knotem dająca nadzieje na wzrosty w przyszłym tygodniu. Aby to się stało faktem poziom 25gr nie może być silnie przełamany bo to obecnie kluczowe wsparcie. Formacja dwóch pułapek zaraz po sobie (jeśli się potwierdzi wzrostem w najbliższych tygodniach) może wróżyć bardzo silny ruch wzrostowy bo wielu inwestorów wyrzucało akcje po przebiciu poziomu 26gr i zostali bez papierów. Będzie ciekawie ale pamiętać nalezy że najbliższy opór jest na poziomie wlaśnie 26gr i jego przebicie będzie kluczowe. Polecam wykres: https://imgur.com/a/rOjMROG
Dnia 2025-11-29 o godz. 19:22 rcicho napisał(a): > Oczywiście że pamiętam. Mam czas poczekam aż Hub urośnie.
To brzmi jak odwieczne tu hasło: "poniżej złotówki nie sprzedam", brzmiało już przy 80 groszach :) i to z Nicków, których już nie ma tutaj.
rcicho, nic mi to twoich inwestycji, ale....tu nie zarobisz, kwit nie urośnie, powód jest bardzo oczywisty, a zdziwisz się, co się zdarzy przy oberwaniu się rynków i to wszystkich sektorów, które już czeka u drzwi.
Dnia 2025-11-29 o godz. 21:02 ~InżynierMaliniak napisał(a): > Dnia 2025-11-29 o godz. 19:22 rcicho napisał(a): > > Oczywiście że pamiętam. Mam czas poczekam aż Hub urośnie. > > To brzmi jak odwieczne tu hasło: "poniżej złotówki nie sprzedam", brzmiało już przy 80 groszach :) i to z Nicków, których już nie ma tutaj. >
Może Twoje bajdurzenie podziałało na te nicki, których już nie ma.
> kwit nie urośnie, powód jest bardzo oczywisty, a zdziwisz się, co się zdarzy przy oberwaniu się rynków i to wszystkich sektorów, które już czeka u drzwi. >
Natomiast Twe straszenie obecnych posiadaczy akcji jest daremne, tylko o tym nie wiesz. Może to dlatego, że żyjesz przeszłością i nie możesz wyjść z tych 5 lat wstecz :-) My żyjemy tu i teraz. Przez te 5 lat coś tam udało się uskubać z Hub.Tech (inflacja + trochę ponad to). Ja Ci dziękuję za Twe "śmiercionośne info" półtora roku temu. Udało się zarobić ponad 40% na tym. A gdybym był uważny, to by było więcej.
A teraz mamy czas...
Generalnie 5 lat to sporo czasu i raczej nie warto inwestować w spółkę biorąc pod uwagę to, co było kilka lat wstecz zamiast tego, co się dzieje w spółce obecnie.
pojawiło się coś na kształt merytoryki na tym "trudnym" forum. Czyli rodzi się zaintersowanie co i tak widać na arkuszu i wykresie. Chyba dotarło doich błów że całego FF nie skupią żeby potem zrobić 3-4 zł
Dnia 2025-11-30 o godz. 18:00 ~chamcynik napisał(a): > pojawiło się coś na kształt merytoryki na tym "trudnym" forum. Czyli rodzi się zainteresowanie co i tak widać > na arkuszu i wykresie. Chyba dotarło do ich łbów że całego FF nie skupią żeby potem zrobić 3-4 zł
Prawdopodobnie tak.
Jestem mocno przekonany, że jest dużo więcej akcjonariuszy, którzy, obojętne czy kupili dawno temu akcje i uśredniali, czy też kupowali ostatnimi tygodniami - akcje te będą trzymać i NIE SPRZEDADZĄ po takim kursie jak teraz, poniżej 30 groszy czy nawet poniżej 40 groszy.
Choćby się skichali, całego FF nie wezmą.
Mnie tam obojętne straszenie, czy to inflacją, czy "oberwaniem na szerokim rynku", czy jakiekolwiek inne akcje mające na celu sprowokowanie do sprzedania akcji. Nawet jestem w stanie przetrzymać dłużej te akcje tak na przekór. Lekko mnie to zaczyna bawić :-)
Może nie mam jeszcze dużego doświadczenia giełdowego. Jednak mam na tyle, żeby nie skakać z jednych akcji na inne. Póki co mi się to sprawdza. No i spokój... (byle nie grabarza - od Kuby Sienkiewicza) :-)
Dnia 2025-12-01 o godz. 17:52 ~Michał napisał(a): > A co to, ktoś zablokował to forum? > Jeden post z ramą został usunięty...
Raczej po prostu nie ma o czym aktualnie dyskutować. Maliniak przeżywa jakieś tam swoje dramaty a poza tym nic specjalnego się nie dzieje. Każdy robi swoje i tyle :-)
Co tu pisać, skoro po latach cena potwierdziła wpisy InżynieraMalinika? Kwit skazany na dorżnięcie, to nawet gadać nie ma o czym, a wisielcy liżą rany + inflacja :)
Może któryś mimo wszystko przeprosi, zanim Luigi z forum ustali, ile spółka posiada zobowiązań, chłop szuka intensywnie :)
Najpierw odpowiedz na pytanie które zadałem ci jako pierwszy czyli ILE WTOPIŁES 4 LATA TEMU, możesz sie tu produkować i robić do mnie osobiste wycieczki, widać że trafiłem i wziąłem cię pięknie na glany xDD . Już niedługo się przekonasz czy warto było tak kozaczyć na forum i pisać nie prawdę
Dnia 2025-12-02 o godz. 07:16 ~Luigi napisał(a): > Najpierw odpowiedz na pytanie które zadałem ci jako pierwszy czyli ILE WTOPIŁES 4 LATA TEMU, możesz sie tu produkować i robić do mnie osobiste wycieczki, widać że trafiłem i wziąłem cię pięknie na glany xDD . Już niedługo się przekonasz czy warto było tak kozaczyć na forum i pisać nie prawdę
Amnezja najwyraźniej :) Czytaj uważnie forum, ale uwaga: tu nikt dla ciebie nie będzie pisać wolniej :)
Nie potwierdziła cena twoich wpisów, bo miało być 19-20 groni kilka lat. Było choć kilka dni? Było choć kilka godzin? To co potwierdziło twoje wpisy? :D