Jeśli PG Silesia zatrudnia ok.1600 pracowników, to zwolninie 400 wyjdzie tylko na plus. To 4mln oszczędności na miesiąc. Tu powinny być wzrosty myślę i takie będą.
To że zwolnienia na plus to wiadomo, krótkoterminowo koszt - odprawy, ale długoterminowo jest OK. Są natomiast rozbieżności co do ilości obecnie zatrudnionych pracowników, piszesz ok 1600, inni 1000, 750 itp. Gdzie to można sprawdzić - ktoś wie?
A zwolnić mają 750 osób, czyli tylko stróżówka będzie pracować, bo trzeba obiekt pilnować . Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości tu się dzieje? Niedługo 8 - 6 zł.
Patrzę na to zjawisko i nie wierzę, ludzie majątki tracą, a ci się cieszą, że są zwolnienia grupowe w kopalni. Przecież tu nie chodzi o ograniczenie zatrudnienia, tu są zwolnienia grupie, tak się robi jak się chce zakład zamknąć, a nie reorganizować. ONI ZWOLNIĄ WSZYSTK8CH.
Nie dotyczy na szczęście, cytuję: "Obecnie (stan na koniec listopada 2025 r., przed rozpoczęciem konsultacji w sprawie zwolnień) kopalnia Silesia zatrudnia około 754 pracowników. Liczba ta jest kluczowa, ponieważ informacja przekazana związkom zawodowym przez zarządcę masy sanacyjnej wskazuje, że planowane zwolnienia grupowe mają objąć wszystkich – to jest 754 – pracowników. Proces ten ma zostać zrealizowany do 31 marca 2026 roku. "
Wszyscy mają być zwolnieni, po co te rozważania o racjonalizacji zatrudnienia, czy wy już całkiem rozum straciliście??!
Wyszłam jak było 33 zł więc o mnie się nie martw, a na Boryszewie zarobię faktycznie, bo drony ze spółki należącej Hornet Polskie Drony, należącej do Boryszewa są na liście projektów programu Safe. O mnie się nie martw....
Czy ty już zwariowałeś człowieku całkiem?. Tam jest 10 tys. osób zatrudnionych, planują zwolnić 500. Co ty porównujesz?? Tutaj jest 754 i planują zwolnić 754. Nie widzisz różnicy?. Ludzie, wy zwyczajnie powariowalisce, jakiejś psychozy dostaliście czy co? Wbiliscie sobie do tych pustych łbów, że majątki tu zarobicie, a spółka bankrutuje.