• Zostaje Autor: ~Gatsby [188.146.146.*]
    Tu na gospodarstwie. Plan maja dobry. To to jest tylko straszak. Bumech urosnie. Zloto dla cierpliwych
  • Re: Zostaje Autor: ~Niemiec [84.172.134.*]
    Wychodza na prostom.
    Male, ale zyski som.
    Koszty ograniczajo ile wejdzie
    I co do zamkniecia?
    To sie kupy nieczyma i kompletnie nielogiczne... Jak dla mnie podpucha takze. Czymam oczywiscie...
  • Re: Zostaje Autor: ~bzykamwszystkich [37.120.236.*]
    "Poczymałbyś" [pisownia celowa] słownik ortograficzny zamiast "yay" [pisownia celowa] prezesa-wyrokowca, to byś lepiej na tym wyszedł.
  • Re: Zostaje Autor: ~ZoSta [83.8.111.*]
    'Wychodza na prostom.
    Male, ale zyski som.
    Koszty ograniczajo ile wejdzie
    I co do zamkniecia?
    To sie kupy nieczyma i kompletnie nielogiczne... Jak dla mnie podpucha takze. Czymam oczywiscie... '

Wychodzą na prostą.
    Małe, ale zyski są.
    Koszty ograniczają ile wlezie
    I co do zamknięcia?
    To się kupy nie trzyma i kompletnie nielogiczne....Jak dla mnie podpucha, także..... Trzymam oczywiście

I tak trzymaj kolego !!! :)

• Re: Zostaje Autor: ~Ty [46.112.220.*]
    Też tak sądzę.Spadnie sie dokupi.
  • Re: Zostaje Autor: ~bzykamwszystkich [45.128.133.*]
    Zostawaj, zostawaj... Jeszcze sobie dokup. W końcu prezes-wyrokowiec musi mieć komu opchnąć resztę papieru.
    Klasyczne zachowania sekty.
  • Re: Zostaje Autor: ~Kramer [188.33.12.*]
    Odda po 6 i do końca życia będzie żył z trauma. Ilu takich milionerów banan zaorał psychicznie
  • Re: Zostaje Autor: ~Gatsby [37.31.158.*]
    Cd projekt tez zjechal z ponad 400 na 150. Juz mial leciec na zero. A teraz mowi sie ze kierunek 500 w najblizszych 2 latach.
  • Re: Zostaje Autor: ~ulica [217.173.3.*]
    Co to za porownanie? Gdzie CD projekt do BUMECHU? tam firma na skale swiatowa, tu poki co upadajaca kopalnia i plany…

Moj optymizm niestety zmalal w ostatnim tygodniu - poza tym jesli jest dobrze to sut tez pokazuje malym akcjonariuszom gdzie ich ma - 0 bronienia kursu
    Dla gieldy to nieistotne czy bankrut czy maja mld gotowki. Tu sie lata na emocjach.
    na bumechu na pewno - 2 msc temu euforia zbrojeniowa dzis widmo bankruta?

Ciekawa zagrywka jesli espi o
    zbrojeniowce bylo na podbitke - pozniej na obrotach 2-3 mln stopniowe wywalanie, nawet po dobrych ESPI i teraz na koniec zjazd do bazy

Jak ktos to tak zorganizowal to mam nadzieje ze bedzie rozliczony
  • Re: Zostaje Autor: ~Olo [94.254.130.*]
    Tu nikt za nic nie będzie odpowiadał.
  • Re: Zostaje Autor: ~Gatsby [37.31.132.*]
    Oczywiscie, ze nie. Zrobia co chca. Chodzi mi o to, ze w takich zlych emocjach nie ma co tak szybko skreslac bumech. Maja umowy, niejedna. Maja jakies zobowiazania. Sentyment sie skonczyl. Czas na fakty.
    Nie wydaje sie wam ze chca presje wyworzyc na rzad?
    i co to niby da? Przeciez i tak nie bedzie dotacji dla prywatnej kopalnii, jedyne co to moze byc spor sadowy z panstwem i lata walki o odszkodowanie
    Albo co im rzuca i cofniecie zwolnien.
    14 mln obrot. Moze 15-20% to ulica. Max. Ciezko zeby byl ktos tak gupi jak Rangar z koncem Rafako.
    niewykluczone ze jest tu znowu mega spekulacja - ktos zrzucil 100k papiera, wczesniej po espi kurs odbil na 20-21 a na koniec mamy 17. Jak to nie wyglada na celowe dzialanie to nie wiem co wyglada.

Boje sie tylko, ze bez obrony to poleci po prostu jak kamien w wode na 2zl
    Zwolnienia same w sobie niekoniecznie sa zle - chodzi o koniec dzialalnosci kopalnii.
    Sam szef zwiazkow mowi, ze moga funkcjonować bazujac na firmie zewnetrznej - wtedy koszty mocno w dol i pewnie placa sukcesywnie za wydobycie. Ewentualnie zmniejszona zaloga + firmy zewnetrzne.

Tu sie nic kupy nie trzyma jak dla mnie, jakby Sutowi zalezalo na kursie to inaczej by to rozegral.

Ciekawe ze Zdzislaw kupil po 32 poza rynkiem miesiac temu
    Jaki pakiet?
    400k zwiększenie stanu posiadania.

Pytanie po ile dokladnie.

Dziwne rzeczy sie tu dzieja
    Czyli za 13 mln zl. Kolega Sutkowskiego z ktorym pije wodke wszedl za 13 mln, zeby stracic 6.5. Nawet jakby krecil male kolka i tak w zyciu na zero nie wyjdzie. Nie kupuje tego. Zostaje na dwoch nogach.
    ale czemu zatem darowizna suta do zony i sprzedaz? Potem od razu info o pozyczce - albo po prostu sprzedali pod pożyczke i wierza w spolke albo to jeden wal
    Ale rozwin mysl.
    no zona suta dostala od niego darowizne 749500 akcji i sprzedala wszystko poza rynkiem - pytanie dlaczego?
    Wiadomo po ile za akcje? No tak sie robi jak Fundusze wchodza, czyz nie?
    Chyba nie - o tym masz przeciez espi z poczatku pazdziernika.

Jest tylko info o zwiekszeniu posiadania nie za ile - w tym czasie kurs byl 31-32
    Wychodzenie to bylo Rangara z Euco. Sypal jak szalony. Tutaj sprzedaja za gielda albo zwiekszaja grubasy pakiety. Trzymam sie ich. Albo strace 70% albo zaronie min 100%.
    Sutkowska sprzedala za 33,7 poza rynkiem 749500 akcji - pytanie dlaczego?

To sie zbieglo z info o linii kredytowej - nie wyglada to wam podejrzanie?
  • Re: Zostaje Autor: ~Gatsby [188.146.146.*]
    Dzieki za merytoryczna rozmowe. Pieniaczy tu wystarczajaco duzo. Bumech urosnie. Ale to nie lokata w banku. Droga do zysku jest tu bokesna
    No to bedzie info ze nie bedzie zwolnien albo w mniejszej skali. I 10-15% gora.
    Skad takie informacje?
    Nic nie bede sprzedawal. Musi wrocic w takim razie na min 30-32 zl.
  • Re: Zostaje Autor: ~Ty [46.112.220.*]
    Ja dokupię chętnie. Niech spada .Wisiałem od 60 zeta.Usrednilem dobrze i nadal będę to robił mam czas i kasę na to.
    400k akcji za 32 zl. No przeciez wie duzo wiecej niz my, tu bedzie naprawde dobrze. Tylko mnie @ulica utwierdziles w przekonaniu, zeby zostac.
    tak, ale na umowe cywilno-prawna - kurs wtedy byl po 31-32 - niewiadomo za ile on kupił
  • Re: Zostaje Autor: ~Kramer [188.33.12.*]
    Napij się zimnej wody.
    No to zabierz swoje resztki ze stolu i idz gdzies indziej plakac. Zabawa ogniem-mozna sie sparzyc.
    Kazdy jest umoczony. Panika nikomu nie sluzy.
[x]
BUMECH -1,05% 13,20 2025-12-23 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.