• Totalne KO Autor: ~TKO [46.134.125.*]
    Zakupiłem 30 akcji po 260 zł parę dni przed wynikami :/ trzeba będzie stratę przyklepać w poniedziałek.
  • Re: Totalne KO Autor: ~ss [109.243.71.*]
    Nietypową z uwagi na częstotliwość oraz wartość operacją wpływającą w istotny sposób na wynik Grupy oraz Emitenta jest ujęta w III kwartale 2025 r. wycena programu motywacyjnego - w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego wpływ wyceny spowodował znaczny wzrost kosztu wynagrodzeń i świadczeń pracowniczych, a przez to zmniejszenie zysku operacyjnego. Operacja ta nie miała wpływu na przepływy pieniężne czy sumę bilansową, ponieważ jej wpływ odzwierciedlony został jedynie w obszarze kapitału własnego przypadającego akcjonariuszom Jednostki dominującej. Szczegółowe informacje nt. programu motywacyjnego przedstawione zostały w punkcie IV.4. „Płatności w formie akcji”
  • Re: Totalne KO Autor: ~TKO [46.134.125.*]
    Rynek i akcjonariusze mają w 4 literach ich program motywacyjny za 16 baniek.W poniedziałek będzie minimum -5-8%.Ja wychodzę z tego burdelu.Zarząd nic nie wart.Pozdro
  • Re: Totalne KO Autor: ~Apollo [178.235.180.*]
    No cholera u mnie podobnie. Dokupiłem 10 akcji do posiadanych już 20. Wydawało mi się, że zdywersyfikowana (jeśli chodzi o portfolio gier) spółka, generująca stabilny przychód, nie zrobi nam takiej niemiłej niespodzianki... Dostałem przez ostatnie lata ładne dywidendy i jestem pomimo spadku kursu na lekkim plusie. W poniedziałek się to pewnie zmieni...:( Mam nadzieję, mimo wszystko że to wypadek przy pracy i mocniejszy spadek będzie chwilowy..... co oczywiście nie oznacza, że od razu przejdziemy do wzrostów...
  • Re: Totalne KO Autor: ~Ml [109.243.65.*]
    Wy coś czytacie w raportach poza rubryka zysku? Przychody były powyżej konsensusu cała różnica ze względu na wycenę programu motywacyjnego nie wynika to z core biznesu ani nie wpływa przyszłoroczną dywidendę więc nie wiem może jakiś kilku troglodytów będzie sprzedawać na wyścigi w poniedziałek rano ale raczej szybko będzie wyciągnięte
    Dokładnie tak samo jak mi.Za zagranie z programem motywacyjnym za 16 baniek dla mnie nie mają więcej miejsca w portfelu.Dziś 16 mln za rok może 25 mln.
  • Re: Totalne KO Autor: ~Bhastek [195.177.86.*]
    Nie rób fermentu. Wyniki nie są wspaniałe ale i nie tragiczne. Na wynik operacyjny wpływ miało rozliczenie programu motywacyjnego. Fakt, że niestety przychody z najważniejszych gier spadają i pora na nowego hiciora.
    Rynek w poniedziałek zrobi Tobie ferment...
  • Re: Totalne KO Autor: ~Gracz [178.43.234.*]
    Wywalajcie, ustawiam się niżej XD
    Powodzenia
    Nie wsadziłem wszystkiego w PlayWay, a Ty chyba tak bo mękolisz jak dziecko
    Mam portfel za 212k a playway to pakiet 30 akcji średnia 260zł za niecałe 8k czyli 4% całości i jeszcze(do poniedziałku) jestem na +3,3%
  • Re: Totalne KO Autor: kagan [83.5.218.*]
    Faktycznie, na pierwszy rzut oka, raport wygląda źle, a nawet fatalnie, szczególnie zestawiony z konsensusem. Natomiast zaglądając w szczegóły to:

a) negatywy:

• przychody stoją,
    • zysk drastycznie w dół;

b) pozytywy:

• bezpieczny bufor gotówkowy (112 mln PLN),
    Crime Scene Cleaner wygenerował 23,2 mln PLN przychodu (10,7%), czyli nadal potrafią zrobić coś co generuje sprzedaż, nie tylko House Flipper i Car Mechanic Simulator,
    • uderzyli się w pierś i czyszczą nieudane inwestycje, sprzedano lub planuje się sprzedać akcje niektórych spółek zależnych;

c) mitygowanie negatywów w postaci wyjaśnienia, że niższe zyski to efekt jednorazowego programu motywacyjnego (18,2 mln PLN) oraz dużo wyższego podatku (17,9 mln PLN, rok wcześniej 6,2 mln PLN) mimo niższych niż rok wcześniej przepływów pieniężnych.

Dla mnie umiarkowany raport, z lekką dozą nerwowości.
  • Re: Totalne KO Autor: ~Play [83.11.133.*]
    Skąd wy się urwaliście? 30 wrzesnia byl news spolki o przydziale akcji. Wiadomo bylo juz zatem od wielu tygodni że mocno to w sposob papierowy obniży wynik 3q. Ta emisja akcji to przecież wylacznie papierowe wykazanie w ksiegach kosztu programu. Spolka nie poniosla na to żadnego koszti. Jesli wy inwestujecie prawdziwe pieniadze to nie ogarniam was jeśli dziwicie sie pozniej takim kosztem po publikacji raportu. Rownie .ario nie ogarniam ktory jako taki znaFca byl zdziwiony.
    Play nie tłumacz, jak nie chce im się uczyć to niech sprzedają, ja ustawie się niżej.
    Rynek wam wytłumaczy w poniedziałek i w kolejnych dniach...
    na to właśnie czekam XD
    Ale co ma tłumaczyć. Że będzie spadek? No będzie no i co? Dalej twierdzę, że mękolisz jak dziecko.
    Mam portfel za 212k a playway to pakiet 30 akcji średnia 260zł za niecałe 8k czyli 4% całości i jeszcze(do poniedziałku) jestem na +3,3%

Podaj jeszcze pesel XD
    A swoją drogą już w ostatnim raporcie trzeba było sprawdzić strukturę przychodów, że stare dojne krowy dają mniej kasy oraz zainteresować się programem motywacyjnym to byś mniej więcej mógł się spodziewać obecnej sytuacji i oszczędziło by Ci to stresów a nam mękolenia :-)
    Ostatnia wypowiedź była do TKO
[x]
PLAYWAY -1,41% 245,00 2026-05-29 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.