Gdy obrót kręci się w okolicy 5% całej GPW Odkupią 100 tys akcji, przez kilka godzin, później wrzucą nagle 30 tys, kurs w dół o 3 zł i znowu odkup od tego samego poziomu. I zamiast short squeeze jest powolny odkup. Dla jasności. Mając np 1% na krótko, aby zejść z pozycji nie trzeba odkupić 1% akcji i raportować o tym w KNF codziennie ile się odkupiło. Może ten 1% bez żadnego raportu odkupić drugi podmiot i później w ramach transakcji pakietowej poza sesją ten 1% akcji sprzedać - piszę o tym, bo obserwując forum, mam wrażenie, że 90% osób tego nie rozumie i każdy czeka na wielki short squeeze, który prawdopodobnie nigdy nie nastąpi
Zakładając, że shorty sprzedają między sobą ale przecież może być tak, że jeden podmiot kupował w trakcie po cichu i przecież nie musiał się ujawniać nie mając 5% akcji i w danym momencie sprzedaje shortowi. Ten na longa straci ale ten na shorta więcej zyska niż straci ten na longa. Nie ma opcji, że teraz ktoś dobrowolnie stwierdził, że sprzeda mnóstwo akcji przy tym kursie i akurat short sobie je odkupił. Ustawka ale taka, której nie udowodnisz bez reakcji KNF.
To już pewne, że odkup się zaczął.
Raport ningi to pic na wodę. A teraz wynikowo będzie tylko lepiej. Wiadomo, że nie ma paniki, ale sesja po sesji będzie rosło, z przerwami na realizację zysków leszczykow którzy kupowali ją spadało
Dnia 2025-11-28 o godz. 12:14 ~Kamil napisał(a): > Gdy obrót kręci się w okolicy 5% całej GPW > Odkupią 100 tys akcji, przez kilka godzin, później wrzucą nagle 30 tys, kurs w dół o 3 zł i znowu odkup od tego samego poziomu. > I zamiast short squeeze jest powolny odkup. > Dla jasności. Mając np 1% na krótko, aby zejść z pozycji nie trzeba odkupić 1% akcji i raportować o tym w KNF codziennie ile się odkupiło. Może ten 1% bez żadnego raportu odkupić drugi podmiot i później w ramach transakcji pakietowej poza sesją ten 1% akcji sprzedać - piszę o tym, bo obserwując forum, mam wrażenie, że 90% osób tego nie rozumie i każdy czeka na wielki short squeeze, który prawdopodobnie nigdy nie nastąpi
Pełna zgoda! Manipulacja pod czujnym okiem KNF:)))
Przecież czuć w powietrzu, że wszyscy czają się na zakupy. Nie wiem kto by sprzedawał teraz akcje pakietami… jeżeli jednak tak będzie, to ja nie rozumiem aż takiej manipulacji nazywającej siebie „smart money”