• Wyniki Autor: ~Xen [31.135.21.*]
    Wyniki dobre, co wy na to?
  • Re: Wyniki Autor: ~Bhastek [195.177.86.*]
    A czwarty kwartał będzie jeszcze lepszy.
  • Re: Wyniki Autor: ~Aaa [84.17.53.*]
    Miodzio. Tylko brać . Jesteśmy bogatsi i coraz starsi. Będą wieloletnie żniwa
  • Re: Wyniki Autor: ~jazz [31.0.31.*]
    Tylko dlaczego ten kurs spada. Dobre wyniki przecież, perspektywy też dobre, po tych wynikach powinno być dzisiaj parę % plus !!
    Dziwna ta nasza giełda. Ja w każdym razie dzisiaj odkupiłem..
  • Re: Wyniki Autor: ~jazz [78.30.104.*]
    To teraz już wszystko jasne.
  • Re: Wyniki Autor: ~weds [178.43.247.*]
    ok kilku tygodni głosno o kryzisie w NFZ i braku miliradów kasy, szykują cięcia w procedecurach za usługi m.in. w tym tomografię o 25 % w 2026 roku, być może to jest powód spadków , bo pewnie dużą część zysków Voxel generuje z kontraktów z NFZ .
    Jakie to będzie miało skutki na wyniki ? Jak spadną przychody i zyski ? Czy z usług prywatnych będą w stanie odrobić straty z kontarktów z NFZ-em ?
  • Re: Wyniki Autor: ~jazz [78.30.104.*]
    Tak jak pisałem w tym wątku, jest dla mnie jasne że część inwestorów sprzedaje z obawy o cięcia w budżecie NFZ i w efekcie słabsze wyniki VOXEL. Podobna przyczyna spadków jest z pewnością na DIAG.
    Nie wierzę w to że rząd będzie obcinał świadczenia dla pacjentów żeby wyrównać manko w NFZ ( 23 mld ). Przecież podpisali by wyrok na siebie w ten sposób. Za 2 lata są wybory. Oszczędzać na zdrowiu społeczeństwa, odbierać chorym świadczenia w kontekście tego że tyle kasy jest wysyłane na Ukrainę, że Ukraińcy mają u nas bezpłatną opiekę zdrowotną (np. żołnierze) ??
    Przecież to byłaby woda na młyn opozycji. To dopiero PIS by sobie poużywał. Prędzej wyciągną te 23 mld z innych funduszy KPO albo po prostu zaciągną nowe długi. Sądzę że wkrótce dowiemy się że rząd znalazł rozwiązanie bez szkody dla służby zdrowia i pacjentów a kursy VOXEL i DIAG wrócą do starych poziomów.

[x]
VOXEL -1,41% 97,80 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.