Tymczasowe to chyba już 3 lata a będzie jeszcze 3 zanim pokączą swoje inwestycje to poco kupować te akcje teraz i kisić pieniądz i cieszyć się że będzie dobrze kupisz przed wzrostami i nie musisz wtapiać kasę
Dnia 2025-11-27 o godz. 16:33 ~Ih napisał(a): > Tymczasowe to chyba już 3 lata a będzie jeszcze 3 zanim pokączą swoje inwestycje to poco kupować te akcje teraz i kisić pieniądz i cieszyć się że będzie dobrze kupisz przed wzrostami i nie musisz wtapiać kasę
Słabość strony popytowej jest aż zdumiewająca. Ustawione trzy zlecenia sprzedaży o łącznym wolumenie ponad 33k na kursie 2.44 skutecznie przesiewają rynek. Gdzie dwóch się bije trzeci korzysta ;)
Myślę, że dyskusje o aktualnym kursie są jałowe i kompletnie bez sensu. Jaki był i jaki jest teraz kurs każdy widzi. Jaki będzie w przyszłości, tego nie wie nikt.
Proponuję skupić się na informacjach ze Spółki, a nie na kompletnie nic nie wnoszących do sprawy komentarzach o zachowaniu kursu.
A jakie to ma znaczenie jak sternik pewnie powiązany ze spółką robi tu co chce. Jak będzie miał ochotę to zaniży do 2zl. I co mamy się z tego cieszyć? Jak ktoś nie chce mieć takich manipulacji to trzeba jednak brać spółki z wig20 , tam takie przekręty nie wyjdą.
Ale WIG20 przynajmniej reaguje na ogólne trendy, jak rośnie indeks to rosną spółki z WIG20 ,jak giełdy z innych regionów rosną ,to też raczej mamy wzrosty. A na tych spółkach na których teraz piszemy ,to nie ważne czy gdzieś rośnie ,tutaj czały czas spada bo taki sobie cel wyznaczył jakiś tam sternik.
Dlatego jak się mnie ludzie pytają o inwestycje w akcje, a pytają się czasem ,bo jestem na giełdzie od początku jej istnienia. To mówię ,że teraz w spółki włascicielskie ,bez dużych funduszy -polskich i zagranicznych można inwestować,ale w niewielkiej proporcji do ogólnego portfela. Jest za duże ryzyko poniesienia straty, gdyż akcje i ich przepływy na giełdzie są kontrolowane przez osoby powiązane ze spółkami.
dlatego tak zaniżali kurs ale to również oznacza, że wycena na poziomie 2.35 jest odbierana jako atrakcyjna. Należałoby spodziewać się teraz ruchu w górę ;)