• Dziwna anomalia Autor: randomguy [217.119.69.*]
    Spolka opublikowala wyniki lepsze od oczekiwanych (w sumie juz drugi raz z rzedu) a kurs mimo to spada (choc pierwszego dnia po publikacji wynikow byly niezle wzrosty na sportych obrotach)

Przyznam, ze mnie to zastanawia i troche niepokoi i zastanawiam sie kto ma racje:

ja, dobierajac akcje po wynikach

czy rynek?

Moze ktos przedstawic hipoteze dlaczego spolka leci w dol? Byc moze jest cos co mi umyka

Licze na merytoryczna dyskusje, dziekuje

p.s. Moje konto na X, gdzie pisze wiecej o roznych spolkach @valueseekerPL
  • Re: Dziwna anomalia Autor: ~Stevie [46.112.87.*]
    trup w szafie
    przed Walny w 2026 bedzie więcej wiadomo
  • Re: Dziwna anomalia Autor: ~John [188.33.32.*]
    Więc trzeba.
    Nic tu dobrego.
    Widać ogromny nawis podazowy
  • Re: Dziwna anomalia Autor: gliptodon [163.116.189.*]
    Według mnie to nie jest anomalia. Spółka cierpi na brak płynnosci. Poadto czynniki makro bardzo niekorzystne: surowce rekordowo drogie, kursy walut niekorzystne, koniunktura w dołku. Z plusów widac dużą dyscyplne kosztową, zwiększony potencjał produkcyjny. Jesli koniunktura sie poprawi to jest bardzo duża szansa na skokową poprawę wyników w przyszłym roku - w dancyh będzie to widac za 4-6 kwartałów. czyli trzeba zamrocic gotówke na 1,5 - 2 lata, żeby zarobić 80-100%. Mało kto w ten sposób postrzega inwestowanie. Ja systematycznie dokupuję. pozdrawiam,
  • Re: Dziwna anomalia Autor: ~John [188.33.12.*]
    Tak lepiej czekać na odbicie
  • Re: Dziwna anomalia Autor: ~unirob [37.109.167.*]
    Przeczytaj jeszcze raz komentarz Gliptodona. On nie liczy na odbicie, lecz na wybicie z półtorarocznej konsolidacji. Nawis podażowy nie podlega dyskusji, co nie dziwi po tak długim okresie kiszonki. Natomiast, po pierwsze, widać dość aktywną obronę kursu w okolicach pięciu złotych. Po drugie, są przesłanki do optymizmu i szanse na ponadprzeciętny zysk w dłuższym horyzoncie inwestycyjnym. Zatem wszystko zależy od przyjętej strategi.
[x]
RELPOL -0,35% 5,66 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.