Cena jest poniżej zaproszenia nie ma chętnych do spekulacji czy podniosą cenę rynek jakby godzi się z cena . Pojawiają się artykuły wywiady no z boś banku że cena jest ok że to już koniec . Atmosfera widzę jest taka że to już koniec. Może jeszcze ktoś tam będzie się chciało sądzić o niegodziwą cenę w przymusowym ale to już będzie mało istotne . No nie dobrze . Esalians pewnie puści. Aj jaj
No tak tak wszystko racja ale sam widzisz . Ja myślałem że jednak inaczej będzie . Lecą pakiety po 175 tys akcji . To jest zbierane do wywalenia na wezwanie . Nie ma chętnych na jakąś próbę podjęcia spekulacji co jest do stracenia . Właściwie nic . Ale wiem wiem czasem z biegiem wydarzeń się wszystko zmienia . Wystarczy deklaracja esalians i np grupy z Gdańska że cena jest niegodziwą i nie oddajemy i reszta też nie powinna . I wtedy albo Orlen dodajesz albo męczysz dalej
Teraz oddają niecierpliwi i może fundusz ,reszta będzie czekała na wyższa cenę .Według mnie warto poczekać ,a jak zbiorą to i tak bedą musieli zrobić wezwanie na pozostałe akcje ,a cena wtedy nie moze być nisza jak w tym zaproszeniu .
Nie było funduszu i też wiara trzymała akcje....Jak fundusz puści swoje(właściwie nie wiadomo od kogo odkupił?)Niech puszcza, a reszta NAWET JEDNEJ AKCJI W RYNEK !!! i będzie OK....
Nie ma chyba już z tego co mi się wydaje obowiązku dojścia do 95 przez wezwanie i robienia wezwania po przekroczeniu tego progu . Kupią wykupią i tyle , bez wezwania . Tzn nie tyle będą jeszcze się sądzić pewnie
GG w razie uzyskania przez Orlen 95% w tym zaproszeniu pewnie i tak pójdzie do sadu i weźmie niezależnego rzeczoznawce i pewnie wygrają i premia tylko dla nich .
Dnia 2025-11-27 o godz. 11:17 ~max napisał(a): > GG w razie uzyskania przez Orlen 95% w tym zaproszeniu pewnie i tak pójdzie do sadu i weźmie niezależnego rzeczoznawce i pewnie wygrają i premia tylko dla nich .
może nie skupia do 95 % ,zobaczymy kto, dał przeciek i zarobił
historia zatacza kolo podobny dylemat byl za debesciaków ale oddalem wtedy po 8 plus. tak nie powinno byc a jest i cyk jeden komentarz jak jedno dziecko w chinach . zaczne sie rozgladac za inn platforma bo tez tak byc nie powinno teraz zalogowany ale znowu test . chore zasady nie zrodzą zrowych ludzi
Do mnie nie przemawia informacja że jest to cena od profesjonalistów. Już 5 lat temu Orlen profesjonalnie wycenił w księgach podobną cenę, a teraz po latach inwestycji i braku dywidendy dalej wycenia podobnie. Ale rzeczywiście rynek pokaże czy cena jest odpowiednia.