Dnia 2025-11-27 o godz. 08:27 ~Loki napisał(a): > https://www.bankier.pl/wiadomosc/DATAWALK-S-A-Kolejna-sprzedaz-do-Morgan-Stanley-Bank-Another-sale-to-the-Morgan-Stanley-Bank-9046481.html
Dnia 2025-11-27 o godz. 08:52 ~BUM napisał(a): > Dnia 2025-11-27 o godz. 08:45 ~Wredny napisał(a): > > Pewnie zwykłe przedłużenie wsparcia. > > przedłuż sobie wsparcie u jakiejś nauczycielki 1-3 co czytać cię chociaż nauczy.
Wycieczki osobiste omawiaj sobie z terapeutą. Jak nie pomoże to może wysłucha. Każde przedłużenie wsparcia opisywane jest jako "kolejna sprzedaż". Niedawno taki sam kontrakt był z Policją. Trzeba coś wiedzieć na ten temat, a nie zgrywać pyskacza. Wyniki z kolejnych kwartałów pokazują jak wygląda prawda. Wieczny minus i jechanie na stracie wiec nie podniecaj się za bardzo.
A gdzie info o enterprise? Czy chodzi o te dziwne teksty, że Morgan robi u siebie coś w stylu "korporacyjnej platformy"? To nie jest nazwa ich licencji, tylko systemu u klienta- można uznać to za niezły trik i ktoś mógłby powiedzieć, że trochę oszukują inwestorów.
TEN BANK Morgan Stanley zakupił kolejną licencję DataWalk, co jest dużym sukcesem polskiej spółki – bank wykorzystuje tę technologię w dziale compliance. Morgan Stanley jest jednym z największych banków inwestycyjnych w USA (TOP 5–6), a globalnie zajmuje 9. miejsce pod względem kapitalizacji rynkowej. Oprócz niego licencje DataWalk kupiły także inne duże instytucje, m.in. . Barclays i Rabobank.
Zakup licencji systemu analitycznego; System oparty jest na technologii grafu wiedzy (knowledge graph) i służy do analityki w dziale compliance – m.in. . w walce z przestępstwami finansowymi
USA: według rankingów największych banków w USA, Morgan Stanley znajduje się w czołówce – obok JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs i Wells Fargo.
Świat: w 2025 r. Morgan Stanley zajmuje 9. miejsce na świecie pod względem kapitalizacji rynkowej (193,2 mld USD).
W sektorze investment banking Morgan Stanley jest w globalnym TOP 4–5, obok JPMorgan, Goldman Sachs i Bank of America.
według mnie jest to rozczarowanie, oczekiwania wobec tego klienta były wyższe, widać po zjeździe - ktoś wiedział wcześniej a jak widać dostęp do informacji jest "równy i równiejszy". Wygląda jakby nie wyrobili się z większą umową, jest ona przejściowa (na kolejny rok i z wąskim zastosowaniem). Myślicie, że nie walczą już o E w tym roku z innymi klientami? Ja mam nadzieje, że walczą, bo momentum dobre a lepiej będzie w maju 2026 sprzedawać kolejną emisję po 150 niż po 50. Zamknięcie tego roku wpłynie na to czy ta spółka będzie się rozwijać powoli, szybko czy bardzo szybko. Wszyscy tam chcą chyba wiadomo czego....Jeśli na dniach nie opublikują zapowidanego case study z rezultatów w jednym z bankowych klientów jako case study z MS to może na stole jednak leży inny bank czyli Ally - może już mają tak szerokie zastosowanie ze zaczęło im się opłacać przejść z licencji wieczystej na E
Jestem na giełdzie od 20 lat i dużo straciłem głównie na forex i dużo zyskałem na giełdzie. Więc ruchy 10% w tą czy w tą nie robi na mnie wrażenia. Tylko zawsze mnie dziwią wpisy ludzi (teraz botów) którzy nie mają akcji a cały dzień na forum siedzą. Pracy nie mają? Z nudów czytają i piszą o spółkach? Kto sugeruje się wpisami na forum nie powinien nigdy inwestować bo zawsze straci i pieniądze i nerwy. Znam przypadki że takie rodziny się po prostu rozpadają bo to jest hazard. Może to takie osoby, bo nie mają co ze sobą zrobić, i to jest dla nich usprawiedliwienie. Kierunek psychiatra
Honzą nie ruszają nawet spadki o 40% od szczytu. Ja jestem zwyczajnie rozczarowany, bo spodziewałem się, że następna umowa to będzie enterprise. W tym tempie to kolejna emisja będzie przejedzona.
Nie robią akurat bo jestem inwestorem długoterminowym. Wrażenie to na mnie robiło jak w jedną sesję zarobiłem na petrolinvest 98% w jedną sesję. Krauzewyczyścił niejednego narwańca. 40% nie straciłem bo kupiłem po 66 i nie zamierzam tego ruszać przez następne lata.
sprzedali dawno , ale siedzą na forum spółki i snują czarne wizje . może to świadczyć o emocjonalnym przywiązaniu i potrzebie racjonalizacji podjętej decyzji. ogólnie fajna lektura dla nowicjusza ;)