• wezwanie Energa Autor: ~darek [83.28.207.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Orlen-plans-to-buy-100-pct-shares-in-Energa-offers-PLN-18-87-per-share-9046295.html
    -to jakieś kpiny,chyba?
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Zaczęło się :))) Będziemy bogaci :))) Tak jak pisałem do końca tygodnia wystrzał. Jutro PETARDA!!!!
    Zaproszenie nie jest publicznym wezwaniem do zapisywania się na sprzedaż akcji. Decyzja Zarządu i Rady Nadzorczej ORLEN obejmuje również możliwość nabywania akcji ENERGA na rynku regulowanym, w szczególności poprzez transakcje pakietowe, lub poza rynkiem regulowanym od sesji giełdowej 27 listopada 2025 r.
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~ES [37.225.16.*]
    Co za cwaniacy.
    Nie jest to wezwanie tylko zaproszenie do składania ofert.
    GG musi powołać zespół negocjacyjny.
    Szable w dłoń! Solidarność to podstawa.
    To Fundacja TCN jest kluczowa!
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~tor [31.61.189.*]
    Jesli to prawda to grają w długą-to co pisałem ze zrobia wezwanie tj w wersji zaproszenia Wolą zapłacic gotowke a nie bezkosztowo wymienic na orlen Teraz widac jak mogą to rozegrać wiadomo ze zaproszenie sie nie powiedzie wiec powyzsza na 22 Wyleszczanie
  • Re: wezwanie Energa Autor: ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 20:33 ~tor napisał(a):
    > Jesli to prawda to grają w długą-to co pisałem ze zrobia wezwanie tj w wersji zaproszenia Wolą zapłacic gotowke a nie bezkosztowo wymienic na orlen Teraz widac jak mogą to rozegrać wiadomo ze zaproszenie sie nie powiedzie wiec powyzsza na 22 Wyleszczanie

Powinno tera być porozumienie różnych grup i nie odpowiadać na takie zaproszenie ,zobaczymy jak będzie
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~jw [91.237.60.*]
    Nie wiem co napisać, my expectations were low but ...
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~ugabuga [109.206.213.*]
    o co wam chodzi, 18,87 EURO za akcje to dobra cena, wychodzi ponad 46 zł zgodnie z wyceną z tego roku i doliczając premie za pokrzywdzenie i przejęcie całkowite, poniżej tych 46 zł przecież to byłby śmiech na sali.
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~edek [193.186.39.*]
    Gdzie ty widzisz te euro, oni grzecznie proszą po 18,87 PLN.
    I co teraz? Przecież im nie oddam po tyle, jak im się nie uda zebrać to jaki mogą podjąć kolejny krok?
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~finchu [31.22.103.*]
    pewnie podniosą cenę tak żeby przekroczyć 95%, a później zrobią delisting
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    To jest takie mydlenie oczu przez byłego maklera ,może teraz fundusze mają zielone światło i ruszą do zakupów . Gdy nie będzie chętnych po tej cenie makler będzie musiał licytować wyżej . GG ma analizy 40 zł minimum
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~ES [37.225.16.*]
    Zaproponowana cena 18,87 zł za akcje Energa S.A.- dla mnie NIE AKCEPTOWALNA!
  • Re: wezwanie Energa Autor: ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 20:31 ~ES napisał(a):
    > Zaproponowana cena 18,87 zł za akcje Energa S.A.- dla mnie NIE AKCEPTOWALNA!

Jak Orlen kupi mało ,to będzie mógł cenę podnosić . Niestety ci z KO też są Hunami nie chcą zapłacić godziwie jak na razie
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Openerem [79.184.11.*]
    Wezwanie było do przewidzenia kwestia tylko kiedy i za ile. Teraz jak już jest decyzja wielu ruszy na zakupy zakładając że Orlen podniesie cene w wezwaniu i uda się pewnie zarobić kilka % ja tez coś jutro symbolicznie dokupię.
    Zakładam że do 17 grudnia Orlen będzie skupował na rynku od ty co będą chcieli się skeszować a po nowym roku pewnie po wyższej cenie ogłoszą wezwanie na resztę akcji.
    Teraz pytanie ile akcji uda im się skupić w tej cenie.
    Zakładam że GG i nawet może essalians poczekają na wezwanie delistingowe i pójdą do sądu o dopłatę
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Aga [83.9.132.*]
    Gdybym chciała sprzedać za 18 zł to już bym to zrobiła poprzez giełdę.Nie rozumiem na co liczą z taką ceną zaproszenia.
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Czapajew [37.225.83.*]
    Najważniejsza kwestia w tej chwili: co jest celem Orlenu? Zakładam, że osiągnięcie 95% głosów i przymusowy wykup. Wg Gemini do osiągnięcia tego progu potrzebne jest Orlenowi 9,6 mln akcji. IMO 2,7 mln sprzeda Esaliens, więc muszą skupić z rynku 7 mln akcji. Czy tyle mogą mieć słupy? Jeśli tak, to pozamiatane :(( Jeśli nie - to siła jest w nas!
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Wezwanie jest o tyle kłopotliwe że mają wtedy 12 miesięczny okres że jeśli.kupią drożej lub zrobią kolejne wezwanie wvtym okresie to będą musieli zapłacić tym z poprzedniego wezwania rekompensatę.
    Nadal nie rozumiem czemu nie robią tego bezkosztowo podbijając cenę do okolic wk i robiąc wymianę na orlen
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Czapajew [83.6.204.*]
    Rozwodnienie nie jest bezkosztowe ! Różnica polega na tym, że z zaproszenia mogą się wycofać (szczegóły pewnie jutro w warunkach zaproszenia). To dodatkowa presja żebyśmy sprzedali akcje.
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~wosiu [188.33.42.*]
    https://energia.rp.pl/energetyka-zawodowa/art43407211-energa-pozostaje-w-orlenie-spolka-szykuje-sie-na-pelna-konsolidacje

Ostatnie zdanie artykułu niech Nam przyświeca cyt:

"Obecny kurs Energi to 16,9 zł. Jednak biorąc pod uwagę potencjał tej spółki, akcjonariusze mogą sobie życzyć dalece więcej."
  • Re: wezwanie Energa Autor: ~Wieloryb [83.24.127.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 23:09 ~wosiu napisał(a):
    > https://energia.rp.pl/energetyka-zawodowa/art43407211-energa-pozostaje-w-orlenie-spolka-szykuje-sie-na-pelna-konsolidacje
    >
    > Ostatnie zdanie artykułu niech Nam przyświeca cyt:
    >
    > "Obecny kurs Energi to 16,9 zł. Jednak biorąc pod uwagę potencjał tej spółki, akcjonariusze mogą sobie życzyć dalece więcej."

A tak przy okazji kto i dlaczego dzisiaj blokował na tym poziomie? Może tak przypadkowo?

• Re: wezwanie Energa Autor: ~akcjonariusz [188.146.42.*]
    Najprościej jak mogę - ujmę to w słowa:
    Nie sprzedawać tylko dokupować i spokojnie świętować...

[x]
ENERGA -0,11% 18,86 2026-05-25 12:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.