• zawieszenie Autor: ~mg [178.42.18.*]
    o co chodzi?

pare tysiecy na K i nie potrafią puścić?
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [31.61.164.*]
    Jakie zawieszenie możesz golić akcje masz notowanie ciągle.
    A może będzie podwójne dno ? Zobaczymy możnaby 30/40 groszy złapać
  • Re: zawieszenie Autor: sandman76 [77.222.229.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 09:03 ~mg napisał(a):
    > o co chodzi?
    >
    > pare tysiecy na K i nie potrafią puścić?

nazywasz to zawieszeniem?
    Jak zwał tak zwał, ale dziś trochę wrzucili do koszyka i wrócić na papier - wcale nie trzeba było brać z prawej. Ktoś nie chciał, ktoś wziął.

pozdrawiam
    Jakoś pokrętnie to napisałeś. W sensie że kupiłeś po lewej stronie jak spadało ? Jak masz taką taktykę i działa to zazdroszczę ja wolę kupować po prawej z resztą sprzedawać też. Jak nap. Bitcoina po 86k a już dobijamy do 90k
  • Re: zawieszenie Autor: sandman76 [77.222.229.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 22:01 ~FONTANNA napisał(a):
    > Jakoś pokrętnie to napisałeś. W sensie że kupiłeś po lewej stronie jak spadało ? Jak masz taką taktykę i działa to zazdroszczę ja wolę kupować po prawej z resztą sprzedawać też. Jak nap. Bitcoina po 86k a już dobijamy do 90k

wiesz - ta taktyka nie zawsze działa, ale na wyprzedanym papierze więcej razy działa niż nie działa - przynajmniej na kółko. Zobaczymy jutro czy taktyka była trafna.
    A co jak nie ? Realizacja akceptowalnej straty i szukanie nowej pozycji ? Czy zawieszka na haku i modlenie się o zmianę kierunku ?
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [160.62.5.*]
    Dziś dobierasz czy juz wcześniej całą pozycje otworzyłeś ?
    No dobijamy do ostatniego dołka, albo odbicie albo lecimy niżej.
    No jak na razie okazuje się że kupowanie po lewej nie zadziałało zobaczymy czy coś się jeszcze zmieni.
    Wygląda na to że dobijemy do 1.15 potem 1.0 i finalnie 0.90 PLN
  • Re: zawieszenie Autor: ~Irena [91.94.16.*]
    Dlaczego
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [31.61.177.*]
    Co dlaczego ? Bo rynek nie chce kupować
  • Re: zawieszenie Autor: ~Irena [83.11.30.*]
    A kto teraz po tak niskiej cenie sprzedaje
    Najgorszych miało być
    Rynek każdy ma prawo sprzedać a że zbliża sie koniec roku to mogą robić optymalizacje podatkową. Ty nic nie optymalizujesz ?
  • Re: zawieszenie Autor: ~Irena [91.94.16.*]
    Na innych spółkach akcję tak dramatycznie nie poleciały w dół
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [31.61.177.*]
    A co to za wyznacznik że gdzie indziej nie poleciały ? Tu lecą bo rynek się ich pozbywa gdzie indziej rosną bo się kupuje jeszcze gdzie indziej ktoś akumuluje to stoją w konsolidacji. Chcesz żeby urosło to kupuj :) to proste ja stół.
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [31.61.184.*]
    I jak wyniki się podobają ?
    A ty co o nich sądzisz
    Zobaczymy co będzie się działo w nadchodzącym tygodniu
    Raczej spadniemy poniżej 1 zł. Jak nie sprzedałaś jak radziłem wcześniej to teraz oddasz poniżej 1 zł.
    Nie oddam będę czekać
    Jak chcesz nie oddasz teraz to oddasz bo gorszej cenie. A mogłabyś odzyskać kapitał in zarobić gdzieś indziej.
    Irenka popatrz na kurs. Strata rośnie i rośnie napędem warto zrobić optymalizację podatkową a jakby kurs zaczął rosnąć to wtedy kupić ponownie.
    Przy 1.15 i potem w okolicach 1 zł na kółko można próbować wejść. Powinno do 1.5/1.6 podbić zawsze parę % powinno się dać złapać.
    Wynika z tego że to jest jedna z najgorętszych spółek
    I nic nie wypaliło z kupowania po lewej ? Trzymasz jeszcze czy już poszło pkc w rynek ?
    I jak tam z tym wyprzedanym rynkiem ? Chyba kupowanie po lewej nie wypaliło ?
    Czyli mamy odpowiedź kupowanie w spadkach nie jest dobrym pomysłem. Nigdy nie jest tak tanio żeby nie było tańsze.
  • Re: zawieszenie Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2025-12-09 o godz. 09:20 ~FONTANNA napisał(a):
    > Czyli mamy odpowiedź kupowanie w spadkach nie jest dobrym pomysłem. Nigdy nie jest tak tanio żeby nie było tańsze.

Odpowiedź jest taka, że...cierpliwość.... i dokupowanie partiami od tych którzy nie chcą akcji.

a potem już liczysz zyski :)
  • Re: zawieszenie Autor: ~FONTANNA [31.61.166.*]
    Pod warunkiem że masz na tyle dużo kasy żeby kupować i kupować bo nigdy nie wiesz kiedy spadek się skończy. Ja wolę kupować po prawej jak jest reakcja. Tzn dla mnie to jeszcze nie jest sygnał do zakupów dopiero jak się potwierdzi ale pierwszy sygnał jest.
  • Re: zawieszenie Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2025-12-12 o godz. 12:47 ~FONTANNA napisał(a):
    > Pod warunkiem że masz na tyle dużo kasy żeby kupować i kupować bo nigdy nie wiesz kiedy spadek się skończy. Ja wolę kupować po prawej jak jest reakcja. Tzn dla mnie to jeszcze nie jest sygnał do zakupów dopiero jak się potwierdzi ale pierwszy sygnał jest.

dużo kasy to pojęcie względne.
    Przede wszystkim oceniasz walor - i jeżeli w Twojej ocenie jest wyprzedany, to ustawiasz sobie partie z lewej. I anwet jak nie wpadnie do najniższej bo juz odbije - to jesteś na plusie.

nie ma tu jakieś większej filozofii - niektórzy czekają na 0.8 :)
  • Re: zawieszenie Autor: ~Analityk [217.119.64.*]
    Właśnie tak jest jak sandman76 napisał. Kupuj jak się krew leje, a nie jak rośnie
    Ryzykowe ciekawe co byś powiedział jak kres się lała od 3 zł. No chyba że dysponujesz takim budżetem że cały czas możesz uśredniać. Ja wolę poczekać aż dołek się ukształtuje potwierdzi i wtedy kupić po prawej stronie stracę 10/15% od dołka ale ryzyko że spadnie niżej jest mniejsze.
  • Re: zawieszenie Autor: ~Mewa [5.173.162.*]
    Ryzyko to teraz jest kupować, 50/50 wzrośnie lub spadnie
    Teraz nie na razie masz próbę zatrzymania spadków na 1 zł. Jak będzie udana to można szukać okazji do wzrostu jak nieudana to spadniemy na 0.80 PLN i może tam się coś pojawi.
    Jak tam masz jeszcze zysk czy już na czerwono i uśredniasz dalej ?
  • Re: zawieszenie Autor: ~VOODOO [93.159.28.*]
    Rzucanie takich arbitralnych tekstów jak ten twój, to dopiero świadczy o braku wiedzy. Kiedy jest spadek i kiedy jest wzrost to kwestia umowna, bo zawsze można oddalić wykres.
    No oczywiście ja gram na swingi krótko i średnioterminowe. Tu mamy cały czas spadek z próbą zatezymania na 1 zł.
[x]
PROTEKTOR 0,00% 1,28 2026-05-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.