• Takie tam Autor: kosiks [109.95.115.*]
    Ciekawy artykuł, a w nim że pgz ma osiągnąć tak pieknie otrąbiane możliwości w 2028 roku i to w przedziale, czyli sami jie wiedzą
  • Re: Takie tam Autor: kosiks [109.95.115.*]
    Hmm linka zjadło?

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trwaja-prace-na-polskim-dronem-bojowym-bedzie-gotowy-w-tym-r,nId,22459801
  • Re: Takie tam Autor: ~GreX [5.184.194.*]
    A moze jakis link do artykulu? Czy szklana kula pokazuje?
    Nie mam szklanej kuli, a szkoda :D
  • Re: Takie tam Autor: ~GreX [5.184.194.*]
    To jeszcze polecam rozróżnić PGZ a Niewiadow, bo to dwie rozne spółki.
    Tylko ja nie mówię o Niewiadowie tylko o tym jak to mniej więcej za prawie nieograniczone pieniądze będzie wyglądało w państwówce
    No a tutaj tak dla przykładu pewna sprawa bardzo fajnie pokazująca jak to wszystko w tym naszym molochu działa..

https://zbiam.pl/dostawy-bsp-orlik-rozpoczna-sie-w-2026-roku/
  • Re: Takie tam Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    PGZ ma jeszcze niezrealizowany kontrakt z 2023 roku na amunicję 155. Realna data realizacji to 2029 rok, więc w najbliższych latach nic nowego nie podpiszą.
    Inne spółki typu Rheinmetal czy Czechoslovak Group też już mają podpisane kontrakty i są ograniczone produkcyjnie, a nowe fabryki planowane dopiero w połowie 2027. Więc sorry, ale Niewiadów w przyszłym roku będzie praktycznie jedyną spółką w Europie z mocami przerobowymi do produkcji 155
    A tu jeszcze mamy coś co mówi że jedbak gdzieś, ktoś tą firmę zauważa

https://businessinsider.com.pl/biznes/polskie-firmy-uzbrajaja-wojsko-na-liscie-roboty-radary-drony-zdjecia/w1xvbg3
  • Re: Takie tam Autor: ~Zeus [37.30.50.*]
    i nagle wam sie po spadkach od 24 października zebrało na trolowanie pod kolejna podbitę - słabe to panowie słabe - nie dość że gdy leciało na ryj to was nie było to teraz gdy druga obsuwa za nami i udeptane dno NAGLE was tutaj pełno - żenua.
    A Zeus jak to Zeus, pitu pitu.. no i sumie tyle :P
    was jest wielu ja jeden - bagatelizowanie i "gadanie z wysoka" akurat mi ryba - widze jak jest, faktów nie ukryjecie a wasze do mnie pitolenie jakobym nie umiał to akurat rybka a lubie punktować to co jest w malignie trolowych bzdetów.
    Podpowiedziały Ci to kreski z tych Twoich wykresów, czy bardziej ta pominięta z mph?
    kreski jak to kreski nalezy umieć czytać - najbardziej skuteczne jest zwykłe łamanie tzw. struktury up/down czyli fakt dokonany ktore to miejsce stanowi zazwyczaj punkt w ktorym zabezpiecza sie kapitał z odp. zapasem na wypadek mega paniki (czy to long czy szort), zwykłe pivoty czyli mozliwe punkty zwrotne z obszarami zakupu i sprzedaży to miejsce handlu - proste skuteczne i działa od wielu lat.
    Dodatkowo znajomość spółki i samego forum dodatkowo wskazuje miejsca i czas kiedy coś sie dzieje - technicznie dzis zatrzymaliśmy sie na szczycie z 21.05 (22.05 była mała korekta która stanowi "dolne techniczne" wsparcie - więc "technicznie" jest to ostatni punkt/miejsce ktore po przełamaniu stanowi otwarta droge do bliżej nieokreslonych cen w przyszłości. Stąd "technicznie" jest miejsce miedzy 10 a 11 zeta na "zygzaki maskujące" - to czy spekulanty na spekulacyjnej spółce będa chciały trzymać sie technikaliów jest raczej pewne - NIE - bo i obroty i sytuacja papiera (spekulanty maja go w rekach).
    Po mojemu te wasze pitolenie o artykułach o perspektywach itd. pisane DZISIAJ to mglenie pod podbitę i nie wiadomo co dalej...
    bardziej sensownym było kupno proguna za kilkadziesiat tysia zeta gdzie za 4,5 mln papiera forum119 zapaci 20mln zeta co daje ok.4,4 zeta - co daje margines spadku (teoretyczny) od dzisiejszej ceny około zeta max - a kasa jest aby dokupic wincyj gdyby spadło bardziej.
    Niewiadów zas ma "bliżej nieokreslone" zasięgi w dół bo i po dobrych infach spekulanty tylko zeta w góre krzesali ...
    Podsumowując - to co mi zostało z zakupu pierwotnego i to co zdołałem zrzucic na górce pozwala mi spokojnie śmiac sie z waszych bzdetów i punktować co widze - ot taka misja ;)
    Czyli jednak mph.. ale spoko, dzięki Tobie ja mogę spokojnie winko sączyć :P
  • Re: Takie tam Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.87.*]
    Jeszcze nie tak dawno bo ok. Miesiąc temu pisałeś o teoretycznych cenach za papier przed dopuszczeniem do obrotu (kiedy jeszcze nie weszło Espi) na poziomie 45-60 zeta. Teraz piszesz o "bliżej nieokreślonych zasięgach w dół"..
    tymczasowy - powołując sie czyjś cytat zachowaj "wierność przekazu" plus brak dopowiedzen z twojej strony które zaśmiecaja krajobraz.
    pisałem wtedy że wg obliczeń między czerwcem a wrzesniem 2026 roku (czyli W PRZYSZŁYM roku, miedzy zejściem lockupa na papier dla foruma a espikami o uruchomieniu linii produkcyjnych) papier może chocic nawet 60 zeta - taki był przekaz.
    teraz ja ciebie zapytam - co ma przyszły rok za 10 miesięcy i prognozowana sytuacja cenowa na GNS wrzesień 2026 z DZISIEJSZĄ (wtorek 25.11.2025) osądem i sytuacjązachowania spółki spychanej w dół przez spekułe? - bo po mojemu pchasz bzdety sam nie bardzo wiedząc do czego sie przyczepić...
    Dzisiejsza sytuacja jest taka że jak co roku od kilku lat "po-cparowe spekulanty" realizuja plan zrzutów do blizej niokreslonych cen - zakładam że 5 zeta to max boi wtedy i forum zapewne by si uruchomiło odkurzacz...
    A wzrosty będa bo przyszły rok to 60 zeta w piku.
    Podobnie bedzie na progunie, munarze, sonce i na kilku innych spółkach gdzie licze na co najmniej 5-8 krotne wzrosty...
    I będzie kolejny milionik na koncie ;)
    A i podsumowując, jak Ci od kilometra tekstu płacą to jesteś zasłużonym milonerem
    sam widzisz - jak sie człowiek ustawi to nawet za pisanie z sensem kasa leci kiedy rynek spada - brawo ja i kij w oko leniwym.
    No cóż tak to w skrócie wygląda
[x]
NIEWIADOW -3,90% 11,32 2025-12-22 10:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.