LPP w górę, wszystkie negatywne rzeczy powinny być już tutaj w cenie, ortex mówi o maksymalnym wypożyczeniu akcji, a tutaj totalny marazm i brak odkupu. Ani jeden się nie wyłamuje ze zmniejszeniem pozycji, dlaczego? Dla jasności - jest to sytuacja, która mnie irytuje, ale nie wpływa na moje akcje. Mam i nie oddałem po 180 i nie oddam po innej kwocie, bo trzymam długoterminowo
Właśnie wróciłem z popołudniowego spaceru zahaczając o galerie i powiem tak, ruch w CCC duży i kupujących nie brakuje, mniej kupujących w HP choć ludzi tam nie brakuje, kręcą się oglądają, niektórzy w koszach z zakupami idą do kasy, gorsza sprawa w e obuwie a była godz 18
Naprawdę dziwił bym się jak ta pogoda nie wpłynie pozytywnie na obroty i zarobki CCC. W październiku wykręcili dobrą marżę a listopada z taką pogodą to dawno nie było. Zobaczymy jak będzie się zachowywał kurs po oficjalnych wynikach. Na pewno szorty maja w planach zarzucić akcjami rynek by dwa razy tak jak w październiku 2 razy zrobić zwalę pod to samo. Jedynie co może im przeszkodzić to jakieś detale w raporcie których do tej pory nie znaliśmy a które sa jednoznacznie pozytywne.
Mam świadomość, że tak może być. Ale patrząc po ilości shortów, to mogę sprzedać teraz, a w dowolnym dniu kurs otwarcia będzie 30% wyższy, a ja zostanę na peronie.
Źle jest tylko i dlatego wyłącznie ze spółkę obsiadły shorty i to aż 10 funduszy, nie wiem dlaczego ale musiał im a raczej jakiemuś kapitałowi zajść za skórę i to solidnie dlatego się na nim odgrywają jak czytam na forum. A czy jest źle? a niby w czym, inwestycje idą pełną parą, spółka zarabia, spłaca zobowiązania, perspektywy pozytywne to o co chodzi? zarzucali że otwierają za mało sklepów a właśnie otwierają bardzo dużo więc co? zawiść jakiegoś kapitału który napuścił shorty i tyle, ale się to zmieni.
No to jest takie proste. Oni nie odkupią po 130 przecież. Nie po to taka akcja. Muszą przepłoszyć resztę ulicy i odkup zacznie się w styczniu przed wynikami za 4q,po 100zl.
Zobaczymy co będzie ale jest ciekawie:) taki spadek jest absurdalny ale jest, nie ma co doszukiwać się sensu w tym oprócz shortów obecnie i to już każdego indywidualna sprawa co zrobi ale kurs zawróci albo jak wyniki zaskoczą pozytywnie chociaż w trakcie inwestycji, to raczej jasne, że nie wykazuje się nadmiernych zysków. Jednocześnie shorty będą chciały wymęczyć inwestorów, bo wyniki wynikami ale akcje mamy my i to my decydujemy czy i kiedy je oddamy. Ja nie zamierzam oddać im ich wcale:D bez względu co zostanie napisane i co zrobią shorty ja jedynie jestem na zakupy nastawiony przy każdym spadku ale nie polecam mojego podejścia. Nie polecam żadnego podejścia:)