Dodam tylko,że to dopiero początek wzrostów,bo one mocno przyśpiesza do ostatecznego przydziału nowych akcji Syn2bio -a warunkiem tego jest posiadanie akcji Synektika - to takie po prawo poboru ,które dawniej chętnie stosowały spółki i które powodowały tysiące procent wzrostów(Skotan)
Tutaj tysięcy procent nie będzie,ale 80- 100 wystarczy spokojnie....
Myślę, że po ogłoszeniu dnia referencyjnego wielu inwestorów z mniejszym doświadczeniem będzie chciało sprzedać część akcji Synektik aby zakupić akcje Syn2Bio szybko po starcie notowań tej spółki. Ale będzie to bardzo ryzykowne i będzie się można sromotnie na tym przejechać jeżeli notowania otworzą się z duża luką
Przepraszam za może głupie pytanie, ale nie ogarniam do końca - jak mam Synektik, to po podziale stracę połowę akcji, czy trzeba coś zrobić? Dzięki za pomoc
Do wujaszek
Po drugie nigdzie nie napisałem sztywno cenę 50 zł na debiucie tylko przedział 35-50...no ale ,że pożyteczny i...ta ma problemy z rozumieniem słowa pisanego,wcale mnie też nie dziwi.xd
Moim zdaniem Syn2bio na pewno nie otworzy się za 7,7% wartości SNT z dnia podziału. To będzie dużo wyżej. Wystarczy zapoznać się z wyceną z planu podziału żeby to zrozumieć. Zresztą wiceprezes potwierdził to w wywiadzie dla Parkietu mówiąc, że wycena obejmuje poniesione do tej pory koszty kardioznacznika oraz przenoszone aktywa, a więc taniej się po prostu nie dało ...
Trudno cokolwiek obstawić. Spółka będzie już po wynikach za bieżący rekordowy kwartał i po wypłacie sporej dywidendy, więc trudno prognozować kurs SNT na dzień podziału. Poza tym biznes robotyczny jeszcze przyspieszy. Trudno też przewidzieć z jaką premią otworzą się notowania Syn2bio. Za dużo zmiennych by coś obstawiać ..
Można bardzo konserwatywnie przyjąć cenę Synektik z dnia referencyjnego na ok. 300 zł, już po odcięciu dywidendy, choć sądzę że będzie wyżej. 7,7% tej ceny to ponad 23 zł, Nie sądzę by kurs Syn2Bio otworzył się poniżej 30 zł a po kilku sesjach powinien się ustabilizować w przedziale 45-55 zł.
Dnia 2025-11-25 o godz. 23:16 ~Seba napisał(a): > Można bardzo konserwatywnie przyjąć cenę Synektik z dnia referencyjnego na ok. 300 zł, już po odcięciu dywidendy, choć sądzę że będzie wyżej. 7,7% tej ceny to ponad 23 zł, Nie sądzę by kurs Syn2Bio otworzył się poniżej 30 zł a po kilku sesjach powinien się ustabilizować w przedziale 45-55 zł.
To bardzo ciekawe jaka to będzie cena. Jest jeden akcjonariusz który ma 16% akcji w swoich rękach, do tego w tym roku uzyskał spore środki ze sprzedaży 10% akcji Synektika, jeśli naprawdę wierzy w sukces Syn2bio, może będzie zainteresowany zwiększeniem zaangażowania, albo wręcz przejęciem?
Jak tak mówią to tak będzie i ciesz się z tego bo inny jak Captor miał IPO ZA 172:) teraz po dwóch dilach 52zl. Więc lepiej rosnąć niż zbierać kasę z giełdy na ipo
Posłuchajcie wywiadu z prezesem Kozaneckim w Biznes Klasie na YT, gdzie podawał jaki jest potencjał rynku w USA, tzn. ile procedur diagnostyki perfuzji mięśnia sercowego wykonuje się rocznie i ile płacą za jedną procedurę firmy ubezpieczeniowe, wychodzą z tego kosmiczne kwoty
Ja Synt2bio ładuję pod korek, Synektika zbierałem od 27zł, ostatni kupiony pakiet po 256zł i nadal uważam że jest jeszcze tanio, na wydzielonej spółkce może być bardzo szybko +100%, w dłuższym horyzoncie czasowym jest olbrzymi potencjał wzrostowy, podobnie myślę o Vee i MDG,JSW,INM..DAT już dwa razy kładli do piachu i pomimo braku silnych i stabilnych fundamentów spółka ma się dobrze i juz drugi raz dała zarobić, CCC, Rainbow i Pepco oraz text czekają również w moim portfelu na swój moment.